13-10-13

Brussels Marathon : 42,195 km

lopen

Wegens inlogproblemen ben ik een beetje laat met mijn verslagje van Brussels Marathon, exact een week geleden.  Peter en ik hadden twee nachtjes Brussel geboekt, meerbepaald in het Mercure Hotel nabij de Louizalaan.  Op zaterdag maakten we tijd om te kuieren doorheen de Brusselse binnenstad, ons welbekend omdat we er jaren hebben gewerkt. 

Zondagmorgen om 6u30 namen we het ontbijt en ja hoor, er waren pasta en bananen voorzien.  Ideaal voedsel voor de marathon en halve marathonlopers.  Nadien bracht de tram ons rechtstreeks naar het Jubelpark waar ik mijn personal drinks mooi op tijd kon indienen.  Om 9 uur stipt werd dan het startschot gegeven.  Ik was veel minder zenuwachtig dan met de Antwerp Marathon, omdat mijn enkel sinds kort vrijwel helemaal genezen is !! Ik nam afscheid van Peter die doorheen Brussel zou wandelen.  Supporteren zat er niet in, omdat er geen metro's onder het parcours rijden.  Mijn doel : Onder de 4 uur lopen ! Zou dat lukken ??

Ik nam meteen een goeie snelheid maar zorgde ervoor dat ik niet in het rood kwam.  Stukken die bergaf gingen waren er om snelheid te maken om zo op stukken die bergop gaan wat trager te doorlopen.  Via de Wetstraat naar het park en erna drie tunnels.  Eigenlijk is het parcours grotendeels gelijk als die van de "20 km door Brussel" die ik ook al drie keer heb gelopen.  Hopelijk zal mijn Garmin het volhouden, want de batterij gaat maar 5 uur mee in training.  Maar het ging heel goed en ik kon mijn snelheid goed volgen op de Garmin Forerunner 10. 

We liepen doorheen Ter Kameren Bos en zo richting Sint-Pieters Woluwe.  Er volgde een heel stuk waarbij we in tegengestalde richting zouden terugkomen.  We hoorden sirenes en zagen enkele politiewagens, gevolgd door de nummer 1, de Keniaan Samson Bungei die op 2u15m49s zou finishen.  Heel indrukwekkend.  Hij zat dus al 15 km verder dan ik.  Ik zag mijn drankflesje voor de 35km al lonken, maar dat was verre toekomst...

lopen

Het ging nog steeds goed en ik liep over de streep van de mythische helft, de halve marathon.  Eenmaal in Tervuren maakten we een lus rond een grote vijver en erna volgde een lastig stukje bergop.  Mijn tijd zat super en als ik zo zou verder lopen, zou ik mijn doel bereiken : Onder de 4 uur !  We begonnen aan de terugweg en er volgde opnieuw een stuk bergop.  Daarnet was het bergaf, dus ik was al voorbereid.  Ik bereikte de tafel van de 35 km en daar stond het flesje dat ik al had zien staan, 15 km geleden.  De Tervurenlaan is een gekend stuk dat heel lastig bergop gaat.  Ik herkende het van de '20 km door Brussel'.  We kwamen samen met de halve marathonlopers.  Eigenlijk niet zo leuk, want het werd moeilijker om in die massa je snelheid te houden.  Af en toe moest ik "pardon" roepen om te kunnen passeren.  De triomfboog van het Jubelpark naderde. 

Verdorie, bij de '20 km door Brussel' is dit de finish, maar nu was het nog een viertal kilometer ! Na de triomfboog ging het naar de Wetstraat.  Een laatste stukje bergop...  Een "Hero"-loper met wie ik onderweg even een praatje had gemaakt, had me hiervoor al gewaarschuwd.  Toch vond ik ze belange niet zo lastig als de Tervurenlaan.  Ze is ook korter.  Ik passeerde het gebouw in de Koloniënstraat waar ik zes jaar heb gewerkt.  Wat verder zag ik een loper gereanimeerd worden door ambulanciers.  Damned !! Met de '20 km door Brussel' heb ik ook al zoiets gezien en die loper had het uiteindelijk niet gehaald en overleed.... 

Maar ik moest verder en het ging bergaf ! Ik had nog voldoende energie om er een sprint uit te knijpen.  Helaas moest ik af en toe roepen om de halve marathonlopers te kunnen passeren.  Ik naderde de Grote Markt en zag Peter in een bocht op mijn roepen.  Yes, yes, ik checkte mijn tijd.  Een gloed van euforie sidderde door mij heen.  De finish met links de poort voor de halve marathonlopers en rechts, de poort voor de marathonlopers ! Ik klokte af en finishte op 3 uur 53 minuten en 39 seconden.  Yes yes, mijn doel is meer dan voldoende bereikt ! Ik nam mijn medaille in ontvangst en wachtte Peter op. Ja, ik krijg er maar niet genoeg van.  De volgende mythische 42,195 km is al geboekt en ja hoor, hééééél ver hier vandaan, maar dat lees je dan wel weer :-)

lopenlopenlopen

 

13:28 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: lopen |  Facebook |

04-10-13

Duomarathon "Be a hero" : Joost en ik

lopen

Een poosje geleden had ik mijn broer Joost en mezelf ingeschreven om een Duomarathon te lopen langs de Watersportbaan.  Net zoals hier en hier liep ik deze in het kader van het project "Be a hero for one day" van Marathonman, met als enige verschil dat ik hier geen volledige marathon zou lopen, maar een deel ervan.  Om 11 uur begon ik als eerste te lopen en ik had 30 km op de planning, dus 6 rondjes van 5 km rond de Watersportbaan.  Tijdens het vierde toertje kwam Joost met zijn fiets naast me rijden.  Hij reed mee tot aan de loft waar hij een babbeltje sloeg met de anderen terwijl ik verder liep.  Toen ik al 25 km op de teller had, begon Joost mee te lopen en zo liepen we een volledig toertje samen.  Tijdens mijn laatste 500 meter begon Joost wat te versnellen en kwam Peter naast me rijden.  Jawel, hij was met zijn koersfiets volledig vanuit Brugge naar Gent gereden om eventjes te supporteren.  En nee, hoor, nog geen tijd voor de douche want na Joosts twee solotoertjes zou ik terug lopen en dat samen met Joost de laatste 2,195 km van onze Duomarathon.  Er stond veel wind waardoor ik de 30 km aflegde in 2u53min.  Joost zou tijdens de twee solotoertjes voor de snelheid zorgen zodoende we onze duomarathon mooi volbrachten op 3u55min. 

Peter was intussen alweer vertrokken, maar ik kreeg ander aangenaam gezelschap, namelijk van Wisken die ik via Facebook en het Hero-project had leren kennen.  Zij had in februari, de dag voor mij, haar Hero-marathon gelopen, maar nu zagen we elkaar voor het eerst in levende lijve.  Ik ging samen met haar een Duvel drinken langs het parcours van de Watersportbaan en erna gingen we naar Joosts appartement waar we op het 25ste verdiep, genietend van het mooie uitzicht, verder Duvelden.  En jawel hoor, Wisken drinkt ook heel graag Duvel en Orval, dus behalve lopen hebben we wel meer gemeen :-)

Zo, dat was de laatste grote training voor zondag, want dan trek ik opnieuw de loopschoenen aan.  Maar dat lees je later dan wel weer.

lopenlopenlopen

13:26 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

01-10-13

September : Qwizzel

Qwizzel6.jpg

Een dagje te laat alweer, maar Qwizzel krijgt dit rubriekje helemaal voor zich ! Dit prachtige wezentje zag het eerste levenslicht op 23/03/2013 in Culemborg (NL) en woont nu bij Ank, een grote natuurliefhebster.  Toen ik op haar FB-pagina deze foto's zag, begon ik zelf gewoon te smelten.  Wat een pracht !!!!!

Een poosje voor de komst van Qwizzel die Ank overigens van een vriendin kreeg, was er het grote verlies van Quincy, de vorige poes van Ank.  Maar ook al is Qwizzel nu haar vriendje, Quincy zal altijd in Anks hart verder leven ! Dit prachtige odd-eyed katje (groen en blauw oogje) eet werkelijk alles en heeft al verschillende vliegjes gevangen.  Wat vinden jullie hiervan ?  Zou je ook niet smelten !!!!!

Heb je ook zo'n prachtdiertje thuis, stuur dan zeker een tweetal foto's met beschrijving naar mayawandelt@gmail.com.  Wat betekenen ze veel voor ons, die pluizige vrienden !!!! Alle diertjes zijn overigens welkom !!

Qwizzel1.jpgQwizzel2.jpgQwizzel4.jpg

12:46 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dieren |  Facebook |