13-10-13

Brussels Marathon : 42,195 km

lopen

Wegens inlogproblemen ben ik een beetje laat met mijn verslagje van Brussels Marathon, exact een week geleden.  Peter en ik hadden twee nachtjes Brussel geboekt, meerbepaald in het Mercure Hotel nabij de Louizalaan.  Op zaterdag maakten we tijd om te kuieren doorheen de Brusselse binnenstad, ons welbekend omdat we er jaren hebben gewerkt. 

Zondagmorgen om 6u30 namen we het ontbijt en ja hoor, er waren pasta en bananen voorzien.  Ideaal voedsel voor de marathon en halve marathonlopers.  Nadien bracht de tram ons rechtstreeks naar het Jubelpark waar ik mijn personal drinks mooi op tijd kon indienen.  Om 9 uur stipt werd dan het startschot gegeven.  Ik was veel minder zenuwachtig dan met de Antwerp Marathon, omdat mijn enkel sinds kort vrijwel helemaal genezen is !! Ik nam afscheid van Peter die doorheen Brussel zou wandelen.  Supporteren zat er niet in, omdat er geen metro's onder het parcours rijden.  Mijn doel : Onder de 4 uur lopen ! Zou dat lukken ??

Ik nam meteen een goeie snelheid maar zorgde ervoor dat ik niet in het rood kwam.  Stukken die bergaf gingen waren er om snelheid te maken om zo op stukken die bergop gaan wat trager te doorlopen.  Via de Wetstraat naar het park en erna drie tunnels.  Eigenlijk is het parcours grotendeels gelijk als die van de "20 km door Brussel" die ik ook al drie keer heb gelopen.  Hopelijk zal mijn Garmin het volhouden, want de batterij gaat maar 5 uur mee in training.  Maar het ging heel goed en ik kon mijn snelheid goed volgen op de Garmin Forerunner 10. 

We liepen doorheen Ter Kameren Bos en zo richting Sint-Pieters Woluwe.  Er volgde een heel stuk waarbij we in tegengestalde richting zouden terugkomen.  We hoorden sirenes en zagen enkele politiewagens, gevolgd door de nummer 1, de Keniaan Samson Bungei die op 2u15m49s zou finishen.  Heel indrukwekkend.  Hij zat dus al 15 km verder dan ik.  Ik zag mijn drankflesje voor de 35km al lonken, maar dat was verre toekomst...

lopen

Het ging nog steeds goed en ik liep over de streep van de mythische helft, de halve marathon.  Eenmaal in Tervuren maakten we een lus rond een grote vijver en erna volgde een lastig stukje bergop.  Mijn tijd zat super en als ik zo zou verder lopen, zou ik mijn doel bereiken : Onder de 4 uur !  We begonnen aan de terugweg en er volgde opnieuw een stuk bergop.  Daarnet was het bergaf, dus ik was al voorbereid.  Ik bereikte de tafel van de 35 km en daar stond het flesje dat ik al had zien staan, 15 km geleden.  De Tervurenlaan is een gekend stuk dat heel lastig bergop gaat.  Ik herkende het van de '20 km door Brussel'.  We kwamen samen met de halve marathonlopers.  Eigenlijk niet zo leuk, want het werd moeilijker om in die massa je snelheid te houden.  Af en toe moest ik "pardon" roepen om te kunnen passeren.  De triomfboog van het Jubelpark naderde. 

Verdorie, bij de '20 km door Brussel' is dit de finish, maar nu was het nog een viertal kilometer ! Na de triomfboog ging het naar de Wetstraat.  Een laatste stukje bergop...  Een "Hero"-loper met wie ik onderweg even een praatje had gemaakt, had me hiervoor al gewaarschuwd.  Toch vond ik ze belange niet zo lastig als de Tervurenlaan.  Ze is ook korter.  Ik passeerde het gebouw in de Koloniënstraat waar ik zes jaar heb gewerkt.  Wat verder zag ik een loper gereanimeerd worden door ambulanciers.  Damned !! Met de '20 km door Brussel' heb ik ook al zoiets gezien en die loper had het uiteindelijk niet gehaald en overleed.... 

Maar ik moest verder en het ging bergaf ! Ik had nog voldoende energie om er een sprint uit te knijpen.  Helaas moest ik af en toe roepen om de halve marathonlopers te kunnen passeren.  Ik naderde de Grote Markt en zag Peter in een bocht op mijn roepen.  Yes, yes, ik checkte mijn tijd.  Een gloed van euforie sidderde door mij heen.  De finish met links de poort voor de halve marathonlopers en rechts, de poort voor de marathonlopers ! Ik klokte af en finishte op 3 uur 53 minuten en 39 seconden.  Yes yes, mijn doel is meer dan voldoende bereikt ! Ik nam mijn medaille in ontvangst en wachtte Peter op. Ja, ik krijg er maar niet genoeg van.  De volgende mythische 42,195 km is al geboekt en ja hoor, hééééél ver hier vandaan, maar dat lees je dan wel weer :-)

lopenlopenlopen

 

13:28 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Fantastisch Maaike.. wat een ongelofelijk mooie prestatie.. onder de 4 uur! wauw!
Van harte gefeliciteerd! x

Gepost door: mizzD | 13-10-13

Een dikke proficiat hoor wat een prestatie!

Gepost door: Joke | 13-10-13

daar mag je terecht fier op zijn Maaike..

groeten

Gepost door: willy | 14-10-13

Da's triomferen, Maaike ! Medaille weer meer dan verdiend !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-10-13

Allé we moeten weer een superlatieven bovenhalen om je te feliciteren!! Super Gefeliciteerd !!!! Zonder problemen je streeftijd beeikt ,je moet het maardoen!! Ik ben echt benieuwd waar je devolgende zal lopen! Misschien in NewYork? Dat is algauw hé !

Gepost door: magda | 14-10-13

Dat klopt Magda, maar helaas. New York is ietsje te duur voor mijn portefeuille. Hihi, je zal wel zien. Ik kan wel zeggen dat het in januari 2014 is :-)

Gepost door: maaike | 15-10-13

Ben je al weg maaike? ik vermoedde eigenlijk dat je weer naar Dubai zou gaan?

Gepost door: mizzD | 12-12-13

Héél lang geleden, Maaike...
'Een warmhartige Kerst' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 24-12-13

Heel mooie kerstdagen gewenst!

Gepost door: mizzD | 25-12-13

Ik wens je in dit jaar veel mooie wandelingen en marathons toe!

Gepost door: magda | 05-01-14

Hey maaike.. bij een andere blogster om wie ik me ongerust begon te maken omdat ze niks meer van zich liet horen, was écht wat naars aan de hand.. bij jou toch hopelijk niet???

Gepost door: mizzD | 10-01-14

Geweldige prestatie, een mooi begin van 2014!

Gepost door: Erik´s triathlon blog | 11-01-14

De commentaren zijn gesloten.