12-09-13

Euraudax Torhout : 100 km

foto1.JPG

Vorig weekend stond Euraudax Torhout op mijn programma.  Gezien ik terug wat looptrainingen voor de boeg heb was dit mijn laatste 100km-tocht voor 2013.  Het vertrek was zaterdag om 14u en de aankomst ervan was zondag om 10u.

Onder begeleiding van baankapitein Ronny en Kobe trokken we de eerste lus doorheen Torhout en meerbepaald Groenhove.  Veel natuur en bos dus en het mooie weer maakte het des te aangenamer.  Twee wagenrusten en een goeie 60 wandelaars waarvan er 38 zich hadden ingeschreven voor de volle 100 km. Rond 18u30 bereikten we terug de zaal waar een koude schotel stond te wachten.  foto2.JPG  Op naar lus 2 die richting Zwevezele ging.  Een vriendelijke medewandelaar had mijn fluojasje in zijn rugzak gestoken, want vanaf de eerste wagenrust waren we verplicht om deze te dragen aangezien de zon weldra onder zou gaan.  In de tweede grote pauze die een goed uur zou duren stond een warme maaltijd te wachten.  Nog een laatste Duvel en klaar voor de tweede helft van de wandeling.  De eerste nachtelijke lus die om 2u15 aanvatte leidde ons naar Aartrijke en Eernegem. Er volgden twee hele lange stukken van 9 km met telkens een wagenrust met een yoghourtje en een gehaktballetje met Wostyn mosterd, een Torhoutse lekkernij.  Ik bestelde aan de wagenrust een pintje. 

Zo kwamen we een goeie vijf uur later terug in de zaal in Torhout voor het ontbijtbuffet.  Goed op tijd want ik had reuzehonger.  Ik begon er mij zelfs wat flauw door te voelen.  Vier boterhammen, enkele schellen kaas en twee stukjes ei.  Gelukkig had ik een cécémel in mijn bagage voor wat suikers.  Maar na een half uurtje moesten we terug op pad voor de laatste lus die via de oude spoorwegbedding naar Ichtegem trok.  De wagenrusten waren ten huize wijlen Robert Loncke en er stonden rijstpapjes klaar.  Lekker !! Er volgde een plaatselijke lus doorheen Ichtegem. 

foto3.JPG

Op de laatste wagenrust had een medewandelaar (Willy) een traktatie voorzien voor zijn eerste Gouden Arend.  Hij had Mojito en Cava voorzien.  Leuk ! We hielden een goeie 10 minuten rust en begonnen nadien aan het laatste stuk van 7,5 km.  Zo kwamen we om 9u55 aan in Torhout.  Ik dronk vlug nog een pintje want erna had ik mijn trein richting Brugge.  Dank aan de organisatie en het hele leuke gezelschap van vele wandelgenoten !!

foto4.JPGfoto5.JPG

13:07 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen, euruadax |  Facebook |

02-09-13

Augustus : Moran

1.JPG

Twee weekjes verlof gehad en weinig tijd.  Daarom zijn we ietsje te laat met het bekronen van deze prachtige Zwitserse Sennenhond.  Deze prachtige reu Moran is sinds een achttal weken het nieuwe vriendje van Eddy en Jeanine.  Hij is geboren op 11 mei van dit jaar.  Dergelijke honden trokken vroeger de melkkar want ze kenden goed hun weg.  Ze kozen de naam Moran omdat ze een naam moesten geven die met een "M" begint, volgens het principe van de stamboom.  Verder heeft hij niet veel voeding nodig.  Naast vlokken en korrels krijgt hij twee keer per week rauw vlees.  En ja, het is dan niet alleen de eerste schooldag voor de kinderen, ook Moran gaat naar de hondenschool. 

Heb je ook een diertje dat het verdient om "Dier van de maand" te zijn, stuur dan zeker een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com.  Zeker doen hoor want ze verdienen onze vriendscap en aandacht :-).

2.JPG3.JPG

13:21 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dieren |  Facebook |