12-09-13

Euraudax Torhout : 100 km

foto1.JPG

Vorig weekend stond Euraudax Torhout op mijn programma.  Gezien ik terug wat looptrainingen voor de boeg heb was dit mijn laatste 100km-tocht voor 2013.  Het vertrek was zaterdag om 14u en de aankomst ervan was zondag om 10u.

Onder begeleiding van baankapitein Ronny en Kobe trokken we de eerste lus doorheen Torhout en meerbepaald Groenhove.  Veel natuur en bos dus en het mooie weer maakte het des te aangenamer.  Twee wagenrusten en een goeie 60 wandelaars waarvan er 38 zich hadden ingeschreven voor de volle 100 km. Rond 18u30 bereikten we terug de zaal waar een koude schotel stond te wachten.  foto2.JPG  Op naar lus 2 die richting Zwevezele ging.  Een vriendelijke medewandelaar had mijn fluojasje in zijn rugzak gestoken, want vanaf de eerste wagenrust waren we verplicht om deze te dragen aangezien de zon weldra onder zou gaan.  In de tweede grote pauze die een goed uur zou duren stond een warme maaltijd te wachten.  Nog een laatste Duvel en klaar voor de tweede helft van de wandeling.  De eerste nachtelijke lus die om 2u15 aanvatte leidde ons naar Aartrijke en Eernegem. Er volgden twee hele lange stukken van 9 km met telkens een wagenrust met een yoghourtje en een gehaktballetje met Wostyn mosterd, een Torhoutse lekkernij.  Ik bestelde aan de wagenrust een pintje. 

Zo kwamen we een goeie vijf uur later terug in de zaal in Torhout voor het ontbijtbuffet.  Goed op tijd want ik had reuzehonger.  Ik begon er mij zelfs wat flauw door te voelen.  Vier boterhammen, enkele schellen kaas en twee stukjes ei.  Gelukkig had ik een cécémel in mijn bagage voor wat suikers.  Maar na een half uurtje moesten we terug op pad voor de laatste lus die via de oude spoorwegbedding naar Ichtegem trok.  De wagenrusten waren ten huize wijlen Robert Loncke en er stonden rijstpapjes klaar.  Lekker !! Er volgde een plaatselijke lus doorheen Ichtegem. 

foto3.JPG

Op de laatste wagenrust had een medewandelaar (Willy) een traktatie voorzien voor zijn eerste Gouden Arend.  Hij had Mojito en Cava voorzien.  Leuk ! We hielden een goeie 10 minuten rust en begonnen nadien aan het laatste stuk van 7,5 km.  Zo kwamen we om 9u55 aan in Torhout.  Ik dronk vlug nog een pintje want erna had ik mijn trein richting Brugge.  Dank aan de organisatie en het hele leuke gezelschap van vele wandelgenoten !!

foto4.JPGfoto5.JPG

13:07 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen, euruadax |  Facebook |

Commentaren

Oef oef.. hoe doe je het toch.. chapeau weer hoor!!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-09-13

Amaai dat was weer een evenement! Mijn bewondering voor jou blijft hoor, fantastisch. Dat je weer wat gaat lopen doet veronderstellen dat de enkel beter is. Groetjes

Gepost door: Joke | 12-09-13

Alweer 'chapeau', Maaike, je doet het toch !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-09-13

Ongelooflijk!!
Wat een topper ben jij.

Gepost door: Danique | 13-09-13

Mijn felicitaties om dit opnieuw aan te kunnen!Je hebt het nu al verschillende malen goed volbracht maar 100km zal toch elke keer weer een ferme inspanning vragen!

Gepost door: magda | 19-09-13

Proficiat.
Ik stel Torhout op mijn agenda voor 31 december.
Maar het zal dan geen 100 kilometer zijn.

Gepost door: G.U.Y. | 01-10-13

Ik blijf je toch bewonderen, hoor, voor je sportieve prestaties. Marathons, fietsen en 100 km wandelen. Chique!

Gepost door: Ambigirl | 13-10-13

De commentaren zijn gesloten.