19-08-13

Marollentocht Sijsele : 24 km

image.jpg Gisteren vond de jaarlijkse Marollentocht plaats en dit is dan ook een wandeltocht die georganiseerd wordt door onze eigen wandelclub : Feestcomité De Marollen Sijsele. Ik had met Joost en Rita afgesproken in de Marollentent en ik zag ze al op de bus vanop mijn fiets. Samen begonnen we aan het eerste hele mooie stuk richting Sint-Kruis. Sinds een tweetal jaar is het parcours veranderd en eigenlijk ook een heel stuk mooier geworden. Helaas kregen we na de eerste controlepost een heuse vlaag over ons heen. Joost wou voor zijn kop geen regenkap aantrekken maar moest uiteindelijk toch toegeven aan de overtrekkende bui. Er volgde een mooie lus doorheen Sint-Kruis met het kasteel van Rooiveld. Na dit stukje natuur en een fris pintje trokken we doorheen Ryckevelde. Mijn niet onbekend omdat ik er af en toe ga hardlopen. De regenwolken maakten langzaam maar zeker terug plaats voor zon en wanneer we de volgende rustpost bereikten konden we genieten van een pintje in de blakende zon. Heerlijk !! Erna volgde nog een plaatselijke mooie lus van 5 km en zo kwamen we terug aan de rustpost waar we opnieuw even bleven zitten. Nadien was het nog maar 1,5 km naar het einde. Joost en Rita namen de bus en ik genoot nog even na van een babbeltje met onze voorzitter Geert. Een heel mooi parcours ! Op 6 oktober staat hun volgende wandeltocht op de kalender ! image.jpgimage.jpg

18:48 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

17-08-13

Internationale 15-augustustocht : 42 km

image.jpg

Donderdag was het de eerste dag van ons verlof en zo kozen Peter en ik voor de mooie Internationale 15-augustustocht in Beernem. Vorig jaar was deze nog maximum 35 km maar dit jaar is ze 42 km (werkelijke afstand 40,1 km). Net als vorig jaar trok deze tocht bijna volledig doorheen de bossen. Eerst wandelden we naar Ruiselede waar we tot tweemaal toe een controle hadden in de Zande. Enkel de 27 km en de 42 km kregen een exclusieve lus dat tevens doorheen de bossen liep. En geen wandeltocht zonder een goed biertje. Sinds een poos biedt de wandelclub van Beernem naast de trappisten van Westmalle Omer aan en aangezien Omer tot een van onze lievelingsbiertjes behoort kunnen we daar perfect mee leven. De volgende controlepost was net als vorig jaar in een plantenkwekerij en daar maakten we dan de eerste Omer soldaat. Het was wel wat frisjes zo zonder pull. We aten onze boterhammen op en trokken nadien verder naar Hertsberge. Ook daar heb je veel bossen, weliswaar tussen de enorme villa's. Na wat lusjes lopen dronken we een tweede Omer in de rustpost aldaar. Een bekend zaaltje dat stampvol zat omdat alle afstanden daar passeerden. Deze tocht is dan ook terecht een populaire bestemming van veel wandelaars. We wisten dat we nadien doorheen het Lippensgoed-Bulskampveld zouden trekken en hoopten dat er een stop zou zijn aan de ijshoeve waar je lekkere yoghourtjes en rijstpapjes enzo kan krijgen. En inderdaad, dat was tevens ook de laatste rustpost. Echter was het niet dat de rij enorm lang was en zo besloten we dan toch maar om door te stappen... Na 7uur en 30 minuten stappen bereikten we de aankomst in het PC Sint-Amandus en genoten we na met jawel, een Omer. Chappeau aan Peter want veel stapt hij niet echt en deze lange tocht stapte hij moeiteloos aan een lekker tempo mee ! Het is dan ook een van de mooiere tochten van het jaar. Maar volgend jaar valt die vermoedelijk samen met een 100 km-wandeltocht die drie keer zal georganiseerd worden om zo de eerste wereldoorlog te herdenken doorheen de Westhoek... Maar dat is verre toekomst :-)

image.jpg

Hier en daar zijn in het bos al prachtige paddestoelen te bespeuren.

image.jpg

Een koetje geniet van de vele wandelaars die voorbij zijn weide passeren.

image.jpg

20:14 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

13-08-13

Dodentocht : 100 km

Doto13-21.jpg

Wat vliegt een jaar ontzettend snel.  Augustus 2013 en daar is de Dodentocht dan weer.  Het is de 10de keer dat ik eraan deelneem en behalve in 2004 waar ik na 70 km opgegeven heb wegens zeer zware regenval heb ik ze al telkens netjes uitgestapt. Vorig jaar (verslag : HIER) moest ik alleen naar Bornem omdat mijn broers gezondheidstoestand heel slecht was en dat is dit jaar zeker goedgemaakt, want om 17u20 zaten Joost en ik al samen spaghetti te eten in Café De Marnix op de Markt van Bornem.  Dit in het gezelschap van Rita en Guy met wie we in juli de Molsbroektocht hebben gestapt (verslag : HIER).  Na de spaghetti dienden we onze bagage in en zaten we een goeie twee uur te wachten op het startschot van de 44ste Dodentocht. 

En om 21u was het zover.  Joost en ik bleven samen en Rita besloot wijselijk om haar tempo te stappen.  We bleven een hele tijd bij Guy.  Tot in de controlepost aan de Duvel waar Joost en ik een Duvelfeestje hielden.  Joost besloot het ook rustiger aan te doen en ik begon verder te stappen, twee Duvels gedronken en twee voor onderweg.  Net als vorig jaar kwam ik Dirk tegen en zo bleven we een heel eind samen.  Tot plots Joost opeens terug opdook.  Hij had een stukje gelopen om ons bij te gaan.  Duvels hebben blijkbaar een speed-effect gehad :-).  Vanaf dat ogenblik besloten we om samen te blijven en zo bereikten we om 05u de Palm op 50 km.  Even rusten en van kleren wisselen en terug vertrekken...

wandelen,dodentocht

Richting Peizegem en Buggenhout.  Onderweg kreeg ik wat last van de man met de hamer maar eens de zon hoog aan de hemel komt te staan gaat zoiets gelukkig weer snel over. En als Joost dan even achter bleef, dan maakte ik gebruik van een langere zitpauze, zodoende we altijd samen terug vertrokken.  In Opdorp op 66,8km kregen we een Nestea en in Lipelo op 73,6km namen we een rustpauze in het zonnetje.  Het plakkaat van de 75km (zie hoger) lachtte ons toe en zo kwamen we in Puurs.  Onderweg kregen we van sypathieke supporters een flesje jupiler.  In Puurs bestelde Joost een Duvel, ik hield het bij een Vedett en ik wisselde van sokken.  Heerlijk om met droge sokken het laatste stuk te stappen.  Onderweg naar Oppuurs en Sint-Amands had ik een beetje last in mijn enkelpees, maar behalve dat was ik zelfs nauwelijks stijf !

We kwamen in de sporthal van Sint-Amands.  Meestal heb ik hier een zwak momentje maar deze keer bestelde ik voor de eerste keer hier een Duvel.  We hielden een laatste zitpauze voor het einde.  Er was nog een kleine 10km te gaan.  Ik verwittigde Peter dat onze aankomst voorzien was om 16u45.  Op de scanning zagen we dat Rita een tiental kilometer achter kwam.  Guy was daarintegen van de scanning verdwenen en ik maakte me toch een beetje zorgen om hem.  Zou hij zijn startkaart verloren zijn ? Zou hij gestopt zijn ? Maar dat zou me verwonderd hebben want hij was zo snel en soepel aan het stappen... Hoe dan ook, Joost en ik begonnen aan het stukje dijk langs de Schelde en zo naar de laatste scanning in Branst. Nadien zou ik vernemen dat Guy op 66 km heeft moeten stoppen wegens een pijnlijke rug (zware rugzak).

Een laatste plasstop en zo konden we beginnen aan de ultieme aftelling met de bekende bordjes : 5, 4, 3, 2 en 1.  De laatste 500 meter... En ook al heb je al zovele keren een 100 km gestapt, toch blijven die laatste meters voor een lichte krop in de keel zorgen.  Peter en zijn vader zwaaiden naar me en zo gingen Joost en ik samen over de eindmeet.  We did it ! Een jaar om nooit meer te vergeten na vorig jaar.  Dit pakken ze ons nooit meer af, onze eerste Dodentocht waarbij we samen bleven.  Medaille 9 is een feit en volgend jaar zal ik hopelijk mijn jubileum van 10 uitgestapte Dodentochten kunnen vieren... Je leest het zeker !! De vele medewerkers van de Dodentocht hebben weer voor een hele leuke editie gezorgd.  Dank aan allen !!

wandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentocht

13:23 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen, dodentocht |  Facebook |

07-08-13

Hoevetocht Puurs : 42 km

wandelen

Vorig weekend vond de driedaagse van Ibis Puurs plaats.  Aangezien ik enkel op zaterdag kon wandelen, koos ik voor de Hoevetocht.  Met het openbaar vervoer geraak je vlot in de stad en zo kon ik gemakkelijk starten.  Ik trok naar Wintam, waar er drie maal de controlepost werd aangedaan.   De eerste lus liep via de dijk en de sas naar het natuurgebied 'Noordelijk Eiland'.  Tijdens de tweede lus werd ik uitgenodigd door Geert Van Gaever om een Duvel bij hem te gaan drinken.  En na de derde stop in de controlepost volgde ik via Googlemaps op mijn Iphone de weg naar de straat waar Geert woont.  Ik realiseerde me dat ik afgeweken was van het parcours en net toen twijfelde of ik niet beter terug zou gaan, hoorde ik Geert op me roepen.  De Duvel stond klaar en wat bleek : Het parcours van het derde stuk richting Kalfort passeerde aan zijn tuin (zie foto).  Dus na een praatje en een frisse Duvel kon ik meteen verder stappen.  Mijn drinkpul had hij opgevuld met water en ijsblokjes want het was immers erg heet. 

Op naar Kalfort, waar ook een rustpost twee keer aangedaan zou worden. Toen ik bij aankomst aldaar zag dat ik mijn trein van 16u31 toch niet meer zou halen, besloot ik even uit te rusten en bestelde een Vedett.  Ik had immers nog niets gegeten dus at ik er mijn boterhammen op.  Nadien volgde een lus van een kleine 6km, maar op de een of de andere manier had ik een pijltje niet gezien en na even zoeken vond ik het parcours terug.  Ik herkende stukken van daarnet en liep zo uiteindelijk 2km teveel.  Ach ja, ik had toch de tijd, dus zo erg vond ik dat nu ook weer niet.  Ik stapte aan de controle wel meteen door naar het Fort van Liezele.  Dit fort is naar traditie de bezienswaardigheid tijdens de driedaagse.  Daar nam ik mijn laatste rustpauze en genoot er van een Duveltje.  Erna was het nog 1,4 km stappen, dus mooi om te rekenen om zo de trein van 17u31 te halen.  Aan de finish liet ik mijn boekje stempelen, bestelde een smos en stapte ik naar het station.  En daarmee is de laatste training voor komend weekend een feit...

wandelenwandelenwandelenwandelen

13:37 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen |  Facebook |

05-08-13

Wandeling Ten Berg : 32 km

Zottegem1.JPGIk ben rijkelijk laat met mijn verslagje van de wandeltocht te Zottegem vorige week zaterdag (27/07/2013).  Ik nam 's morgens de trein vanuit Brugge en na de overstap te Gent werd het opeens heel donker.  Er brak een hevig onweer los.  Ik was aan de praat geraakt met een andere wandelaarster die in Brugge ook al bij me op de trein zat.  Eenmaal aangekomen in Zottegem vroeg ik aan iemand anders waar de medepassagier heen was en blijkbaar had ze de eerste trein terug naar huis genomen...  Het regende nog steeds pijpestelen en ik stapte naar de startzaal die een anderhalve kilometer van het station lag.  Uiteindelijk kon ik door de treinvertraging en het schuilen pas om 10u30 starten.

De eerste 5 kilometer bleef het hevig regenen met af en toe een donderslag.  Maar plooien wilde ik niet, ik was gekomen voor de maximumafstand van 32 km dus voor minder ging ik niet.  Op naar Hillegem en uiteindelijk verdwenen langzaam alle regenwolken.  Ik besloot bij de eerste rustpost om meteen door te stappen.  Egmont Zottegem heeft vele mooie parcours in petto, maar deze bevatte een minder stuk langs de N42.  Ook heel vervelend om de baan enkele keren te moeten oversteken, want de lichten stonden bijna nooit op groen voor de voetgangers...  Bij de tweede rust ging ik toch even neerzitten en at er mijn boterhammen op met een blonde Ename.  Mijn regenjas kon intussen goed opdrogen zodat ik die terug in mijn wandeltasje kon steken.  Toen ik wilde vertrekken kwam ik Guy tegen en hij zei me dat de volgende lus er eentje met modder was.  De langere afstanden deden deze controle immers twee keer.  Aangezien Guy zich voor de 24 km had ingeschreven bleek hij een andere weg te zijn uitgegaan, want ik kwam geen modder tegen op het stuk dat volgde.  Het was er eentje van 8,5 km.  Bij de tweede rust dronk ik een pintje en trok ik verder voor het laatste stuk.  Ik sms-te naar Peter die me zou komen afhalen, aangezien hij bij zijn vader in de buurt was.  Doorheen het mooie Breivelde en zo kon ik om 16u37 mijn boekje afstempelen.

Ja, wat begon als een onheilspellende dag op het gebied van het weer, is uiteindelijk een mooie zomerdag geworden. 

Zottegem3.JPGZottegem4.JPGZottegem5.JPGZottegem6.JPG

13:14 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |