17-08-13

Internationale 15-augustustocht : 42 km

image.jpg

Donderdag was het de eerste dag van ons verlof en zo kozen Peter en ik voor de mooie Internationale 15-augustustocht in Beernem. Vorig jaar was deze nog maximum 35 km maar dit jaar is ze 42 km (werkelijke afstand 40,1 km). Net als vorig jaar trok deze tocht bijna volledig doorheen de bossen. Eerst wandelden we naar Ruiselede waar we tot tweemaal toe een controle hadden in de Zande. Enkel de 27 km en de 42 km kregen een exclusieve lus dat tevens doorheen de bossen liep. En geen wandeltocht zonder een goed biertje. Sinds een poos biedt de wandelclub van Beernem naast de trappisten van Westmalle Omer aan en aangezien Omer tot een van onze lievelingsbiertjes behoort kunnen we daar perfect mee leven. De volgende controlepost was net als vorig jaar in een plantenkwekerij en daar maakten we dan de eerste Omer soldaat. Het was wel wat frisjes zo zonder pull. We aten onze boterhammen op en trokken nadien verder naar Hertsberge. Ook daar heb je veel bossen, weliswaar tussen de enorme villa's. Na wat lusjes lopen dronken we een tweede Omer in de rustpost aldaar. Een bekend zaaltje dat stampvol zat omdat alle afstanden daar passeerden. Deze tocht is dan ook terecht een populaire bestemming van veel wandelaars. We wisten dat we nadien doorheen het Lippensgoed-Bulskampveld zouden trekken en hoopten dat er een stop zou zijn aan de ijshoeve waar je lekkere yoghourtjes en rijstpapjes enzo kan krijgen. En inderdaad, dat was tevens ook de laatste rustpost. Echter was het niet dat de rij enorm lang was en zo besloten we dan toch maar om door te stappen... Na 7uur en 30 minuten stappen bereikten we de aankomst in het PC Sint-Amandus en genoten we na met jawel, een Omer. Chappeau aan Peter want veel stapt hij niet echt en deze lange tocht stapte hij moeiteloos aan een lekker tempo mee ! Het is dan ook een van de mooiere tochten van het jaar. Maar volgend jaar valt die vermoedelijk samen met een 100 km-wandeltocht die drie keer zal georganiseerd worden om zo de eerste wereldoorlog te herdenken doorheen de Westhoek... Maar dat is verre toekomst :-)

image.jpg

Hier en daar zijn in het bos al prachtige paddestoelen te bespeuren.

image.jpg

Een koetje geniet van de vele wandelaars die voorbij zijn weide passeren.

image.jpg

20:14 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Zeker knap van Peter..ik wandel wél veel maar doe het hem zéker niet na..42km!!! ik vind 15 tegenwoordig al veel hoor..loop meetsal de 10! Maar daar geniet ik net zo van als jij van deze prachtige lange tochten..en da's het leuke van wandelen hè..iedereen kan er zijn gading in vinden! Proficiat met alweer een mooie prestatie Maaike!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-08-13

klinkt goed die wandeling.
Ik heb nog nooit een Omer gedronken.

Gepost door: pieterbie | 18-08-13

Je doet het toch maar, Maaike, elke keer weer.
Omer is ook lekker, maar 'k zou er geen drie moeten drinken...
Altijd leuk om je verslagjes te lezen... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-08-13

Ik zie je wandelen door deze bosrijke streek! Enne ...een Omertje mag ik ook ;-) . Het is toch ook een grote aantal km stappen en als Omer je daarbij kan helpen ,hahahah!

Gepost door: magda | 21-08-13

De commentaren zijn gesloten.