13-08-13

Dodentocht : 100 km

Doto13-21.jpg

Wat vliegt een jaar ontzettend snel.  Augustus 2013 en daar is de Dodentocht dan weer.  Het is de 10de keer dat ik eraan deelneem en behalve in 2004 waar ik na 70 km opgegeven heb wegens zeer zware regenval heb ik ze al telkens netjes uitgestapt. Vorig jaar (verslag : HIER) moest ik alleen naar Bornem omdat mijn broers gezondheidstoestand heel slecht was en dat is dit jaar zeker goedgemaakt, want om 17u20 zaten Joost en ik al samen spaghetti te eten in Café De Marnix op de Markt van Bornem.  Dit in het gezelschap van Rita en Guy met wie we in juli de Molsbroektocht hebben gestapt (verslag : HIER).  Na de spaghetti dienden we onze bagage in en zaten we een goeie twee uur te wachten op het startschot van de 44ste Dodentocht. 

En om 21u was het zover.  Joost en ik bleven samen en Rita besloot wijselijk om haar tempo te stappen.  We bleven een hele tijd bij Guy.  Tot in de controlepost aan de Duvel waar Joost en ik een Duvelfeestje hielden.  Joost besloot het ook rustiger aan te doen en ik begon verder te stappen, twee Duvels gedronken en twee voor onderweg.  Net als vorig jaar kwam ik Dirk tegen en zo bleven we een heel eind samen.  Tot plots Joost opeens terug opdook.  Hij had een stukje gelopen om ons bij te gaan.  Duvels hebben blijkbaar een speed-effect gehad :-).  Vanaf dat ogenblik besloten we om samen te blijven en zo bereikten we om 05u de Palm op 50 km.  Even rusten en van kleren wisselen en terug vertrekken...

wandelen,dodentocht

Richting Peizegem en Buggenhout.  Onderweg kreeg ik wat last van de man met de hamer maar eens de zon hoog aan de hemel komt te staan gaat zoiets gelukkig weer snel over. En als Joost dan even achter bleef, dan maakte ik gebruik van een langere zitpauze, zodoende we altijd samen terug vertrokken.  In Opdorp op 66,8km kregen we een Nestea en in Lipelo op 73,6km namen we een rustpauze in het zonnetje.  Het plakkaat van de 75km (zie hoger) lachtte ons toe en zo kwamen we in Puurs.  Onderweg kregen we van sypathieke supporters een flesje jupiler.  In Puurs bestelde Joost een Duvel, ik hield het bij een Vedett en ik wisselde van sokken.  Heerlijk om met droge sokken het laatste stuk te stappen.  Onderweg naar Oppuurs en Sint-Amands had ik een beetje last in mijn enkelpees, maar behalve dat was ik zelfs nauwelijks stijf !

We kwamen in de sporthal van Sint-Amands.  Meestal heb ik hier een zwak momentje maar deze keer bestelde ik voor de eerste keer hier een Duvel.  We hielden een laatste zitpauze voor het einde.  Er was nog een kleine 10km te gaan.  Ik verwittigde Peter dat onze aankomst voorzien was om 16u45.  Op de scanning zagen we dat Rita een tiental kilometer achter kwam.  Guy was daarintegen van de scanning verdwenen en ik maakte me toch een beetje zorgen om hem.  Zou hij zijn startkaart verloren zijn ? Zou hij gestopt zijn ? Maar dat zou me verwonderd hebben want hij was zo snel en soepel aan het stappen... Hoe dan ook, Joost en ik begonnen aan het stukje dijk langs de Schelde en zo naar de laatste scanning in Branst. Nadien zou ik vernemen dat Guy op 66 km heeft moeten stoppen wegens een pijnlijke rug (zware rugzak).

Een laatste plasstop en zo konden we beginnen aan de ultieme aftelling met de bekende bordjes : 5, 4, 3, 2 en 1.  De laatste 500 meter... En ook al heb je al zovele keren een 100 km gestapt, toch blijven die laatste meters voor een lichte krop in de keel zorgen.  Peter en zijn vader zwaaiden naar me en zo gingen Joost en ik samen over de eindmeet.  We did it ! Een jaar om nooit meer te vergeten na vorig jaar.  Dit pakken ze ons nooit meer af, onze eerste Dodentocht waarbij we samen bleven.  Medaille 9 is een feit en volgend jaar zal ik hopelijk mijn jubileum van 10 uitgestapte Dodentochten kunnen vieren... Je leest het zeker !! De vele medewerkers van de Dodentocht hebben weer voor een hele leuke editie gezorgd.  Dank aan allen !!

wandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentocht

13:23 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen, dodentocht |  Facebook |

Commentaren

Het was supertof om samen om 15u51 over de eindstreep te stappen.
Groetjes van broer Joost

Gepost door: Joost | 13-08-13

Ik vind dit zo superknap..van jullie beiden! Een enórm *P*R*O*F*I*C*I*A*T*!!!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-08-13

Ik val gewoon stil, Maaike, vol bewondering... ! Moeilijk te beschrijven...
*G*e*l*u*k*w*e*n*s*e*n* !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 13-08-13

Super!
Zelf heb ik met de musketiers gestapt, maar was niet zo snel.

Gepost door: G.U.Y. | 13-08-13

Proficiat! Op naar de 10.

Gepost door: pieterbie | 15-08-13

Proficiat ,flink van jullie en ik kan het best geloven dat de eindmeet in zicht je een krop in de keel bezorgt. Het is niet niks hé 100km stappen.

Gepost door: magda | 21-08-13

De commentaren zijn gesloten.