30-07-13

Juli : Arko

Arko3.jpg

Begin juni heeft Seppe met veel verdriet afscheid moeten nemen van zijn jarenlange trouwe vriend Asso, een Rottweiler die de dierenarts helaas heeft moeten laten inslapen.  Een zware beslissing die noodzakelijk was aangezien Asso zwaar ziek was en afzag...  Met een beetje (onterecht) schuldgevoel nam Seppe een nieuwe kameraad in huis om de ondragelijke leegte op te vullen.  En daar kwam Arko dan.  Hij veroverde meteen Seppes hart en zie hem hier op de foto's ! Zou je zelf niet smelten ?  Toen hij bij Seppe kwam woog de kleine Rottweiler 3,7 kg maar einde juni woog hij al bijna 10 kg en was al 11 cm gegroeid.  Ja, het is duidelijk dat Arko bij Seppe een prachtig leventje zal hebben zoals Asso dat had.  Wat vinden jullie van deze 'woef' ?

Heb je ook zo'n trouwe kameraad, zo'n maat waarvan je onvoorwaardelijk zoveel liefde krijgt ? Zo ja, dan verdient je dier het zeker om eens in de bloemetjes te staan ! Stuur zeker een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com en je kameraad komt zeker in deze rubriek.  Alle dieren zijn welkom (behalve muggen, hahahahaha).

Arko1.jpg

Seppe.jpg

13:17 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dieren |  Facebook |

28-07-13

Simpele gerechtjes

image.jpg

Ik ben helemaal geen keukenprinses, dus mij zal je nooit zien met een ingewikkeld kookboek of iets dergelijk. Maar het is wel plezant om iets te maken van eigen kweek. In mijn kruidentuintje staat een struik met rode besjes, aalbesjes om correct te zijn. Jaren geleden, toen ik nog in Brussel werkte, kocht ik er een stekje en intussen is het al uitgegroeid tot een grote struik. Het eerste jaar had ik één trosje die weliswaar op een dag gepikt werd door de vogels. Intussen ben ik geleerd en span ik een net over m'n oogst. En zo haalde ik vorige woensdag de buit binnen : netto 850 gram besjes ! Donderdagavond, na een goeie toer hardlopen begon ik aan mijn eigen primeur : confituur maken ! Een klein beetje water, 850 gram besjes en 850 gram suiker en roeren maar. Al doende leert men, want toen ik even het recept op mijn iPad controleerde kookte de pot even over met als resultaat dat ik het fornuis nadien hevig diende te schrobben. Maar allé, de lekkernij bracht 4,5 potjes confituur op en al zeg ik het zelf : Ze is héérlijk !

dagelijks,receptdagelijks,receptdagelijks,recept

 

 

 

 

 

Nu we geleerd zijn gaan we naar les 2 want gisteren kreeg ik wat rabarber uit de tuin van mijn schoonvader. Nee, geen confituur deze keer, maar rabarbermoes voor bij de worst met aardappelen morgenavond. Was de rabarber en snij ze in kleine stukjes. Kook ze vervolgens in een pot met een bodempje water, voeg suiker naar wens toe en roeren maar. Deze keer ben ik wijs genoeg bij de pot gebleven, want het aangebrandsel van de confituur is er nog niet helemaall af... En bij het koken, hoort het proeven en ze smaakt net als de confituur heerlijk. Zo, twee goedkope receptjes en als ik het kan, dan kan jij het zeker :-)

dagelijks,receptdagelijks,recept

18:15 Gepost door Maya in Dagelijkse Sleur | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dagelijks, recept |  Facebook |

22-07-13

28ste Witsoonetocht : 32 km

Koetje.jpg

Gisteren was het niet alleen de troonswisseling van de koning, maar ook de 28ste Witsoonetocht, een wandeltocht dat georganiseerd werd door de Witsoonestappers.  Ik vertrok samen met Peter richting statzaal in Krombeke en om 9u07 begonnen we aan de tocht.  Deze trok richting Poperinge en na 3,8 km was er al een rustpost in een hondenschool die we oversloegen.  Het begon al flink heet te worden en we waren er niet rouwig om dat het volgende stukje bos aandeed.  We stapten doorheen het domein De Lovie, een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking.  Maar na het bosrijke stukje volgden terug landelijke baantjes doorheen Canada en zo kwamen we in de tweede controle, gelegen in het gehucht 't Vogeltje.  Deze vond plaats op een (voormalige) plantenkwekerij.  Een verfrissend pintje en doorstappen.  Er volgde een lus van 5,1 km en bij de tweede rust in de Plantenkwekerij aten we onze boterhammen op en genoten van een lekker streekbiertje, met name een Poperings Hommelbiertje. 

Erna stapten we verder doorheen de blakende zon richting Westvleteren.  En wie Westvleteren zegt, zegt Trappist en inderdaad, na 5,9 km kwamen we aan de abdij.  Tja, waarom hadden we deze tocht dan ook speciaal uitgekozen :-).  De rustpost lag er net voor en ik leste mijn eerste dorst met een Rodenbach en Peter met een ice-tea.  Zo konden we meer genieten van de donkere Westvleteren 12 die volgde.  Een heerlijk bankje in de schaduw en dan hop, op naar de volgende plaatselijke lus van 6,4 km.  Bij de tweede rust waarbij we opnieuw genoten van een Westvleteren zaten we al op 27,5 km.  De snikhete warmte maakte het ons knap lastig en ook het laatste stukje was er eentje zonder een greintje schaduw.  De Westvleteren werd er rap uitgezweet...  Aan het einde dronken we nog een Pepsi Max en zo zat de exacte afstand van 32,3 km erop. 

wandelenwandelenwandelen

13:24 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen |  Facebook |

16-07-13

Euraudax Zelzate : 100 km

Zelzate1.jpg

Zaterdag omstreeks 11u werd het startschot gegeven van Euraudax Zelzate, een 20u oftewel max. 100 km.  Zo'n 30-tal wandelaars hadden zich dan ook voor deze maximumafstand ingeschreven.  De tocht bestaat zoals een 20u-euraudax hoort te zijn uit 4 lussen van 25 km met daartussen telkens een pauze van een half uur tot een uur.

Lus 1 naar Ertvelde : Ik besloot de eerste 50 km op sandalen te stappen.  We trokken naar Rieme, een deelgemeente van Evergem en passeerden zo de gipsberg van Zelzate, meer bekend als de Kuhlmann, gelegen naast de wijk Klein Rusland.  Na een goed uurtje stond de eerste wagenrust opgesteld waar we een wafeltje kregen.  Tijdens de eerste lus werd het tempo matig gehouden, omdat er velen waren die voor de eerste keer meewandelden en dit enkel de eerste 25 km.  Na nog een uur stappen hielden we zelfs al een caféstop en sponsor Augustijn zorgde voor een glas gerstennat.  Ik bestelde er nog een extra Duvel bij.  Joost nam gretig enkele gratis Augsutijnen aan van andere wandelaars die opteerden voor wat frisdrank.  Erna moesten we terug op pad en kwamen zo om 15u30 terug in de zaal.  En dit met een stilstand aan de open brug van Zelzate...

Lus 2 naar Canisvliet en Wachtebeke : Na een smos en een Duvel trokken we via Mietje Stroel doorheen de prachtige natuur en flirtten we zo een hele tijd met de Nederlandse grens.  Het werd een stuk met heel wat bossen en dat is een hele verademing als het zo heet is.  Aan de eerste wagenrust kregen we een flesje water om een lang stuk van een goeie 10 km te trotseren.  De tweede wagenrust vond uiteindelijk plaats in Wachtebeke en ik begon te verlangen naar mijn schoenen want de onderkanten van mijn voetjes werden stillaan gevoelig in de sandalen.  We bereikten de zaal terug om 20u45 en genoten van een lekkere maaltijd met kip, groenten en kroketjes.  Als toetje kregen we een lekker ijsje.

Lus 3 naar Sas van Gent en Assenede : Via de befaamde brug die deze keer niet openstond stapten we richting Sas van Gent.  We volgden het kanaal richting Terneuzen en genoten zo van de ondergaande zon.  We deden ook een aantal wijken aan en stukjes natuur.  Ik herkende de lus van twee jaar geleden.  En gelukkig voelden de onderkanten van de voetjes nu ook beter aan dan met de sandalen.  Er volgden terug twee korte wagenrusten en om 1u50 kwamen we terug in de zaal waar het ontbijt klaar stond.

Lus 4 naar Sint-Kruis-Winkel : Amai, ik had eigenlijk liever in mijn bed gekropen.  Ik probeerde nog wat wakker te blijven met mijn Ipod op maar dat werkte averrechts.  Om mezelf wakker te houden begon ik een praatje met een Franse stapper die maar liefst 700 km had gereden om hier te komen wandelen ! Hij had al bijna 19 Gouden Arenden.  En zo kon ik de slaap van mij afhouden.  Tijdens de eerste wagenrust na een moeilijk begaanbaar paadje was ik content dat ik even kon neerzitten.  Een koekje en een bekertje limonade en hop, op naar de volgende...  Tijdens het volgende stuk kwam langzaam de zon op en het gras was goed nat van de dauw.  In Sint-Kruis-Winkel vierde een medewandelaar zijn Gouden Arend en trakteerde iedereen op Cava.  Helaas heb ik niet gehoord van wie die kwam, want ik was net naar het toilet.  Ik durfde niet meer dan één bekertje drinken uit vrees dat ik zou moeten plassen.  We waren wat in retard en daarom moesten we noodgedwongen een hoekje afsteken en zo langs een grote (saaie) baan stappen.  Zo bereikten we om 7u de finish.  Oef, schoentjes afdoen en genieten van een Duvel...

Voilà, 't zit er weer op. En bij deze wil ik een dankwoordje uiten aan Guy, Frank en alle mede-organisatoren van deze mooie tocht !! De bevoorrading en parcours waren super in orde !

wandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudax

13:44 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen, euraudax |  Facebook |

12-07-13

Marathon Be a hero Gent 2 : 42,195 km

lopenOp 16 februari 2013 liep ik mijn eerste marathon op de Watersportbaan in Gent in het project van Marathonman.  Je kan het verslag HIER lezen.  Mijn broer Joost had toen ook meegelopen en had zich ingeschreven voor 10/07/2013.  Toen we vorige vrijdagavond samen een Duveltje pakten besloot ik om me terug in te schrijven en zo geschiedde...

Woendag 10 juli treinden Joost en ik richting Gent waar we met Rita hadden afgesproken.  We namen samen de bus naar de Watersportbaan waar Stefan Engels, alias Marathonman alles klaarzette.  Om 11 begonnen Joost en ik aan onze marathon : 8 rondjes van 5 km Watersportbaan en een klein stukje.  Rita reed af en toe een rondje mee met de bakfiets die er ter beschikking staat en reikte ons een flesje sportdrank aan.

Na 4 rondjes begon Marathonman met ons mee te lopen en na 5,5 rondjes kreeg Joost een klopje.  Zijn maag begon te pruttelen en tijdens de zesde toer moest hij noodgedwongen even wandelen om zijn maag te stabiliseren.  Helaas moest ik hem toen lossen, want als ik ook zou wandelen zouden m'n spieren stram worden.  Zodus liep ik verder naast Stefan.  Gelukkig kreeg Joost het gezelschap van fietsende Rita. 

Hero2-1.jpgHero2-5.jpgHero2-4.jpgHero2-6.jpg

 

 

 

Tijdens ronde 7 begon ik ook toch even mijn klopje te krijgen.  Stefan begon sneller te lopen om de finish voor te bereiden en ik was super content dat ik op 40 km aan de drinkstand kon drinken.  Dorst !! Maar nog 2,195 km te gaan dus na twee bekers binnen kappen terug lopen.  Het laaste bochtje tot aan het pijltje waar je mag draaien.  Op mijn terugweg kwam ik Joost en Rita tegen.  Zo finishte ik op 4u17min23s.  Joost volgde op 4u25m33s. Bij deze is mijn derde marathon een feit !

We kregen onze t-shirt, een medaille en een lauwerkrans.  En na een heerlijke douche genoten we nog wat na van een Duveltje (tussen de recuperatieshake door).  En hier ook speciale dank aan Joost, Rita, Marathonman, Hans, Natacha en Kurt en zijn vriendin die kwamen supporteren.  Mijn ventje kon er helaas niet bij zijn, want hij moest werken, maar hij was er in gedachten ! En raar maar waar, maar behalve wat stramme spiertjes heb ik geen last in mijn enkel en dat is supergoed nieuws.  Want echt voorbereid was ik tenslotte niet.  Dus Oostende of Brussel dit jaar ??? Hm, het zou kunnen :-)

Hero2-3.jpg

Hero2-2.jpg

13:19 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, marathon |  Facebook |

09-07-13

21ste Molsbroektocht : 50 km

Molsbroek2.jpgZondag vond de 21ste Molsbroektocht plaats doorheen Lokeren en omgeving.  Ik had om 7u55 afgesproken in het station van Lokeren met Joost en Rita zodat we met Guy konden meerijden naar de start 2km verderop.  Vermits we al vrij laat vertrokken waren voor een 50km moesten we de pauzes goed indelen en ook goed doorstappen. 

We vertrokken doorheen een bosrijk stukje en genoten van de opkomende warmte.  Aangezien we op de eerste controlepost spek en eieren kregen, waren we genoodzaakt om er even al te rusten.  We vernamen dat we de laatsten waren op deze langste afstand.  Het volgende stuk was er een van een 10km dus mooi om wat door te stappen.  Onderweg kreeg moedige Rita het knap lastig (rug en maag) en dacht zelfs aan opgeven.  We kwamen in de tweede rustpost, een cafeetje en bestelden er het nodige vocht. 

Er volgde terug een stuk van 7 km doorheen Sombeke en Waasmunster.  Zo heel veel schaduw was er hier niet en bij aankomst in de controle op 26km had Rita het terug lastig.  We besloten even te rusten en ik bestelde een frisse Duvel.  We kregen een broodje gehakt en laadden ons op om het volgende stuk van 10 km te trotseren.  Gelukkig ging het beter met Rita en zo begonnen we aan het lange stuk.  Gelukkig ook met wat bos zodat we ons konden beschermen tegen de blakende zon.  Toch was ik heel content dat we terug de rustpost bereikten, want ik was precies uitgedroogd.  Ik maakte drie pintjes en twee eclairs soldaat ! Rita bestelde een Duvel, het grootste bewijs dat het haar beter verging dan even geleden.

Op naar kilometer 45, terug een stuk van 9 km dus en ook hier was niet zoveel schaduw te bespeuren.  We trokken doorheen Molsbroek richting surfclub.  Een prachtig maar snikheet stuk !! Maar ondanks de warmte zaten we nog vrij goed op schema.  In de laatste controle pakten we nog een korte pauze om zo het laatste stuk te bewandelen richting finish.  Daar kregen we een Omer en een t-shirt en een groot stuk voldoening.  Leuk groepje om mee samen te stappen !! En op naar de volgende !

Molsbroek1.jpgMolsbroek3.jpgMolsbroek4.jpgMolsbroek5.jpgMolsbroek6.jpgMolsbroek7.jpg

13:00 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandelen |  Facebook |

05-07-13

Looptraining Ryckevelde : 17,1 km

image.jpg

Mijn enkel is dan nog niet helemaal zoals het hoort, maar zo 1 à 2 keer in de week tracht ik toch nog eens te gaan lopen. Soms op de loopband, maar ook buiten. Gisterenavond was het goed weer en trok ik de loopschoenen aan om een toertje te gaan rennen. Ik heb daarvoor deeltjes van twee van mijn looptoeren aan elkaar geplakt omdat ik graag doorheen het Ryckeveldebos wilde lopen. Via een saai stukje Brugse Steenweg trok ik naar de rand van Beernem en zo via het Zwart Paard terug. Dat is een aarden weggetje die langs het Leenhof passeert waar ik soms ga duvelen. Zo trok ik via een omweggetje naar de oude spoorwegbedding en zo richting Ryckevelde. Het was een poos geleden dat ik tijdens het lopen het mooie bos aandeed en het was dan ook heerlijk genieten. 1 uur en 38 minuten later zat mijn toer erop. Tijdens het lopen valt mijn enkel best wel mee, maar het is nadien en de dag erna (nu dus). Maar morgen trek ik richting zwembad en zondag wordt er gewandeld. En dit berichtje is een primeur, want dit is getypt vanuit de trein :-). Ik wens iedereen dan ook een heel fijn weekend toe !

16:23 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |