16-07-13

Euraudax Zelzate : 100 km

Zelzate1.jpg

Zaterdag omstreeks 11u werd het startschot gegeven van Euraudax Zelzate, een 20u oftewel max. 100 km.  Zo'n 30-tal wandelaars hadden zich dan ook voor deze maximumafstand ingeschreven.  De tocht bestaat zoals een 20u-euraudax hoort te zijn uit 4 lussen van 25 km met daartussen telkens een pauze van een half uur tot een uur.

Lus 1 naar Ertvelde : Ik besloot de eerste 50 km op sandalen te stappen.  We trokken naar Rieme, een deelgemeente van Evergem en passeerden zo de gipsberg van Zelzate, meer bekend als de Kuhlmann, gelegen naast de wijk Klein Rusland.  Na een goed uurtje stond de eerste wagenrust opgesteld waar we een wafeltje kregen.  Tijdens de eerste lus werd het tempo matig gehouden, omdat er velen waren die voor de eerste keer meewandelden en dit enkel de eerste 25 km.  Na nog een uur stappen hielden we zelfs al een caféstop en sponsor Augustijn zorgde voor een glas gerstennat.  Ik bestelde er nog een extra Duvel bij.  Joost nam gretig enkele gratis Augsutijnen aan van andere wandelaars die opteerden voor wat frisdrank.  Erna moesten we terug op pad en kwamen zo om 15u30 terug in de zaal.  En dit met een stilstand aan de open brug van Zelzate...

Lus 2 naar Canisvliet en Wachtebeke : Na een smos en een Duvel trokken we via Mietje Stroel doorheen de prachtige natuur en flirtten we zo een hele tijd met de Nederlandse grens.  Het werd een stuk met heel wat bossen en dat is een hele verademing als het zo heet is.  Aan de eerste wagenrust kregen we een flesje water om een lang stuk van een goeie 10 km te trotseren.  De tweede wagenrust vond uiteindelijk plaats in Wachtebeke en ik begon te verlangen naar mijn schoenen want de onderkanten van mijn voetjes werden stillaan gevoelig in de sandalen.  We bereikten de zaal terug om 20u45 en genoten van een lekkere maaltijd met kip, groenten en kroketjes.  Als toetje kregen we een lekker ijsje.

Lus 3 naar Sas van Gent en Assenede : Via de befaamde brug die deze keer niet openstond stapten we richting Sas van Gent.  We volgden het kanaal richting Terneuzen en genoten zo van de ondergaande zon.  We deden ook een aantal wijken aan en stukjes natuur.  Ik herkende de lus van twee jaar geleden.  En gelukkig voelden de onderkanten van de voetjes nu ook beter aan dan met de sandalen.  Er volgden terug twee korte wagenrusten en om 1u50 kwamen we terug in de zaal waar het ontbijt klaar stond.

Lus 4 naar Sint-Kruis-Winkel : Amai, ik had eigenlijk liever in mijn bed gekropen.  Ik probeerde nog wat wakker te blijven met mijn Ipod op maar dat werkte averrechts.  Om mezelf wakker te houden begon ik een praatje met een Franse stapper die maar liefst 700 km had gereden om hier te komen wandelen ! Hij had al bijna 19 Gouden Arenden.  En zo kon ik de slaap van mij afhouden.  Tijdens de eerste wagenrust na een moeilijk begaanbaar paadje was ik content dat ik even kon neerzitten.  Een koekje en een bekertje limonade en hop, op naar de volgende...  Tijdens het volgende stuk kwam langzaam de zon op en het gras was goed nat van de dauw.  In Sint-Kruis-Winkel vierde een medewandelaar zijn Gouden Arend en trakteerde iedereen op Cava.  Helaas heb ik niet gehoord van wie die kwam, want ik was net naar het toilet.  Ik durfde niet meer dan één bekertje drinken uit vrees dat ik zou moeten plassen.  We waren wat in retard en daarom moesten we noodgedwongen een hoekje afsteken en zo langs een grote (saaie) baan stappen.  Zo bereikten we om 7u de finish.  Oef, schoentjes afdoen en genieten van een Duvel...

Voilà, 't zit er weer op. En bij deze wil ik een dankwoordje uiten aan Guy, Frank en alle mede-organisatoren van deze mooie tocht !! De bevoorrading en parcours waren super in orde !

wandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudax

13:44 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen, euraudax |  Facebook |

Commentaren

amai, 100 km Maaike... bij zomers weer..

daar moet je een paar dagen van bekomen, neem ik aan

groeten

Gepost door: willy | 16-07-13

Huh? al dat bier drinken en dan bang zijn te moeten plassen van een extra bekertje cava? dat snap ik niet!
Maar ik vind het echt weer een superprestatie hoor..ik snap niet hoe je het doet, zulke afstanden!
Hm..das twee keer iets niet snappen..ik stomp af vrees ik hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-07-13

Het was plezierig dat je er bij was. En hartelijk dank voor de foto's die jij en je broer al tijdens de wandeltocht op facebook publiceerden.

Gepost door: G.U.Y. | 16-07-13

Gôh, Maaike, alle respect voor jou ! Meer dan dikke proficiat !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-07-13

Hallo Maaike.

Nog van harte proficiat met je Euraudax 100 km.
Mooi verslag en foto's.

Groet Jannie

Gepost door: Jannie | 18-07-13

De Gery Vilters behield zijn 1e Gouden Arend ... nen tafelmaat wegens eveneens ne Kleitrapper. De Gery is van Mortsel. Allez, goe weekend!

Gepost door: Kim Geudens | 19-07-13

olala, ik had even niet veel tijd om blogrondes te doen en wat zie ik: je hebt een paar stevige kuitenbijters achter de rug. Proficiat hoor. De Molsbroek ken ik want ik heb daar al eens gewandeld. Mijn vriendin woont in die omgeving. Mooie streek hé!

Gepost door: magda | 20-07-13

De commentaren zijn gesloten.