12-07-13

Marathon Be a hero Gent 2 : 42,195 km

lopenOp 16 februari 2013 liep ik mijn eerste marathon op de Watersportbaan in Gent in het project van Marathonman.  Je kan het verslag HIER lezen.  Mijn broer Joost had toen ook meegelopen en had zich ingeschreven voor 10/07/2013.  Toen we vorige vrijdagavond samen een Duveltje pakten besloot ik om me terug in te schrijven en zo geschiedde...

Woendag 10 juli treinden Joost en ik richting Gent waar we met Rita hadden afgesproken.  We namen samen de bus naar de Watersportbaan waar Stefan Engels, alias Marathonman alles klaarzette.  Om 11 begonnen Joost en ik aan onze marathon : 8 rondjes van 5 km Watersportbaan en een klein stukje.  Rita reed af en toe een rondje mee met de bakfiets die er ter beschikking staat en reikte ons een flesje sportdrank aan.

Na 4 rondjes begon Marathonman met ons mee te lopen en na 5,5 rondjes kreeg Joost een klopje.  Zijn maag begon te pruttelen en tijdens de zesde toer moest hij noodgedwongen even wandelen om zijn maag te stabiliseren.  Helaas moest ik hem toen lossen, want als ik ook zou wandelen zouden m'n spieren stram worden.  Zodus liep ik verder naast Stefan.  Gelukkig kreeg Joost het gezelschap van fietsende Rita. 

Hero2-1.jpgHero2-5.jpgHero2-4.jpgHero2-6.jpg

 

 

 

Tijdens ronde 7 begon ik ook toch even mijn klopje te krijgen.  Stefan begon sneller te lopen om de finish voor te bereiden en ik was super content dat ik op 40 km aan de drinkstand kon drinken.  Dorst !! Maar nog 2,195 km te gaan dus na twee bekers binnen kappen terug lopen.  Het laaste bochtje tot aan het pijltje waar je mag draaien.  Op mijn terugweg kwam ik Joost en Rita tegen.  Zo finishte ik op 4u17min23s.  Joost volgde op 4u25m33s. Bij deze is mijn derde marathon een feit !

We kregen onze t-shirt, een medaille en een lauwerkrans.  En na een heerlijke douche genoten we nog wat na van een Duveltje (tussen de recuperatieshake door).  En hier ook speciale dank aan Joost, Rita, Marathonman, Hans, Natacha en Kurt en zijn vriendin die kwamen supporteren.  Mijn ventje kon er helaas niet bij zijn, want hij moest werken, maar hij was er in gedachten ! En raar maar waar, maar behalve wat stramme spiertjes heb ik geen last in mijn enkel en dat is supergoed nieuws.  Want echt voorbereid was ik tenslotte niet.  Dus Oostende of Brussel dit jaar ??? Hm, het zou kunnen :-)

Hero2-3.jpg

Hero2-2.jpg

13:19 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, marathon |  Facebook |

Commentaren

een prachtige prestatie Maaike...

ik neem aan dat je hiervoor een aangepast trainingsschema volgt....

groeten

Gepost door: willy | 13-07-13

Da's super, Maaike ! Gelukwensen !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 13-07-13

Ik vind het echt een geweldige prestatie van jullie. En vooral ook goed nieuws dat je enkel geen problemen gaf hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-07-13

De commentaren zijn gesloten.