09-07-13

21ste Molsbroektocht : 50 km

Molsbroek2.jpgZondag vond de 21ste Molsbroektocht plaats doorheen Lokeren en omgeving.  Ik had om 7u55 afgesproken in het station van Lokeren met Joost en Rita zodat we met Guy konden meerijden naar de start 2km verderop.  Vermits we al vrij laat vertrokken waren voor een 50km moesten we de pauzes goed indelen en ook goed doorstappen. 

We vertrokken doorheen een bosrijk stukje en genoten van de opkomende warmte.  Aangezien we op de eerste controlepost spek en eieren kregen, waren we genoodzaakt om er even al te rusten.  We vernamen dat we de laatsten waren op deze langste afstand.  Het volgende stuk was er een van een 10km dus mooi om wat door te stappen.  Onderweg kreeg moedige Rita het knap lastig (rug en maag) en dacht zelfs aan opgeven.  We kwamen in de tweede rustpost, een cafeetje en bestelden er het nodige vocht. 

Er volgde terug een stuk van 7 km doorheen Sombeke en Waasmunster.  Zo heel veel schaduw was er hier niet en bij aankomst in de controle op 26km had Rita het terug lastig.  We besloten even te rusten en ik bestelde een frisse Duvel.  We kregen een broodje gehakt en laadden ons op om het volgende stuk van 10 km te trotseren.  Gelukkig ging het beter met Rita en zo begonnen we aan het lange stuk.  Gelukkig ook met wat bos zodat we ons konden beschermen tegen de blakende zon.  Toch was ik heel content dat we terug de rustpost bereikten, want ik was precies uitgedroogd.  Ik maakte drie pintjes en twee eclairs soldaat ! Rita bestelde een Duvel, het grootste bewijs dat het haar beter verging dan even geleden.

Op naar kilometer 45, terug een stuk van 9 km dus en ook hier was niet zoveel schaduw te bespeuren.  We trokken doorheen Molsbroek richting surfclub.  Een prachtig maar snikheet stuk !! Maar ondanks de warmte zaten we nog vrij goed op schema.  In de laatste controle pakten we nog een korte pauze om zo het laatste stuk te bewandelen richting finish.  Daar kregen we een Omer en een t-shirt en een groot stuk voldoening.  Leuk groepje om mee samen te stappen !! En op naar de volgende !

Molsbroek1.jpgMolsbroek3.jpgMolsbroek4.jpgMolsbroek5.jpgMolsbroek6.jpgMolsbroek7.jpg

13:00 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

'Verduveld ?!', Maaike, da's lang gelden... ! Echt waar 'k was je uit 't oog verloren... Die rss hé..., je weet wel...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 09-07-13

Alle Duvels ontbonden en er weeral in geslaagd!

Gepost door: Joke | 09-07-13

De commentaren zijn gesloten.