27-06-13

Juni : Leonieke

Konijntje.JPG

Wie herinnert zich Mielke nog ?  Het konijn van Katrien werd in oktober vorige jaar in deze rubriek verkozen tot "Dier van de maand".  Je kan het verhaal HIER lezen.  En omdat Mielke zoveel alleen zat, heeft Katrien voor een vriendinnetje gezorgd : Leonieke ! Zij is geboren in Sint-Niklaas en Katrien vond ze op een tweedehands-site.  In het begin was het nog wat ruzie tussen beide konijnen en nu kan het ook nog wel eens voorvallen, maar eigenlijk zijn het twee goeie vriendinnen geworden.

Leonieke is een mix tussen een langoorkonijn en een dwergkonijn.  Dat kan je zien aan haar afhangende oortjes.  En net omdat ze zo klein is, doet ze niets liever dan ontsnappen.  Katrien heeft ze allebei een maand geleden in een nieuw perk gestoken en Leonieke ontsnapte iedere dag.  Zo heeft ze eens een hele nacht buiten moeten blijven, waardoor Katrien niet kon slapen.  Er lopen immers vossen rond in de buurt...

En zoals Mielke genoemd werd naar de pépé van Katrien, zo is Leonieke genoemd naar haar mémé. Wat vinden jullie van Leonieke ?  Is ze niet schattig ?

Heb je ook een dier dat het verdient om eens verkozen te worden tot "Dier van de maand", stuur dan een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com.  Zeker doen, want alle diertjes zijn van harte welkom.  En zonder jullie inzendingen dreigt deze rubriek te verdwijnen... Dat zou spijtig zijn !

13:01 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dieren |  Facebook |

24-06-13

34ste Nacht van West-Vlaanderen : 100 km

NVV8.jpgVrijdag 21 juni treinden Joost en ik samen naar Torhout om er de 34ste editie van de Nacht van West-Vlaanderen te stappen.  Na het nuttigen van 2 Duvels en spaghetti trokken we naar de startbox waar om 20u15 het startschot werd gegeven.  We stapten richting Groenhove en kregen een berichtje van supporter Katrien dat ze in Veldegem was, maar aangezien we pas tegen 22u zouden passeren had ze vooraf een Duvel voor Joost en mij betaald (die we bij doorkomst aldaar natuurlijk smaakvol degusteerden). We trokken naar Loppem waar we een suikerwafel kregen en zo verder naar Oostkamp (19,8km).  Joost klaagde over zijn schoenen die een veel te dunne zool hadden en voelde dat het heel zwaar ging worden.  In Waardamme (26km) kregen we een gebakje met koffie (zie foto) en Joost was blij om even te kunnen zitten want hij voelde zich wat mottig.  Maar ja, we moesten verder en stapten naar Hertseberge (33km).  Het tempo zwakte af want Joost had last van zijn voeten en naarmate we de Zande in Ruiselede naderden (40,6km) dacht Joost meer en meer aan opgeven.  Uiteindelijk nam hij de beslissing en besloot in Hertsberge om op te geven.  Ik dronk nog een pintje bij hem, maar helaas kon ik niet blijven wachten tot de bezemwagen hem (en anderen) kwam oppikken.  Zodus zette ik mijn Ipod op en moest Joost hier achterlaten...

NVV.jpgNVV2.jpgNVV3.jpgNVV4.jpg

 

 

 

Met een spijtig gevoel in de maag trok ik verder naar Beernem (48,2km) waar de eerste bagagerust was. Ik besloot niet al te lang te blijven zitten, at twee broodjes, dronk een kopje koffie en deed verse sokken aan.  Dit stuk zou ik voor de eerste keer op wandelsandalen stappen.  Een klein risico want ik had ze nog maar één keer gedragen tijdens een tocht van 21km vorige zomer.  Gelukkig viel dat heel goed mee en stapte ik met een Red Bull in de hand verder naar Moerbrugge (56,3km).  Ik schreef Peter een sms waarna hij mij opbelde.  Ik vertelde het van Joost maar helaas zag hij het niet echt zitten om in zeven haasten zijn wandelgerief te nemen en mee te stappen.  Maar de bevoorrading was voorzien en ja hoor, vlak voor de spoorwegbedding kwam hij mij tegengereden met de fiets en zo kon ik genieten van een frisse Duvel (zie foto's).  Hij reed mee tot de volgende rustpost in Assebroek (62,2km).  Ik ruilde mijn wandeltasje met KW voor een paraplu die hij mee had.  Na een zitpauze stapte ik alleen verder richting Immaculata waar de 2de bagagestop was (69,4km). Intussen was het lichtjes beginnen regenen zodat ik mijn sandalen inwisselde voor een splinternieuw paar schoenen.  Nog nooit ingelopen, hopelijk komt dit goed...

NVV5.jpgNVV6.jpgNVV7.jpgNVV9.jpg

 

 

 

Via het Tillegembos en Beisbroek stapte ik naar de volgende controlepost in Sint-Andries (76,6km).  Ik was blij dat ik even kon zitten want de man met de hamer was op bezoek.  Na zeven geeuwen besloot ik om terug op pad te gaan.  Ik verwittigde mijn vriendin Marijke die me elk jaar komt bevoorraden in Zedelgem.  Er volgde een stuk van storm en regen en ik besefte dat een paraplu niet zo'n goed idee was geweest.  Gelukkig had ik mijn windjasje en een pet meegenomen ! In Zedelgem was er een nieuwe rustpost, namelijk de kazerne (83,5km).  Marijke en haar dochtertje hadden een Vedett voor me mee en ik bleef even genieten van hun aangename gezelschap.  Maar ja, niet al te lang want er moest nog wat gewandeld worden...

NVV10.jpgNVV11.jpgNVV12.jpgNVV13.jpg

 

 

 

Er volgde een stuk van maar liefst 8km en opnieuw werd het een strijd tegen wind en regen... Ik was blij dat ik in Aartrijke (91,4km) terug even kon rusten.  Ik had in mijn broekzak een vers paar sokken bij die ik hier wisselde.  Dat deed deugd want mijn vorig paar was al goed vochtig van zweet en regen.  Allé, nog 2 korte stukjes en ik zag het helemaal zitten.  Via het Wijnendalebos kwam ik in de laatste controlepost (95,9km).  Hier blijf ik naar traditie niet lang plakken.  Een plasstop en hop, richting finish. De laatste 3km gaan over de spoorwegbedding en ik keek uit naar Peter want die gaat me hier tegemoet.  Maar hij had wat vertraging en zo kwam ik hem tegen toen ik de spoorwegbedding net terug verliet.  Yesss, het einde lonkt !  Samen stapten we naar het einde.  Zo klokte ik af om 16u17, na 20 uur en 2 minuten wandelen.  Hop, even de bel luiden, diploma, medaille en t-shirt in ontvangst nemen en ... zitten ! En tja, daar hoorden natuurlijk enkele welverdiende Duvels bij !

NVV14.jpg

13:10 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen |  Facebook |

19-06-13

Euraudax Brakel : 50 km

Brakel-11.JPG

Vermits ik vorige week voor een examen moest studeren had ik geen tijd om te gaan wandelen.  En ik wilde toch nog een training voor de komende 100km Nacht van West-Vlaanderen, zodus besloot ik om vorige zaterdag naar Brakel te trekken.  Peter had al voorgesteld om mij erna te komen ophalen vermits hij op bezoek bij zijn vader in Herzele ging. Dus eerst met de trein naar Zottegem via Gent en vandaar met de bus naar Brakel.  Ik was duidelijk niet de enige "Euraudaxer" op de bus. 

Om 11u vertrokken we met een 85-tal wandelaars onder leiding van baankapitein Danny.  De tocht verliep grotendeels over de taalgrens met het golvende Ellezelles.  En ja, golven mocht je wel zeggen, want er zaten heel wat steile hellingen in ! Het gebied is ook heel bosrijk en het parcours was dan ook uitermate mooi.  Na 20 km hielden we een grote rust in een franstalig café.  We kregen er macaroni en ik bestelde een frisse Duvel.  35 minuten later vertrokken we terug op pad en het tempo was vrij snel, waardoor de groep zich als een uitgerekte sliert voort bewoog.  Uiteindelijk waren er enkele opgaves rond de 30 km.

We kregen een cornetto en ik begon last te krijgen van buikkrampen.  Vervelend als je 30 km zonder toiletstop moet stappen.  Dus de buikkrampen zijn gebleven tot het einde rond 20u38.  De laatste wagenrust was in Opbrakel en Michel vierde er zijn 65ste verjaardag met schuimwijn en broodjes met Camembert.  Eenmaal in de zaal terug kwam Peter mij oppikken.  Aangezien je ook een langere afstand (tot 125 km) kon stappen, bleven velen zitten.  Ik wilde m'n voetjes nog wat sparen voor vrijdagavond dus had mij voor 50 km ingeschreven die ik opteken voor m'n schelp.  Nog 50 km euraudax te gaan en die is binnen :-)

Brakel-1.JPGBrakel-4.JPGeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudax

13:25 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: euraudax |  Facebook |

05-06-13

Euraudax Lissewege : 50 km

Lissewege.jpg

Vorige zondag maakte ik terug tijd voor een wandeltocht van 50 km.  Lang geleden trouwens dat mijn broer Joost en ik nog eens samen naar een Euraudax-tocht vertrokken.  Met de trein, een goeie tien minuten naar Lissewege waar Dirk ons stond op te wachten om ons nog in te schrijven, zodoende we om 9u30 konden starten.  Ik vroeg hem om mijn windjasje in de auto te leggen, want de blauwe lucht zag er warm genoeg uit om in t-shirt te stappen. 

Via Dudzele stapten we richting Brugge.  Via de Noorweegse Kaai wandelden we naar de Vestingen en zo in het stadscentrum.  Voor mij was de start beter hier natuurlijk, want dan kon ik per fiets gaan ipv met de (betalende) trein.  Na 19km kwamen we aan de middagrust die plaatsvond in de Kalvarieberg, een cafeetje aan de rand van 't stad.  Joost en ik waren blij dat we alleen soep hadden besteld ipv een warme maaltijd, want zo konden we op het terras zitten.  Ik had mijn boterhammen ook mee en bestelde een frisse Duvel.

Na de rust liepen we nog een achttal kilomter doorheen het centrum met o.a. de Predikherenrei, de Markt en het Begijnhof (waar mijn moeder trouwens woont).  Erna trokken we via de Moerstraat (waar ik twee jaar gewoond heb) naar het Graaf Visartpark voor een volgende wagenrust.  We kregen een bekertje lekkere rijstpap en ik kocht een blikje bier voor de dorst.  Einde toer Brugge, dus wandelden we via Sint-Andries richting Meetkerke.  Lange saaie wegen die in groep best leuk zijn.  De wind begon goed op te komen en later zou ik merken dat dat voor een kleurtje op mijn huid heeft gezorgd.

De tweede caférust was in Meetkerke zelf waar we 20 minuten bleven zitten.  Een Duveltje en hop, richting Zuienkerke via gelijkogende polderbaantjes, ons bekend van vroegere edities van de Tweedaagse van Blankenberge.  Na een laaste wagenrust op 41 km ging het terug richting Lissewege.  Bij aankomst aldaar vierde mijn broer Joost het behalen van zijn eerste Schelp, een medaille die je behaald na 1000 km Euraudax (wandeltochten van 25 of 50 km die niet meegeteld zijn voor een Arend).  Ik stempelde ook mijn boekje af en heb zelf nog 100 km te gaan voor mijn eerste schelp.  Voor wanneer deze zal zijn... Dat lees je nog wel !

Dank aan Ronny, Kobe, Dirk, Willy en anderen voor de mooie organisatie !

Lissewege-5.JPGLissewege-8.JPGLissewege-9.JPGLissewege-13.JPGLissewege-15.JPGLissewege-16.JPGLissewege-18.JPGLissewege-19.JPG

13:33 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

03-06-13

Mei : Spike

Spike2.jpg

Oeps, we zijn 3 dagen te laat voor mei, maar allé kom, doen we dan maar even alsof het nog mei is en laten we Spike nog bekronen tot "Dier van de maand".  Op de foto hierboven zie je hem op zijn mooiste !  Spike is de hond van het stationscafé van Sint-Niklaas en wordt voorgedragen door mijn broer Joost die er af en toe eens een Duvel gaat drinken.  Toen ik vorige week naar De Klinge ging wandelen, heb ik dan ook voor de eerste keer Spike in levende (alhoewel, veel leven zat er niet in...) lijve mogen zien liggen.  Hij lag toen mooi aan het venster bij de opkomende zon (zie foto hieronder).  De cafégangers vroegen zich wellicht wel af waarom ik enkel naar binnen kwam om met mijn Iphone een kiekje te maken van dit dikke dier.  En wat vinden jullie van Spike ?

DRINGENDE OPROEP : Wie heeft nog een leuk dier om in deze rubriek te verschijnen ?  De voorraad diertjes geraakt uitgeput ! Stuur een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com en hou deze blog zeker in de gaten.  En onze lieverds verdienen het om een plaatsje te hebben op het wereldwijde web !

Spike1.jpgSpike3.jpg

13:15 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dieren |  Facebook |