27-06-13

Juni : Leonieke

Konijntje.JPG

Wie herinnert zich Mielke nog ?  Het konijn van Katrien werd in oktober vorige jaar in deze rubriek verkozen tot "Dier van de maand".  Je kan het verhaal HIER lezen.  En omdat Mielke zoveel alleen zat, heeft Katrien voor een vriendinnetje gezorgd : Leonieke ! Zij is geboren in Sint-Niklaas en Katrien vond ze op een tweedehands-site.  In het begin was het nog wat ruzie tussen beide konijnen en nu kan het ook nog wel eens voorvallen, maar eigenlijk zijn het twee goeie vriendinnen geworden.

Leonieke is een mix tussen een langoorkonijn en een dwergkonijn.  Dat kan je zien aan haar afhangende oortjes.  En net omdat ze zo klein is, doet ze niets liever dan ontsnappen.  Katrien heeft ze allebei een maand geleden in een nieuw perk gestoken en Leonieke ontsnapte iedere dag.  Zo heeft ze eens een hele nacht buiten moeten blijven, waardoor Katrien niet kon slapen.  Er lopen immers vossen rond in de buurt...

En zoals Mielke genoemd werd naar de pépé van Katrien, zo is Leonieke genoemd naar haar mémé. Wat vinden jullie van Leonieke ?  Is ze niet schattig ?

Heb je ook een dier dat het verdient om eens verkozen te worden tot "Dier van de maand", stuur dan een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com.  Zeker doen, want alle diertjes zijn van harte welkom.  En zonder jullie inzendingen dreigt deze rubriek te verdwijnen... Dat zou spijtig zijn !

13:01 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Leonieke zit er mooi bij. Knap zo'n wit konijn.

Gepost door: Joke | 27-06-13

't is inderdaad een mooi dier. Tja, ik heb niet echt dieren. Misschien kan ik er ergens eentje lenen.

Gepost door: pieterbie | 01-07-13

De commentaren zijn gesloten.