19-06-13

Euraudax Brakel : 50 km

Brakel-11.JPG

Vermits ik vorige week voor een examen moest studeren had ik geen tijd om te gaan wandelen.  En ik wilde toch nog een training voor de komende 100km Nacht van West-Vlaanderen, zodus besloot ik om vorige zaterdag naar Brakel te trekken.  Peter had al voorgesteld om mij erna te komen ophalen vermits hij op bezoek bij zijn vader in Herzele ging. Dus eerst met de trein naar Zottegem via Gent en vandaar met de bus naar Brakel.  Ik was duidelijk niet de enige "Euraudaxer" op de bus. 

Om 11u vertrokken we met een 85-tal wandelaars onder leiding van baankapitein Danny.  De tocht verliep grotendeels over de taalgrens met het golvende Ellezelles.  En ja, golven mocht je wel zeggen, want er zaten heel wat steile hellingen in ! Het gebied is ook heel bosrijk en het parcours was dan ook uitermate mooi.  Na 20 km hielden we een grote rust in een franstalig café.  We kregen er macaroni en ik bestelde een frisse Duvel.  35 minuten later vertrokken we terug op pad en het tempo was vrij snel, waardoor de groep zich als een uitgerekte sliert voort bewoog.  Uiteindelijk waren er enkele opgaves rond de 30 km.

We kregen een cornetto en ik begon last te krijgen van buikkrampen.  Vervelend als je 30 km zonder toiletstop moet stappen.  Dus de buikkrampen zijn gebleven tot het einde rond 20u38.  De laatste wagenrust was in Opbrakel en Michel vierde er zijn 65ste verjaardag met schuimwijn en broodjes met Camembert.  Eenmaal in de zaal terug kwam Peter mij oppikken.  Aangezien je ook een langere afstand (tot 125 km) kon stappen, bleven velen zitten.  Ik wilde m'n voetjes nog wat sparen voor vrijdagavond dus had mij voor 50 km ingeschreven die ik opteken voor m'n schelp.  Nog 50 km euraudax te gaan en die is binnen :-)

Brakel-1.JPGBrakel-4.JPGeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudax

13:25 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Weer een pracht prestatie! En leuk we kunnen altijd even meepiepen met jou!

Gepost door: Joke | 19-06-13

Hé als je in de omgeving van Ellezelles wandelde dan heb je een deel van de heksenwandeling gedaan. Ik zie het aan het beeld. Heel mooie streek hé. Ik was er al een paar maal op vakantie met de kleinkinderen. Meer bepaald in Frasnes. Mooie streek !

Gepost door: magda | 20-06-13

Mooie foto's maaike! En een knappe prestatie weer..liep je door die buikkrampen juist harder of juist langzamer? ;-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-06-13

ziet er een bijzonder groene toch uit deze.

Gepost door: pieterbie | 25-06-13

De commentaren zijn gesloten.