05-06-13

Euraudax Lissewege : 50 km

Lissewege.jpg

Vorige zondag maakte ik terug tijd voor een wandeltocht van 50 km.  Lang geleden trouwens dat mijn broer Joost en ik nog eens samen naar een Euraudax-tocht vertrokken.  Met de trein, een goeie tien minuten naar Lissewege waar Dirk ons stond op te wachten om ons nog in te schrijven, zodoende we om 9u30 konden starten.  Ik vroeg hem om mijn windjasje in de auto te leggen, want de blauwe lucht zag er warm genoeg uit om in t-shirt te stappen. 

Via Dudzele stapten we richting Brugge.  Via de Noorweegse Kaai wandelden we naar de Vestingen en zo in het stadscentrum.  Voor mij was de start beter hier natuurlijk, want dan kon ik per fiets gaan ipv met de (betalende) trein.  Na 19km kwamen we aan de middagrust die plaatsvond in de Kalvarieberg, een cafeetje aan de rand van 't stad.  Joost en ik waren blij dat we alleen soep hadden besteld ipv een warme maaltijd, want zo konden we op het terras zitten.  Ik had mijn boterhammen ook mee en bestelde een frisse Duvel.

Na de rust liepen we nog een achttal kilomter doorheen het centrum met o.a. de Predikherenrei, de Markt en het Begijnhof (waar mijn moeder trouwens woont).  Erna trokken we via de Moerstraat (waar ik twee jaar gewoond heb) naar het Graaf Visartpark voor een volgende wagenrust.  We kregen een bekertje lekkere rijstpap en ik kocht een blikje bier voor de dorst.  Einde toer Brugge, dus wandelden we via Sint-Andries richting Meetkerke.  Lange saaie wegen die in groep best leuk zijn.  De wind begon goed op te komen en later zou ik merken dat dat voor een kleurtje op mijn huid heeft gezorgd.

De tweede caférust was in Meetkerke zelf waar we 20 minuten bleven zitten.  Een Duveltje en hop, richting Zuienkerke via gelijkogende polderbaantjes, ons bekend van vroegere edities van de Tweedaagse van Blankenberge.  Na een laaste wagenrust op 41 km ging het terug richting Lissewege.  Bij aankomst aldaar vierde mijn broer Joost het behalen van zijn eerste Schelp, een medaille die je behaald na 1000 km Euraudax (wandeltochten van 25 of 50 km die niet meegeteld zijn voor een Arend).  Ik stempelde ook mijn boekje af en heb zelf nog 100 km te gaan voor mijn eerste schelp.  Voor wanneer deze zal zijn... Dat lees je nog wel !

Dank aan Ronny, Kobe, Dirk, Willy en anderen voor de mooie organisatie !

Lissewege-5.JPGLissewege-8.JPGLissewege-9.JPGLissewege-13.JPGLissewege-15.JPGLissewege-16.JPGLissewege-18.JPGLissewege-19.JPG

13:33 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

In een ander verslag had ik al gelezen en op foto's gezien dat jullie erbij waren. Het deed me plezier dat jullie weer aan dat sportief wandelen deel namen.

Gepost door: G.U.Y. | 05-06-13

Wauw..mooie tocht weer maaike..en zóveel kilometers! chapeau weer hoor, ik doe het je niet na!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-06-13

Je hebt allemaal zonnige foto's geplaagst en het is zeker wel leuk om in eigen streek rond te wandelen.Ik zou dat met de fiets wel kunnen halen ,maar te voet...ppppfff!

Gepost door: magda | 05-06-13

op bekend terrein Maaike...

valt het eigenlijk mee om in groep te stappen, vroeg ik me af
geniet van de zon !

Gepost door: willy | 07-06-13

Een Duveltje en hop...
Mooi gezegd.

Gepost door: pieterbie | 25-06-13

De commentaren zijn gesloten.