29-05-13

Euraudax De Klinge : 50 km

De Klinge-26.JPG

Het is van september vorig jaar geleden dat ik nog een wandeltocht onder de vorm van Euraudax heb gestapt, zijnde dus een groepswandeltocht aan een tempo van 6km/u.  Ik moest dan ook al vroeg uit de veren om richting Sint-Niklaas te treinen en vandaar uit de bus te nemen naar De Klinge, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas, vlak aan de Nederlandse grens.  Het was meteen blij weerzien, want er zaten veel bekenden in de zaal.  Ook enkele onbekende gezichten die Euraudax hebben (her)ontdekt. 

Klokslag 9u vertrokken we en de eerste lus van 25 km trok bijna volledig doorheen de omliggende bossen.  Veel natuur dus, waaronder ook enkele pittige modderstroken.  Baankapiteinen Marc en Sally hadden ons daarvoor al verwittigd. Aan de rand van de Stroopersbossen hielden we dan ook een korte wagenrust, waarna het meteen terug verder ging doorheen de weelderige natuur.  Uiteindelijk kan ik dit stuk al samenvatten als eentje om "U" tegen te zeggen. 

Na het middageten dat bestond uit een broodje kaas en een Duvel begonnen we aan de tweede lus van 25 km. Deze trok naar Hulst, vlak over de Nederlandse grens.  Na 16,5 km (reeds 41,5 km afgelegd) mochten we genieten van een caférust.  En ja, zelfs op de markt van Hulst kan je genieten van een Duvel voor 3,30 euro.  Voor het verderzetten van de tocht vertelde Marc ons dat Hulst een van de veiligste steden van Nederland is, omdat ze helemaal omringt is door vestingen.  Er zijn slechts 3 uitvalswegen.  Dus bij een bankoverval of zo sluiten ze deze af en kan niemand de stad nog verlaten (dus de overvallers ook niet).

We deden een heel groot stuk van deze prachtige hoog gelegen vestigen.  Achille merkte een Vlaamse vlag op en ik zei nog dat het een echte was omdat de leeuw rode klauwen en tongetje heeft.  Na opzoeking op Wiki merk ik op dat dit gewoonweg de vlag van de stad Hulst is.  8,5 km verder lag dan de startzaal terug en kon ik mijn brevet van 50 km afstempelen.  Met dank voor de organisatie voor deze puike wandeltocht.  Dankzij Achille kon ik meerijden tot Gentbrugge waar Peter (die van Herzele kwam) mij kwam oppikken.  De Euraudaxkriebel is zeker terug en zondag trek ik naar Lissewege...

euraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudax

13:26 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Maya, je zegt het zelf al: een weelderige natuur! Dat zie je aan al die mooie foto's. Een mooie afwisselende tocht . Je hebt de smaak te pakken hé als je volgende week al in Lissewege terug te vinden zal zijn.

Gepost door: magda | 29-05-13

Oei..dat zou nu echt niks voor mij zijn..zo allemaal hetzelfde tempo..en amper tijd om foto's te maken dan toch..slechts dóórlopend, zoals die ene mevrouw op de foto demonstreert. Nee, niks voor mij, maar blijkbaar kun jij daar wél heel erg van genieten en daar gaat het toch om hè! Knap gedaan in ieder geval!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-05-13

Leuk verslag!

Gepost door: pieterbie | 04-06-13

De commentaren zijn gesloten.