22-05-13

12de Brugse Mettentocht : 32 km

BM-15.JPGOp pinkstermaandag vond de 12de Brugse Mettentocht plaats.  Plaats van het gebeuren : Sint-Kruis en dus niet zo heel ver van mijn huis.  Ik had afgesproken met mijn broer Joost en ja, gelukkig maar, want de weersvoorspellingen waren niet erg uitnodigend.  Eenmaal gestart werd het droog en dat is mooi meegenomen.  In het zaaltje hing het wandelplannetje uit en aan de rechte lange stukken te zien voorspelde dat niet zoveel goeds...  Eerst maakten we een plaatselijke lus van 3,5 km en kwamen we terug in de startzaal.  Wanneer we voor de tweede maal startten kwamen we Achille tegen, maar aangezien hij de afstand van 26 km volgde, scheidden al vlug onze wegen. 

Wij trokken via de lange saaie Pijpeweg richting Damme.  Een kleine 6 km later kwamen we in het pittoreske centrum en dronken we een pintje.  Het volgende stuk was er eentje van 6 km die via de ene kant van de Damse Vaart naar de Sifon trok en langs de andere kant terug.  Na een tweede afstempeling in d'Oude Schole in Damme stapten we via de Damse Vaart richting Sint-Kruis.  De Damse Vaart mag dan wel mooi zijn, maar er uren langs lopen was toch iets van het goede teveel.  Uiteindelijk kwamen we terug in de startzaal.  We hadden er officieel al 21,6 km opzitten, maar volgens de GPS-tracking waren dat er in werkelijkheid al een goeie 23 km...

Officieel nog 10 km te gaan.  Deze ging volledig via de Brieversweg naar Sijsele.  De mooie spoorwegbedding lieten we links leggen, jammer.  We stapten via de bibliotheek van Sijsele en volgden het enige (!) kort stukje onverharde pad.  We bereikten de rustpost in Sijsele.  Ik was blij dat ik kon neerzitten want mijn voetjes begonnen onderaan te gloeien van al het asfalt.  Ik bestelde een bruine Leffe (bij gebrek aan beter bier) en toen we het laatste stuk aanvatten was het hevig beginnen regenen.  We konden nog niet klagen want het weerbericht had slechter voorspeld.  Nog een goeie 4 km te gaan en ja, volledig rechtdoor via De Linde.  Gelukkig toch nog een mooie weg maar wel weer langdradig... 

Om 16u klokten we af en stempelde ik mijn wandelboekje af.  Volgens de GPS hadden we 33,3 km gestapt.  In de startzaal was er Kasteelbier en Grimbergen te verkrijgen.  Niet zozeer mijn smaak, zodus kwam Peter ons oppikken en duvelden we met z'n drieën na in het Leenhof.

BM-3.JPGBM-5.JPGBM-10.JPGBM-11.JPGBM-13.JPGBM-14.JPGBM-12.JPGBM-8.JPGBM-18.JPG

13:03 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Oei oei..lange rechte stukken..ook niet zo my cup of tea nee..gelukkig maar dat je goed gezelschap van je broer had..beetje kletsend gaat de tijd dan toch sneller hè!En allemaal asfalt? ze hadden wellicht dan inderdaad nog slechter weer verwacht?
Maar laat mijn vriend het maar niet horen dat jij schrijft dat je bruine Leffe dronk bij gebrek aan beter bier..!! hahahahaha hij vindt dat namelijk heel goed te drinken hoor..is bijna het enige bier dat hier standaard in huis is hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 22-05-13

Kijk Maya je ziet er een tof meiske uit en bedankt voor het berichtje.
Misschien ben je verbaast dat je een plezante Cadeau krijgt!
Ik zie dat je veel over bier hebt,wel kijk u zelf maar wat krijgt,je zal verbaast staan! ( http://www.bierebel.com/biere.php?sort=all ) Als de link hier niet werkt,copieer hem en plak hem in je werkbalk! En heb ik niet gelezen dat je vogeltje of vlinders enz zoekt,stuur mij een mailtje en ik stuur je vogeltjes toe!
Groetje uit Malle van Guido alias natuurmanjak...

Gepost door: natuurmanjak | 22-05-13

Maya aan de ene foto met dat hoefblad zag ik al dat het de Damse vaart was. Bepaald geen gevarieerde wandelweg en dan nog heen en terug langs de vaart en de Pijpeweg amaai zo'n saai eind waar precies geen einde aan komt!De Brieversweg is nu ook niet zo schitterend. Maar kom, al babbelend ben je er geraakt en het zal ook niet altijd gemakkelijk zijn om telkens wer iets nieuws aan te bieden aan de wandelaars. .

Gepost door: magda | 22-05-13

Die foto van jou tussen de bloemen is prachtig! Weeral een knappe prestatie.

Gepost door: Joke | 24-05-13

een heel mooi beeld daar aan de muur in Damme

groeten

Gepost door: willy | 28-05-13

jammer dat je toch nog een regenvlaag in je nek kreeg, maar zoals je zelf schrijft: het had nog erger gekund.

Gepost door: pieterbie | 02-06-13

De commentaren zijn gesloten.