13-05-13

Pitztaltocht Beernem : 42 km

Pitzal-12.JPG

Zaterdagochtend was ik reeds vroeg vertrokken naar Beernem.  Oorspronkelijk zou ik met de fiets gaan, maar vanwege de regen heeft Peter mij gebracht.  De startzaal ligt op 9km van bij ons.  Om 7u22 stipt begon ik aan de tocht en na een paar kilometer kwam ik Achille tegen.  Hij had juist een babbeltje met een andere wandelaar over het blijkbaar nieuwe aspect "Sportief Wandelen".  Dat is een soort formule waarbij je vooraf dient op te geven aan welk tempo je zou stappen : 5, 6 of 7km/u..  Je moet dat tempo dan zien te halen en je krijgt per controlepost ook nog een pauze van een tiental minuten.  Het lijkt me niets om zo constant op de tijd te letten, dus dan ga ik maar verder op mijn manier 'sportief wandelen'.  En zelfs als het regent, is dat geen probleem, want dat was hier wel het geval.

Na 10km kwamen we terug in de startzaal en begonnen we aan een stuk van 6 km die deels langs het kanaal trok.  Niet het stuk waar ik regelmatig ga lopen, maar hier via een mountainbikepad en zo naar het clublokaal waar ons een gratis Oostenrijks drankje werd aangeboden.  Aangezien Achille meteen terug vertrok en ik een foto van het drankje wou, namen we hier afscheid.  Er was net een mountainbiketocht en helaas viel onze parcours soms samen.  Eigenlijk wel jammer dat de clubs hun parcours niet samen eens bekijken, maar ja, sportief wandelen is ook respect hebben voor de andere sporter en dat was duidelijk wederzijds.

Op 22km besloot ik om even uit te rusten.  Ik bestelde een Omer en at een paar boterhammen op.  Het controlezaaltje is me bekend van de jaarlijkse kerstmiswandeltocht.  Alleen is het nu een heel stuk minder koud.  Gelukkig zijn de regenwolken verdwenen en het was dan ook vollop genieten van de natuur.  Het parcours ging via bosrijke baantjes richting PC Sint-Amandus.  Ik schreef een sms-je naar Joost die op een terrasje in Ieper zat en stapte doorheen het domein van de instelling.  Waar bleef de controlepost ?  Heb ik ze gemist ?  En inderdaad, want na nog een uurtje stappen bereikte ik pas de volgende rustpost.  Blijkbaar had ik de vorige post door het typen van het sms-je gemist want deze was in een cafeetje tegenover de instelling. 

De rustpost hier was een ranch en ik genoot van de warmte van de Leuvense stoof terwijl het buiten terug begon te miezelen.  Terwijl de "Sportieve Wandelaars" afstempelden en snel terug vertrokken genoot ik van de rest van mijn boterhammen en een Duvel. Van de uitbater kregen alle wandelaars (enkel de 42km-afstand passeerde er) een maxi-CD'tje van Danny Fabry.  Reeds 34,6km gestapt dus nog een goeie 7km te gaan.  Om 14u36 bereikte ik de finish en zo had ik mijn bus zelfs een uur vroeger dan ik oorspronkelijk had voorzien.  Het was een mooie tocht en een mens zou met al dat lopen en fitnessen soms vergeten hoe plezant het is om terug te wandelen.  Een goeie training voor de Nacht van West-Vlaanderen in juni.  Ja, de wandelschoenen hangen zeker niet meer aan de haak !

 wandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelen

12:58 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Goed zo..vind het ook altijd een plezier je wandelverslagen te lezen! :-)
Ik was nu wel nieuwsgierig naar de foto van dat Oostenrijkse drankje..maar die staat er niet bij! Was het alcoholisch of was het Almdudler misschien? dat dronken wij graag als we de Wanderdreitage van Mödling in het Wienerwald liepen..lekker spul.
Dat 'sportieve wandelen' lijkt me erg stresserend..en dát is nu juist niét waarom ik ga wandelen! Ik vind álle wandelen sportief hoor...waarom moet het altijd zo prestatiegericht??
In ieder geval heb jij weer een mooie tocht achter de kiezen..bravo!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 13-05-13

samenvallende parcours is natuurlijk vervelend..

je haalt wel een bijzonder hoog gemiddelde en dat bij regenachtig weer...

op naar de 100 km dus

prettige dag

Gepost door: willy | 13-05-13

Deze keer was het echt in het groen zo te zien. maai moet je doorgestapt hebbne als je al een vroegere bus terug kon nemen. Dat sportief wandelen lijkt met niet echt ontspannend en het moet toch ontspannend blijven hé!Een Omertje vind ik lekker, ben je het Duveltje een beetje ontrouw,hahah!

Gepost door: magda | 13-05-13

Weer op wandel.
Bij al dat geloop doet het allicht veel deugd om nog eens op wandel te zijn.

Gepost door: G.U.Y. | 14-05-13

Mooi (beeld)verslag.
Op naar juni :-)

Gepost door: pieterbie | 01-06-13

De commentaren zijn gesloten.