08-05-13

Dwars door Brugge : 14,7 km

2156003451.jpg

Vorige zondag stond Dwars door Brugge op het programma, een loopwedstrijd doorheen de Brugse binnenstad en voor mij was het dan ook m'n vijfde deelname aan dit evenement.  Net als vorig jaar stond de fitnessclub Bennies waar ik lid ben garant voor een lekkere maaltijd voordien een een glaasje cava erna.  Heel leuk ! Hierboven vind je trouwens de groepsfoto van alle leden die deelnamen aan de 5 km of 15 km, in werkelijkheid respectievelijk 4,7 km en 14,7 km. 

Na het eten trok ik samen met Peter naar de startplaats waar mijn broer Joost ook net toekwam.  Allebei dronken we onze fles Etixx Isontonic.  Joost vertrok erna meteen naar de start.  Na mijn kerstloopervaring ben ik niet meer zo happig om vooraan te staan dus bleef ik nog wat nagenieten met Peter (die terug supporter/fotograaf van dienst is). 

Om 15u werd het startsein gegeven, maar het duurde nog even vooraleer ik de startlijn overgewandeld was om dan te kunnen beginnen lopen.  Het parcours was identiek als voorbije jaren en na 5 keer ken je het wel op je duim.  Ik had alleen wat last in mijn maag door de Nurofens die ik had genomen omdat mijn enkelpeesontsteking nog steeds niet helemaal genezen is.  Het was soms moeilijk om andere lopers te passeren want eenmaal achteraan gestart, zit je echt wel in de massa...  De Steenstraat, de Markt, Burg, Potterierij, molens... Het zat er allemaal in.  Ik naderde stillaan terug de school in Sint-Michiels.  Op 500 meter voor de finish stond een bevoorrading met Brugse Zot.  Aanvankelijk was ik niet van plan om daarvan gebruik te maken, maar toen ik allerlei armen zag uitsteken met bekertjes hemels vocht, kon ik het toch niet laten.  Haha.  Ik klokte af op 1u15u06s.  Nadien gezien dat dit niet meteen mijn record was, maar ben best tevreden.  En het was weer leuk.  Nu komt een tijdelijke loopstop om mijn enkel helemaal te doen genezen.  Maar looprust is geen wandelrust, haha, je leest het wel !

DDB-1.JPGDDB-5.JPGDDB-8.JPG

405922_10201257136057360_494098465_n.jpg

13:18 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Ooh..doe jij nou teken van 'loser' naar Peter op die tweede foto? :-PPP
Knap weer Maaike..en je moet wel een échte Brugse zot zijn om met die maagproblemen ook nog bier te gaan drinken hè hahahaha! (hoewel..die oude vrouw die gidste bij brouwerij De Dolle Brouwers zei dat bier voor elke kwaal juist hélpt hehe..is het misschien toch waar!)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-05-13

Maya je ziet zo dat je genoten hebt van deze tocht in eigen streek!!

Gepost door: magda | 08-05-13

Wat ben jij afgetraind! En proficiat met je lopen. Laat nu maar even die enkel genezen....

Gepost door: Joke | 09-05-13

Hey maaike..van harte gefeliciteerd met je 3e huwelijksverjaardag! en je vaste supporter/fotograaf van dienst ook natuurlijk! :-P
xxx

Gepost door: mizzD | 12-05-13

je hebt het toch kunnen uitlopen, hopelijk komt die enkel snel in orde.

Gepost door: pieterbie | 27-05-13

De commentaren zijn gesloten.