18-02-13

Marathon Be a Hero Gent : 42,195 km

Marathon4.jpgMijn blogje bleef de laatste tijd erg kalm.  Ja, veel gewandeld werd er niet.  Ik was me aan het focussen op het lopen en dit omdat ik mij op het onverwachts heb ingeschreven voor een marathon binnen het project van Marathonman die in 2010 maar liefst 365 marathons op een rij liep.  De trainingsperiode die hieraan vooraf ging verliep alles behalve rimpelloos.  Last in mijn enkel, buikgriepje, bronchitis en telkens trainingen moeten laten vallen.  Maar 16 februari 2013 stond vastgeprikt op de agenda : Be a Hero for one Day.  Gelukkig had ik het parcours al een beetje verkend vorige week want om 11u werd het startschot gegeven en begon ik aan 8 rondjes van 5km Watersportbaan en een klein stukje.  Mijn broer Joost liep acher mij aan.  Mijn enkel speelde al wat parten vanaf kilometer 1, maar negeren dus.  Voor de rest gingen de eerste rondjes vrij vlot aan een snelheid van meer dan 11km/uur.  Marathonman waarschuwde me dat ik op schema zat voor onder de 4 uur en dat ik niet al te snel mocht lopen.  Ik zakte af naar een goeie 10 km/u.  Collega Dorien kwam me vergezellen en dit voor twee rondjes, zijnde 10 km.  Broer Joost liep nog steeds achter mij aan.  Peter die met zijn mountainbike gaan rijden was kwam me per fiets ook vergezellen en bleef naast me fietsen tot het einde.  Leuk want ik kon van zijn drinkpul drinken en even later pelde hij een banaan voor me.  Die ging maar moeilijk meer binnen en zo hield ik het voor de rest bij sportgels.  De laatste ronde en ik voelde me zo stijf worden als een plank.  Komaan, voor de laatste keer alles geven ! Aan een kleine 10 km/u maar mijn schema zat zeer goed.  Kilometer 40, de laatste drankpost en nog 2,195 km te gaan.  Het was echt aftellen.  Joost kwam een stuk achter mij aan, maar was nog altijd van de partij.  En ja, ik deed er 4u10min16sec over om mijn allereerste marathon te voltooien. Joost kwam een kwartiertje later binnen, maar hij had eigenlijk niet gepland dat hij volledig zou meelopen.  Super dus !

Marathonman overhandigde me een t-shirt, een medaille en een lauwerkrans en een zak vol leuke spulletjes.  En ja, na het douchen en een recovery-shake genoten we na met jawel, een Duveltje.  Slurp ! En nu herstellen want mijn enkel is echt wel overbelast en pijnlijk (platvoeten).  Maar vrijdag heb ik een afspraak met een sportarts voor steunzolen.  Want in april staat Marathon Antwerpen op mijn agenda.  Maar al bij al, ik ben super blij met mijn tijd !!  Met dank aan Dorien, Peter, Joost en Marathonman en zijn team !

lopenlopenlopenlopenlopenlopen

13:17 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, marathon |  Facebook |

Commentaren

Jij bent een echte sportieveling. Een sportvrouw!

Gepost door: Joke | 19-02-13

je bent een straffe madame! proficiat !

Gepost door: magda | 19-02-13

WAUW Maaike..zó snel! voor de eerste keer! echt wel een hero ja!! fantastisch..en ook bravo voor Joost..te gek goed gedaan van jullie!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-02-13

super dat je 'm uitgelopen hebt, niettegenstaand ede pijnlijke enkel.

Gepost door: pieterbie | 25-02-13

Heel moedig en sterk !! £Grts

Gepost door: willy duvel | 16-03-13

De commentaren zijn gesloten.