25-12-12

2 wandelverslagen : 20 km+21 km

foto.JPG

Zaterdag was er de "Brugge Binnenste Buiten", een wandeltocht van 20 km waaraan we elk jaar deelnemen.  Peter en ik vertrokken omstreeks 9u30 vanuit het K.T.A. in Sint-Michiels en trokken richting Begijnhof en zo verder doorheen de Brugse binnenstad.  In mijn "wandelcarrière" heb ik het nog niet veel meegemaakt, maar het heeft de hele tocht geregend.  De eerste rustpost zat al goed vol en het deed deugd om een warm soepje te nuttigen en even op te drogen. Enkele kilometers verder passeerden we de Snuffel, een jeugdherberg waar we soms eens een Orval nuttigen.  Even drogen dus en hop, verder door de regen.  Veel foto's nam ik niet.  Ik vond mijn fototoestel 's morgens niet meteen en mijn Iphone haal ik niet graag boven tussen de regendruppeltjes.  Nog een Brugse Zot in een controle en kletsenat bereikten we de finsish.  Ik kan niet zeggen dat ik daar rouwig om was.  De tocht was nochtans zoals elk jaar mooi en verzorgd, maar na al die regen genoot ik met volle teugen van een warm badje. 

Vandaag trokken we naar Beernem waar de jaarlijkse kerstmistocht plaatsvond, een goeie manier om het kerstmaal met de bijhorende calorietjes te verteren.  En wonder boven wonder maar de regen leek uit te blijven ! Er was zelfs blauwe lucht te zien ! We stapten naar de deelgemeente Sint-Joris en na een poos begon het hard te waaien.  Meestal de voorbode van regen, maar nog steeds bleef nog droog.  We deden twee keer de rustpost aan in Sint-Joris en stapten erna naar het clublokaal waar we genoten van een blonde Petrus.  Toen we buiten kwamen waren de verwachte regenwolken aangekomen.  Gelukkig was het nog slechts 5,5 km naar het einde.  Via het kanaal en zo nog een lusje en om 13u50 kwamen we aan.  Ik stempelde mijn boekje af en keerde voldaan terug naar huis.

 

Beernem3.JPG

ZALIG KERSTFEEST AAN IEDEREEN ! GENIET VAN HET EINDEJAAR EN VAN ELKAAR !

Beernem6.JPG

18:01 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Dapper hoor, om zulke einden te gaan wandelen met zulk wisselvallig weer! En al helemaal dapper om een hele tocht in de regen te doen! Heb dat ooit in de Betuwe meegemaakt, een Bloesemtocht..constante regen voor 25km lang en dan nog in heel open gebied over dijken..ik vond het naadje! :-)
Dus bravo weer voor je prestatie!
En ik wens jou en de jouwen ook een hele fijne oudejaarsfeesten en een goed begin van het nieuwe jaar!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26-12-12

Hoi Maaike,

Ik wens jullie ook het allerbeste voor het nieuwe jaar en een sportief 2013.

Groet jack

Gepost door: Jack | 26-12-12

Jammer van de regen!
Voor de rest wel een leuke manier om Kerst door te brengen.

Gepost door: pieterbie | 31-12-12

Bedankt voor de tip van het DUVEL glas in Brugge, Timmy was der super blij mee.

Gepost door: Thys Linda | 19-02-13

De commentaren zijn gesloten.