17-12-12

Kerstloop : 10 km

Kerstloop1.jpg

Vorige vrijdagavond vond de 2de Kerstloop plaats in Brugge.  Voor de start regende het pijpestelen maar wanneer het startschot naderde hield het op en waren het aangename temperaturen.  Met een goeie 3000 medelopers stonden we aan de startstreep voor de 5km of de 10km.  Mijn broer Joost en ik kozen voor het laatste.  Na het startsein schoten de lopers vooruit.  Het viel direct op dat het er heel ruw aan toeging.  Alsof er een groep zotten werd losgelaten.  200 meter verder werd mijn gevoel bevestigd en werd ik letterlijk omvergelopen.  Ik belandde op de harde kasseien en voelde enorme pijn in mijn knie en elleboog.  Eenmaal rechtKerstloop2.jpggeklauterd zette ik mijn spurt verder en zag ik nog een loper op de grond belanden.  Het gedrag van sommige lopers vond ik ronduit te betreuren.  Nu ja, de pijn in mijn knie ebte na een kilometer langzaam weg.  Mijn elleboog brandde en ik wist dat ik pas na 10 km de schade zou kunnen opmeten.  Mijn conditie voelde nochtans erg goed aan.  Ik genoot van mijn snelheid maar de pijn in mijn elleboog en de afgunst over de mentaliteit van sommigen voor wat een looptocht voor het goeie doel moet zijn bleven parten spelen.  Kilometers tikten voorbij en uiteindelijk bereikte ik de finish van de 10 km op de Markt na 48min en 45sec.  De uitslag vind je hiernaast.  Ik ben de 454ste van 1562 lopers en 40ste vrouw van de >500 vrouwen.  Tenslotte kan ik alleen maar eindigen met een warme oproep aan lopers : Wees hoffelijk, wees niet egoïstisch, aankomen komt tenslotte toch niet op 10 seconden ? Thuisgekomen stond er ei op mijn knie en bloedde ik.  Na de wonden goed te ontsmetten, ontsmette ik ook de inwendige geest met een frisse Duvel.

13:25 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Vreselijk! wat kunnen mensen toch lomp zijn..en dat noemt zich sportief? Hier zullen de mensen die de boel organiseren voor dat goede doel ook niet blij mee zijn!
Jij leverde, ondanks een ei op je knie, toch een puike prestatie..bravo!
Groetjesss!

ps. 'afgunst' lijkt me in deze context een verkeerd gekozen woord..denk dat je 'afschuw' bedoelt!

Gepost door: mizzD | 17-12-12

Je bent een mooie Kerstman en wat ook een mooie tocht moest worden ,is toch ontsierd door het gedrag van anderen. Zeker geen sportieve geesten ! In elk geval een dikke proficiat met je goede uitslag en zeker als je achteraf merkte welke verwondingen je er aan overhield!!

Gepost door: magda | 17-12-12

Wat jammer dat je onder dergelijke omstandigheden moet lopen. Proficiat met de uitslag! 3000 deelnemers, niet mis. Ik denk dat die Duvel goed zal gesmaakt hebben!

Gepost door: Joke | 19-12-12

weer een nare ervaring rijker geworden ,en zoals je zegt ,die 10 sec zullen het niet maken
Prettig feestdagen en drink nog maar een duveltje hé

Gepost door: Erik en Marina | 24-12-12

Heel toepasselijk: rood trainingspak en kerstmuts.
Prettige Kerst!

Gepost door: pieterbie | 25-12-12

De commentaren zijn gesloten.