19-11-12

Een trip naar Dubai

Skyline.jpg

Ik sta een paar blogpostjes achter, dat is een feit.  Te beginnen bij mijn reis naar Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) dat plaatsvond van 6 tot 13 november.  Mijn broer werkt daar nu al 4 jaar en het is een unieke ervaring om hem daar eens op te zoeken.  Zijn vrouw en zoontje Sander (mijn metekindje) waren er ook al een weekje.  Ik heb in die week zoveel gezien dat het eigenlijk moeilijk is om alles in één logje te schrijven, maar we proberen.  Dubai heeft vele "Malls", dat zijn winkelcentra.  Omdat het daar altijd zo warm is, leven mensen eigenlijk een beetje van airco tot airco.  Alles is er zo netjes, de rijkdom siert de stad, maar op een knusse manier.  Veel hoekjes en kantjes waar je kunt kuieren. 

Dubai heeft ook een oud stadsgedeelte dat overheerst wordt door Indische winkeltjes.  Er is ook een goudsouk waar je (goedkoper dan hier) goud kan kopen.  De derde dag bezochten we Global Village, een reuzachtig "park" waar je producten kunt kopen over de hele wereld.  Elk landsdeel heeft er zijn deeltje met winkeltjes.  En ja, wat zou Dubai zijn zonder zijn hoge Burj Khalifa, het allerhoogste gebouw ter wereld (828 meter) en de Burj Al Arab, het enige 7-sterren hotel ter wereld.  Ook het Palm Island is bekend en daar zal je in een volgende blogpostje meer over lezen, want daar heb ik een loopwedstrijd gelopen...

Verder zijn we ook naar Hatta geweest, een enclave in de woestijn.  Om er te geraken moet je door de emiraat Oman rijden.  We hebben er een hotelovernachting geboekt en groot was onze verbazing dat onze hotelkamer een villa met jacuzzi bleek te zijn :-).  We maakten er een korte bergwandeling. Tijdens onze terugweg naar Dubai maakten we een stop in Dragon Market, waar je nepproducten kunt kopen over de hele wereld. De voorlaatste dag trokken we naar Abu Dhabi, een andere reuzachtige stad.  Met het paleis van Sjeikh Zayed.  Voor ik terug naar de luchthaven trok, genoot ik nog van de zonsondergang in Dubai. 

Burj Khalifa.jpguitzicht.jpgVissen.jpgAl Arab.jpgSkyline.jpgSkynline2.jpgRing.jpgBergen.jpgZwem.jpgSkyline3.jpgMoskee.jpgPaleis.jpg

13:26 Gepost door Maya in Reizen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: reizen, dubai |  Facebook |

Commentaren

Woww..mooi zeg! Dat was een hele gave trip lijkt me!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-11-12

Leuk om je verslag te lezen. Ik ben afgelopen februari naar Dubai en Oman geweest dus het is leuk om jouw verslag hierover te lezen.
Ik heb o.a in de Burj Khalifa van een high tea genoten nu dat was een hele ervaring om in het hoogste gebouw van de wereld te zijn en ook de woestijn van Oman vond ik geweldig. Wij hadden hier een 3 daagse tocht met jeeps.
Groetjes van noortje

Gepost door: Noortje | 24-12-12

De commentaren zijn gesloten.