30-10-12

Oktober : Mielke

Mielke.jpg

Dit is Mielke, het konijn van Katrien, een collega van ons.  Dit mooie konijntje vond Katriens vriend via een tweedehands-website waar mensen hem wegdeden omdat ze twee honden hadden.  Hij is genoemd naar de opa van Katrien omdat hij vroeger veel konijnen had.  Helaas dan wel om op te eten.  Mielke zal bij Katrien alleszins nooit in de pot verdwijnen.  Nee, hij (of is het een zij, want Mielke graaft graag putten en dat is net iets wat vrouwtjes doen om hun jonen in achter te laten) kreeg het gezelschap van twee pikkende kippen.  Hij (of zij) ruikt aan alles : Katriens schoenen, benen en zelfs aan het achterste van de kippen.  Mielke eet verder graag paardebloemen (met blaadjes en al) en heeft het zodanig goed bij Katrien en Peter dat er al een vetkwab onder de kin begint te hangen.  En bij Katrien worden alle dieren verwend hoor ! Mielke heeft het daar naar haar zin !

Heb je thuis ook nog een huisdier die je graag eens zou zien verschijnen in deze rubriek ? Stuur dan een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com.  Alle diertjes zijn welkom en de wachtlijst wordt erg klein dus 't is 't moment ! Doen !!

13:17 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (5) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Weet jij het alleen niet of het een hij of een zij is? Katrien toch zeker wel? is bij een konijn toch echt wel goed te zien hoor, het verschil hehe!
En van paardenbloemen zijn de blaadjes juist het lekkerste hè..ik herinner me nog goed dat wij tássen vol paardenbloemblad plukten voor ónze konijnen en cavia's vroeger!
Het ziet er een schattig beestje uit, die Mielke!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-10-12

Lief, zo'n konijk, ooit heb ik er ook gehad, om op te eten, en kreeg het als het zover was, het niet over ons hart om ze te doden, en ze zijn blijven lopen tot ze van ouderdom de geest gaven.
op uw Reactie..
Ja, moet je doen, in Oostende is er altijd wel iets te beleven..:-)

Gepost door: roy | 31-10-12

Mielke ziet er schattig uit...

eigen dieren zou ik helemaal niet kunnen opeten, geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt

prettige dag

Gepost door: willy | 31-10-12

Een mooie pels heeft die ,teken dat het beestje super gezond is!! Ik hoop dat Katrien lang plezier mag hebbne met haar Mielke. Indertijd hadden we een klein exemplaar en die zat 's avonds bij de kinderen in de zetel!!Gelukkig ging het beestje in een bakje plassen en de keutels ,tja die veegden we dan maar op ,hahahaha!

Gepost door: magda | 02-11-12

Ik kwam vrijdagavond thuis en Mielke was futloos en had geen honger meer. Ik ben snel naar de dierenarts geweest. Die zei dat zijn darmen wat paperig aanvoelden. Dit doordat Mielke te veel graan eet. Nu we geven Mielke geen graan maar Madame Mielke (de dierenarts heeft gekeken, tis een meisje maar ze heeft ook 2x moeten kijken tegendat ze het goed zag :-) steekt constant haar hoofd in de graanbak van de kippetjes. Mielke heeft twee spuitjes gekregen en ik moest haar dwangvoeren maar gelukkig zaterdagavond begon ze weer uit haar eigen te eten en ze is weer helemaal fit en in orde en nog steeds op zoek achter graantjes :-)

Gepost door: katrien | 27-11-12

De commentaren zijn gesloten.