24-09-12

Euraudax Zottegem : 50 km

Blog.JPG

Zaterdag trok ik naar Zottegem en omdat Peter bij zijn vader de haag moest scheren zette hij mij af aan de startzaal in Velzeke.  50 km is maar een stukje als je weet dat de maximumafstand waarvoor je kon inschrijven 125 km was.  Ik had me dus voor twee van de vijf lussen ingeschreven.  Het zonnetje kwam af en toe piepen en zorgde voor een nazomerse warmte.  Het is mooi wandelen doorheen het golvende landschap van de Vlaamse Ardennen.  Roborst, Brakel, Zottegem, mooie gemeenten met veel landelijke paadjes.  De organisatie heeft duidelijk hun best gedaan.  Tijdens de middagpauze (na 25 km) kwamen Peter en zijn vader een Duveltje drinken in de zaal en zo een tikkeltje wandelsfeer meepikken.  Tijdens de tweede lus viel de avond en kwamen we om 20u30 terug in de zaal.  Inmiddels was het donker en stond de warme maaltijd klaar.  Niet voor mij dus, aangezien ik maar voor 50 km was ingeschreven.  Peter kwam mij oppikken en we genoten nog van een Duveltje terwijl vele andere wandelaars zich klaarmaakten voor de nacht.  Het deed vreemd om slechts twee lussen te stappen.  Het kriebelde om verder te gaan, maar ontstekingsremmers voor mijn schouder zouden toch maar voor een lange slaapwandeling gezorgd hebben.  Terwijl andere wandelaartjes de zondag hun laatste lus stapten, koos ik voor een looptoertje om de stramme spiertjes te "ontstijven".  Net voor de regen..

wandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelen

13:38 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen, euraudax |  Facebook |

Commentaren

Apart hoe die tochten georganiseerd worden..met die lussen van 25km. Het is hier toch vaak wel anders volgens mij hoor..op vele vlakken en dus ook bij de wandeltochten! :-)
Ik doe m'n hoedje weer af voor jouw 'kleine stukje'..50km doet ook al echt niet iedereen je na! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-09-12

Goed dat je de regen voor was :-)

Gepost door: pieterbie | 25-09-12

Je klinkt een beetje ontgoocheld dat je "maar " 50 km kon doen. Maar Maya toch dat is toch ook al een hele prestatie vind ik!! Je moet maar denken dat je héél goed gekozen hebt anders zat je nog in de regen ook en dat lijkt me helemaal fout als je ontstekingsremmer voor je schouder moet nemen!! Dus proficiat met de 50 km.

Vreemd zicht die afgezaagde bomen en dat vuur er tussen.

Gepost door: magda | 25-09-12

De commentaren zijn gesloten.