17-09-12

Een poezelig spinnetje

Spin 2.JPG

Gisteren stond SOS REPTIEL, een door de overheid erkend reptielenasiel met een standje op de Braderie in Sint-Kruis.  Naast reptielen, zoals de varaan die je onderaan op de foto ziet, had er iemand een Chileense vogelspin mee en ja, het diertje ziet er zo poezelig uit dat ik het niet kon laten om het even vast te houden.  Met z'n poezelige voetjes kroop het zachtjes over mijn hand en dat voelde heel zacht aan.  In tegenstelling tot wat velen denken, is ze niet agressief en erg populair om als huisdiertje te houden.  Ze eet voornamelijk insecten.  Opmerkelijk is dat een vrouwtje de leeftijd van 20 jaar kan bereiken (bron : WIKI).  Zeg nu zelf : Is ze niet snoezig ? Als je SOS REPTIEL wenst te leren kennen of te steunen,  surf dan zeker eens naar hun site.

Spin 1.JPGSpin 3.JPG

13:17 Gepost door Maya in Dagelijkse Sleur | Permalink | Commentaren (7) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Nog in geen 100000 jaar zou ik dat doen..brrrr! M'n jongste broer heeft er als huisdier, maar ik krijg al de rambam als ie me zo'n lege huid ( ze vervellen, net als reptielen hè) wil laten zien..brrr..ik moet er echt niks van hebben, van spinnen!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-09-12

Neen dank je. Ze mag leven van mij, maar liefst niet in mijn buurt. Jij bent een durfal hé

Gepost door: Joke | 17-09-12

Spinnen doen mij niet echt schrikken, maar ik weet niet of ik zo enthousiast zou zijn om er eentje over mij te laten lopen.
Mijn oudste zoon's ex-biologieleraar houdt tarantula's. Tom liet er ooit eentje over hem kruipen, ook over zijn gezicht. Maar de leraar waarschuwde Tom om zijn ogen dicht te houden en niet in te ademen als het beest over zijn mond en neus liep omwille van de brandharen. Als je die zou inademen of in de ogen krijgen kan dat natuurlijk voor wat ongemak zorgen.

Gepost door: pieterbie | 18-09-12

Jakkes ,ik heb ze liever niet in mijn buurt!

Gepost door: magda | 19-09-12

SOS Reptiel weet me te melden dat het diertje op de tafel een baardagaam is. Dat is een hagedis dat behoort tot de agamen.

Gepost door: maaike | 21-09-12

Als geleedpotige opvanger van SOS wil ik even melden dat:
- het klopt dat ze zo oud worden
- mannelijke dieren meestal minder oud worden doordat ze (eens volwassen) niet meer vervellen en maar 1 doel hebben, ... voor nageslacht te zorgen
- brandharen NIET bij alle vogelspinnen voorkomen, maar grofweg(!) bij alle Amerkaanse grondbewoners (niet alle dus..)

Wij met onze standjes de mensen NIET willen aanzetten tot hanteren van exotische dieren, daar ze enorm stress gevoelig zijn! Maar eerder de mensheid willen laten kennismaken met deze bijzondere dieren.

meer info?
surf maar/mail maar --> SOS Reptiel

Gepost door: Kenn | 21-09-12

Sos Reptiel is n prachtig initiatief, fijn op op deze manier kennis te maken met exotische of andere minder gekende reptielen en insekten. Maar of ik die spin nu echt zo snoezig vind ? Hmm ben ni echt bang van spinnen, maar deze is me toch wat te groot en te harig ;-)

Gepost door: AmaZony | 10-10-12

De commentaren zijn gesloten.