11-09-12

Wandeling in en rond Ver-Assebroek : 21 km

Assebroek 7.JPGHeerlijk zo'n wandeltocht waarbij de startzaal slechts op enkele honderden meters van je deur ligt.  Deze wandeltocht van "Families helpen families" staat dan ook elk jaar op de agenda.  Peter en ik vertrokken even na 9 uur en na 5 kilometer doorheen de Assebroekse Meersen kwamen we aan de eerste controlepost.  Al een Hoegaardentje si en hop, verder stappen.  Tussen elke rustpost lag ongeveer 5 kilometer maar dat was niet voor iedereen het geval.  In het Paalbos bleek een pijltje verdwenen en we hadden een vermoeden dat we niet meer juist waren en dat de controle in het basisschooltje verderoop zou zijn zoals de voorbije jaren.  Andere wandelaars die dit niet wisten riskeerden zo om de rustpost over te slaan en zo meteen een stuk van 10 km te stappen.  We kregen gelijk en trokken na een pintje doorheen het prachtige natuurdomein de Gemene Weidebeek.  Na de laatste rust in hetzelfde basisschooltje ging het via Ryckevelde en de oude spoorwegbedding terug naar het einde.  We deden vele stukken van mijn meest gelopen looptoer dus. Op het ene verdwenen pijltje na een pracht van een tocht.  En zeker eentje om volgend jaar terug op de agenda te plaatsen.

Assebroek 8.JPGAssebroek 9.JPGAssebroek 10.JPGAssebroek 11.JPG

20:35 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Ik neem aan dat de organisatie snel een nieuw pijltje op is gaan hangen nadat dit duidelijk werd? Ben ooit in België een tochtje gaan doen en ná een pauze miste ik een goede pijl waardoor ik de 12km liep ipv de 18 die ik van plan was. Jammer dat er in België bijna nooit routes op papier ook uitgedeeld worden en je alléén op pijltjes moet lopen..ik heb graag de zekerheid van een papieren route ook hoor!
Ik liep afgelopen weekend dus ook een tocht in eigen gemeente..het was alleen toch nog wel eventjes een ritje met de auto naar de start haha.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-09-12

Mooie wandeling want op die oude spoorbedding heb ik nog gefietst en dat was echt genieten. Een fietsroute van een kleine 40 km.

Gepost door: magda | 11-09-12

inderdaad een meevaller dat je de trein niet hoeft te nemen :-)

Gepost door: pieterbie | 13-09-12

binnenkort zullen de plaatjes er wat minder groen uitzien Maaike..

leuke tocht bij de deur, zo te zien

prettig stap ( ? )-weekend

Gepost door: willy | 14-09-12

Hou ik in gedachten voor volgend jaar.

Gepost door: G.U.Y. | 15-09-12

De commentaren zijn gesloten.