24-06-12

Nacht van West-Vlaanderen : 100 km

Nacht van West-VlaanderenMaandag examen afgelegd (resultaat pas in oktober), zodus vanaf nu weer tijd om te gaan wandelen en de eerste tocht die op de agenda stond is de Nacht van West-Vlaanderen.  Na een traditionele spaghetti in 't Piccolootje genoot ik samen met Peter en Martine en Redgy (2 mensen die ik ken van in de fitness) van twee lekkere Duvels.  Om 20u15 vertrokken de lopers en nadien mochten ook de wandelaars startpositie innemen.  Ik trok alleen op pad, aangezien mijn broer Joost wegens gezondheidsproblemen dit jaar moet passen.  Van Torhout naar Veldegem en van Veldegem naar Loppem. Erna naar Oostkamp en Waardamme op 27,5 km.  De eerste maal dat ik even een zitpauze nam om mijn frangipantaartje te verorberen en een koffietje te nuttigen.  Het was al goed donker en behalve even mij op te warmen in mijn pull na het neerzitten kon ik vrijwel de hele nacht in t-shirt stappen.  In "'t Bluvertje" in Hertsberge bleef ik in tegenstelling tot de naam niet en stapte ik meteen door naar Ruiselede.  Met m'n Ipod in de oren genoot ik van de bosrijke omgeving en gelukkig had ik (nog) geen last van de klop van de hamer.  Na Ruiselede op 40,6 km waar ik me al behoorlijk stijf begon te voelen, trok ik naar Beernem.  De 1ste bagagerust op 48 km lag dus net voor de helft.  Verse schoenen en sokjes en in tegenstelling tot vele jaren voelde ik mij nog steeds goed.  Na twee lekkere broodjes van een pracht van een bevoorrading trok ik naar Moerbrugge op 55,3 km.  Eventjes neerzitten en hop naar Assebroek.  Daar keek ik al naar uit, want ik had er immers afgesproken met Peter die me de rest van de tocht zou vergezellen (net als vorig jaar trouwens).

Sparrenhove (Assebroek) en op kilometer 63.  Peter kwam toe en had een heerlijke Duvel voor mij mee.  Met het flesje in de hand trokken we samen verder.  Ik was al een heel stuk voor op schema en omstreeks 7u50 passeerde ik het appartement van mijn moeder en realiseerde ik me dat ze wellicht nog ligt te slapen, dus hier geen plaspauze.  Gelukkig stonden er enkele werfhokjes want de Duvel was al gezakt :-).  We bereikten het Immaculata waar de tweede bagagerust was. Ik genoot van enkele lekkere boterhammetjes en een pintje.  De bevoorrading is hier top en daar zou de Dodentocht veel van kunnen leren want een wandelaar heeft meer nodig dan zoetigheid.  Een boterham gehakt of kaas kan wonderen doen !  Op weg naar het Anker in Beisbroek voelde ik de man met de hamer op bezoek.  Ik was content dat we er aankwamen en moest er even bekomen.  Geeuwen tot de tranen over de wangen lopen, even je kop op tafel leggen en hopen dat de cafeïne snel inwerkt.  Gelukkig hielp het en we stapten verder richting Zedelgem.  Ook hier duidelijk vroeger op schema want omstreeks 11u20 bereikten we de rustpost.  Peter genoot van een trappist Westmalle, ik hield het bij Ice-Tea en een frangipanetaartje. 

Het stuk dat kwam richting Aartrijke is voor mij traditioneel het saaiste stuk en net als de vorige jaren stond de wind heel strak.  Het is dan ook altijd leuk aankomen in de voetbalkantine aldaar en we beloonden onszelf met een fris pintje.  Een wandelaar naast me dronk een Duvel, maar ik had schrik dat de man met de hamer dan weer zou langskomen...  Een Nederlander mankte hevig voor ons uit.  Ik had even medelijden met de moedige man, maar hij had karakter.  Doorheen het bos van Aartrijke was het aangenaam stappen en 4,5 km verder bereikten we de laatste controle.  Leuk is dat het toilet er twee optreksteunen heeft.  Altijd ideaal voor een laatste post :-).  En hupla, op naar de bekende spoorwegbedding.  Deze rolt altijd onder de voetjes en ook de Nederlander stapte met onregelmatige passen moedig verder.  Ik keek naar mijn horloge en beselfte dat het de eerste keer zou zijn dat hier voor 15u zou finishen.  Leuk ! En inderdaad.  Om 14u44 trok ik aan de bel (zie foto).  Een deskundige medewerkster moest net het inktpatroon van de printer voor het afdrukken van de diploma's vervangen.  En eindigen... Ja, natuurlijk : Er werden twee Duvels soldaat gemaakt.  Erna op naar het station voor de trein.  Bedankt organisatie ! Het was super ! Bedankt aan de medewandelaars, de sms-supporters en natuurlijk aan Peter die mij 37 km vergezelde ! Medaille 8 van de Nacht is binnen en ik kijk al uit naar nr 9 volgend jaar.

NVV12-6.JPGNVV12-9.JPGNVV12-11.JPGNVV12-14.JPGNVV12-17.JPGNVV12-18.JPGNVV12-19.JPGNVV12-23.JPGNVV12-24.JPGNVV12-25.JPGNVV12-26.JPGNVV12-27.JPGNVV_Iphone1.JPGNVV_Iphone3.JPGNVV_Iphone4.JPG

11:55 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Wauw maaike..van harte proficiat met alweer een sublieme prestatie!! Ik heb nog aan je gedacht..gehoopt dat het weer een beetje mee zou zitten en dat deed het dus..perfect!
Vind het echt geweldig dat je dit kunt hoor..nogmaals proficiat!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-06-12

Altijd weer is de nacht een aangename en goed verzorgde tocht. Ik was op stap met de musketiers, en wij hebben er wat meer tijd voor genomen.
Maar eerlijk gezegd op de rust in Wijnendale hebben de 3 palmkes voor mijn maats en de duvel voor mij goed gesmaakt.
Tof vond ik de nieuwe trajecten die Dirk in de tocht verwerkt heeft.
Ook voor mij is die 100 km een vaste waarde. Volgend jaar ben ik er zeker weer.
Een van de helpsters op de 2de bagagerust kende mij van het Euraudaxen. Zij nodigde me uit om ook begin september op de tocht van Willy, Dirk en Ronny e.a. mee te stappen. Ik heb in ieder geval naderhand de flyer mee genomen.

Gepost door: G.U.Y. | 24-06-12

Maaike ik heb aan je gedacht ,echt waar , toen ik in het Brugs Handelsblad las over deze tocht.Ik dacht daar ga ik zeker een verslag van vinden en zie je wel ...dan nog zo'n uitgebreid verslag.Maar ja nu het examen achter de rug is ,kan je weer herademenen. Ik zal maar blijven duimen dat je positief nieuws krijgt in oktober. Moet dat nu echt zolang duren eer je de uitslag krijgt. Ik heb genoten van je verslag en van de vele foto's. Je straalt toen je aan de bel trok!! Dat mag ook wel na zoveel uren stappen! Proficiat ,ik zou het nog vergeten te zeggen.

Gepost door: magda | 24-06-12

Super, heel mooi verslag ook.
Blij dat je er opnieuw in slaagde!

Gepost door: pieterbie | 25-06-12

Hello Maaike,

Was een blij weerzien met je, proficiat en op naar de volgende

Gepost door: baestaens paul | 25-06-12

Ik heb weer genoten van het lezen van je verslag!
Je schrijft echt leuk.
De foto's geven er een heel goed sfeerbeeld bij.
Tof dat je wat steun kreeg want ZO een prestatie alleen afleveren pf!
Hoop dat je in oktober ook een goed resultaat meekrijgt.
Geniet van je vrije tijd.

Gepost door: Joke | 26-06-12

wat een prestatie...

proficiat Maaike !!

Gepost door: willy | 27-06-12

De commentaren zijn gesloten.