10-06-12

Tweis deur Orscamp : 22 km

Oostkamp-10.JPGNa een voormiddag studeren fietste ik naar Oostkamp om nog een laatste keer (?) de wandelspiertjes te trainen voor de Nacht in Torhout op 22 juni.  Het was al duidelijk dat er heel veel wind stond.  Niet bepaald mijn favoriete weersomstandigheid.  Net als regen heb ik een hekel aan stormwind en als je er al wat gestresseerd bijloopt, kan je precies nog minder verdragen.  Via het nieuwenhove bos trok ik naar Moerbrugge.  Gelukkig zaten hier heel wat bosrijke en windluwe stukjes in.  Met dank blijkbaar aan de vele kasteelheren die hun domein open stelden voor menig wandelaar.  De eerste rustpost in de buurt van Nieuwenhove sloeg ik over. In Moerbrugge daarintegen maakte ik tijd voor een lekkere duvel. En dit na 10 minuten wachten voor een open brug omdat er twee trage boten van Brugge richting Gent dienden te varen. Tijdens de exclusieve lus voor de langste afstand was de wind het meeste te voelen.  Tot vervelens toe, tot ik mijn Ipod opzette en de kap van mijn pullover over mijn hoofd trok.  6 kilometer later kwam ik terug in de controle van Moerbrugge en gelukkig was het laatste stukje dat via de Zavelputten richting Valckaart trok terug windluw.  Ik was even bijna vergeten hoe genieten het dan kan zijn.  De Godelievestappers van Ruddervoorde hadden een mooi parcours uitgestippeld en dank gaat ook uit naar het Rode Kruis die meehielp met de organisatie.  En ja, ik kijk enorm uit naar de tijd dat ik weer vollop kan wandelen zonder dat ik steeds mijn studieschema in het achterhoofd dien te houden.  Ach, nog een goeie week...

Oostkamp-13.JPG

Oostkamp-21.JPG

18:45 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Ik heb het ook niet op wind..liep gisteren een tochtje met m'n pa en als het niet zo gewaaid had, hadden we zonder jas kunnen wandelen..nu konden we die best goed gebruiken nog!
22juni is dus D-day voor jou..of D-night eigenlijk dus! hehe! Het zal je ongetwijfeld wel weer gaan lukken! Ik duim vast voor goede weersomstandigheden hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-06-12

heel winderig zaterdag...

ik ben in Bornem gaan wandelen en de wind was enigszins spelbreker..

en nu op naar Torhout !

groeten

Gepost door: willy | 11-06-12

Die wind hadden we ook in de ardennen en dat is inderdaad wel een spelbreker.Succes met de studies

Gepost door: Erik en Marina | 13-06-12

Gelukkig waren er ook stukken waar de wind niet zo voelbaar was! Maar je volbracht het weer. Hopelijk wil het weer wat meevallen als je de nacht van Torhout gaat lopen.En voor je examen...veel succes.Ik ben er zeker van dat je daarvoor al veel hebt "gehersentraind"

Gepost door: magda | 16-06-12

Amai, dat studeren van jou klinkt echt bangelijk.
Je bent daar nu toch al ruime tijd mee bezig.
Gelukkig kan je af en toe nog eens de tijd maken voor een wandeling.

Gepost door: pieterbie | 22-06-12

De commentaren zijn gesloten.