28-04-12

April : Célientje

dieren

dierenDit is Célientje, een britse korthaar.  Haar naam klinkt voluit : Céline van de Woatertorre.  Zij woont sinds begin maart bij mijn moeder.  Célientje is eigenlijk een VIC, een Very Important Cat ! Ze heeft een stamboom en net daarom moest haar naam met een "C" beginnen.  Haar papa is Duits en is helemaal overgekomen om de moederpoes te dekken.  Ze mag dan ook zelf geen baby-katjes krijgen omdat er een fokverbod is.  Voor haar acht maanden moet ze immers gesterilliseerd zijn.  "Mijn bazinnetje leert me aan een leibandje lopen en dat is wennen, miaaaauw".  Célientje speelt graag en durft wel eens in de gordijnen bengelen, beeldjes kapot gooien, langs je been omhoog klauteren,...  En nadien gaat ze heel onschuldig spinnen.  En wat is Célientje hemels zacht !  Echt een pelsje van satijn ! "En als voeding krijg ik gouden korreltjes, want ik ben dan ook, miaaaauw, een prinsesje !".  Wat vinden jullie van dit zachte wezentje ?

Heb je ook zo'n schattig huisdier, stuur dan zeker een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com - Alle beestjes zijn welkom, want ze verdienen het om in de kijker te staan !!!

dierendieren

 

17:15 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dieren |  Facebook |

24-04-12

Mattentaartentocht : 32 km

Mattentaart8.JPG

Neem nog eens een dagje congé in je congé :-) en doe even de boeken toe.  Deze stond al lang op de kalender.  Ik had met Joost op de trein afgesproken en we twijfelden tussen de 32 en 42 km.  Maar treinpech met maar liefst een goed uur stilstand omdat de volgende trein onze gesneuvelde trein zou duwen besliste voor ons en het werd dus 32 km. 

Aan de start kregen we een halve matttentaart en enkele kilometertjes verderop een bekertje verse karnemelk.  De Mattentaartentocht is altijd natuur verzekerd en dat was deze keer niet anders. We trokken doorheen het Raspaillebos en boven de Bosberg namen we onze eerste rust met een fris Duveltje.  Het laatste streepje verdween en maakte plaats voor een plaatselijke bui.  We naderden terug Moerbeke en trokken zo verder naar het centrum van Geraardsbergen.  Ik deed krachten op met een mattentaart en een blonde Tongerlo want we moesten immers nog over de befaamde Muur.  Maar dit niet zonder een glimp van Manneke Pis.  Op naar boven en zo langzaam verder naar de finish.  We kwamen aan om 17u10 alwaar Peter en zijn vader ons opwachtten.  Nog een blonde Tongerlo.  Slurp.  't Was heel plezant en ik heb er vollop van genoten.  De batterijen voor de komende studeerdagen zijn opgeladen :-)

wandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelen

20:13 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

18-04-12

Midweektocht Zottegem : 21 km

Zottegem5.JPGZottegem14.JPGZottegem9.JPG

 

 

 

 

 

Maya wandelt ! Eindelijk ! Het is sinds 7 januari dit jaar dat ik mijn wandelschoenen nog eens aangedaan had.  Hoog tijd dus om die eens vanonder het stof te halen !  Het vele studeren zit daar voor een groot stuk tussen, maar aangezien ik nu tot aan het examen congé heb genomen kan er wel eens een wandelinkje van af.  Hoog tijd om terug te trainen voor de Nacht van West-Vlaanderen die vlak na mijn examen valt. 

En wat is er leuker dan eindelijk nog eens met mijn broer Joost op pad te gaan.  Samen treinden we vanuit Brugge naar Zottegem en exact om 11u konden we onze wandeling aanvatten.  Het weer had regen, hagel en zelfs onweer voorspeld maar op enkele kilometers na hadden we geluk.  Vrij winderig en koud, dat wel...  Eerst trokken we naar Sint-Lievens-Esse en zo naar de Smissenhoek in Erwetegem waar we tot tweemaal toe een controlepost hadden.  Tijd voor een lekkere Sloeber en veel plezier onderweg.  Wat heb ik ervan genoten ! Gelukkig was ik nadien helemaal niet stijf, alleen een loopknieblessure kwam even de kop opsteken bij elke klim.  Hopelijk gaat die snel terug over, want zondag gaan we wellicht naar Geraardsbergen voor de 29ste Mattentaartentochten.

Zottegem18.JPG

21:36 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |