27-12-11

Wafelentocht : 28 km

DSC09177.JPG

Lang geleden dat ik nog eens helemaal alleen op pad trok !  Ik treinde al vroeg naar de startzaal in Zottegem om net als andere jaren deel te nemen aan de prachtige Wafelentocht.  Hier lag vorig jaar pakken sneeuw.  Vandaag werd het echter een miezerige tocht wat erg vervelend is als je een bril draagt...  Het eerste stuk liep ik samen met Rosette die ik enkele jaren terug had leren kennen.  Zij en haar wandelmaatje volgden de 14 km dus bij de eerste controle splitsten onze wegen al.  Ik besloot om hier niet te stoppen en stapte verder naar de rustpost in Oudenhove op 14,3 km.  Eenmaal daar aangekomen bestelde ik een potje soep en at ik er mijn boterhammen op.  Een kilometer verder hoorde ik opeens iemand mijn naam roepen.  Het waren Patrick en zijn wandelmaatje die vanuit een café met een blonde Ename stonden te zwaaien.  Aanlokkelijk dus om een extra rust in te lassen en in hun gezelschap dronk ik er eentje mee.  Helaas bleef het maar miezelen en ik stapte op een pittig tempo terug naar de rustpost in Erwetegem (waar ik afscheid nam van Rosette).  Daar kwam ik Kim tegen en besloot ik om nog een blonde Ename te drinken.  Hij en een andere wandelaarster genoten van de albekende worstebroodjes.  Er restte mij nog 7,2 km.  Op een kilometer van het einde kregen we een gratis glühwein aangeboden, maar die sloeg ik af.  Een vriendelijke wandelaar (die ik ken van Euraudax maar wiens naam mij ontsnapt...) wandelde met mij mee.  In zijn hand een bekertje warm vocht.  In de eindzaal zaten Peter en zijn vader op mij te wachten en al' sloeberend' genoot ik na.

DSC09173.JPGDSC09176.JPGDSC09183.JPG

08:09 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Goede dag,
Ik wandelde gisteren met Michel in Zottegem. Wij waren wat later. Voordeel: het was minder mieziger. Nadeel, toen we voor de 2de keer in de rust op Erwetegem kwamen was de befaamde braadworst al uitverkocht. Maar honger hadden we niet. Er werden gedurig broodjes gesmeerd.

Gepost door: G.U.Y. | 27-12-11

Oehh..nee, echt supermooi weer is het niet de laatste dagen, maar zo'n wandelingetje kan altijd wel hè..en je had leuk wisselend gezelschap, ook al ging je alleen..altijd gezelliger lijkt me!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-12-11

Bril kopen met ruitenwissers :-)
Ken dat gevoel!

Gepost door: pieterbie | 27-12-11

een miezerige dag...

maar een stapper blijft hiervoor niet binnen

groeten

Gepost door: willy | 28-12-11

Nog een fijn eindejaar Maya, en een gelukkig sportief 2012!!!

Gepost door: Natalie | 29-12-11

De commentaren zijn gesloten.