23-10-11

Oktober : het grijze tijgerpoesje

Onlangs zag ik deze blogpost op de blog van Magda : http://dekindertjes.skynetblogs.be/.  Het is altijd leuk om haar belevenenissen te lezen die overigens geïllustreerd zijn met mooie fotootjes.  Ik zie dan ook niet in waarom ik haar blogpostje zou veranderen en neem het bij deze gewoon over.  Magda1.jpg

De kleinkinderen zijn terug naar school en alsof de poezen dat aanvoelen komen ze nu vlugger rond ons draaien. Niet dat ze echt bang waren van de kinderen maar ze schrokken dikwijls als de kinderen onstuimig rondrenden.De zwarte poes van de buren ,Frosti,die meer in onze tuin rondloopt dan in de tuin van zijn baasjes en onze poes Vlekje gingen dan wel ergens een plekje zoeken waar ze ongestoord konden slapen.

Maar het poesje dat enkele jaren geleden verminkt en/of vergiftigd werd durfde de hele tijd niet  langskomen.Ik heb indertijd verteld dat het poesje zodanig verminkt was dat zijn ene oortje gescheurd was,de ene kant van zijn wang kapot was en de ene kant van zijn snoetje was aan flarden.Vreselijk om zien. Buurtje en ik probeerden het beestje  te "vangen" om naar de dierenarts te gaan maar dat was niet mogelijk. We gaven het eten en zachtjes aan wende het aan ons en kon ik het algauw met een uitgestrekte vinger strelen en wat ontsmetting aanbrengen.Het is nooit meer helemaal goed gekomen met "'t grijze poesje" zoals we die noemen. Maar de wonden zijn genezen.Hij kan niet meer miauwen maar aan zijn grommen hoor ik of hij tevreden is als ik hem streel. Hij komt niet elke dag langs maar als hij komt dan krijgt hij een bordje eten en vraagt hij om gestreeld te worden. Het is niet echt een mooie poes ,maar het beestje toont op zijn manier zijn dankbaarheid .
Onze poes,Vlekje ,en de zwarte poes ,Frosti,die geen indringers verdragen ,laten dit poesje ongemoeid.
Hierboven zie je het grijze poesje dat vandaag terug eens langskwam en hieronder in de kadertjes de zwarte poes en onze poes.

Magda2.jpg

Heb je ook een leuk huisdier die je graag eens in deze blog wilt zien verschijnen ?  Aarzel niet en stuur zo spoedig mogelijk een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com.  Alle dieren zijn welkom !!!!

17:59 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Dank je wel Maaike om de poesjes bij jou eens in het zonnetje te zetten!! lief van je.

Gepost door: magda | 23-10-11

Het enige nadeel van integraal overnemen is dat ik het postje nu al gelezen heb...bij Magda dus hahahahaa! Maar het blijft een schattig beestje hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-10-11

mooi dit grijsje!

Gepost door: pieterbie | 24-10-11

het blijft mooi

Gepost door: merel | 26-10-11

De commentaren zijn gesloten.