28-09-11

September : Minos

dierenDit is Minos, een kat van mijn ouders.  Ja, ze hebben er in totaal vier.  Minos is geboren in september 1994 en is met zijn 17 jaren intussen een stokoud beestje geworden.  Het is een snowshoe. Dat is een kruising tussen een siamees en een Amerikaanse korthaar.  In het Nederlands vertaald : Sneeuwschoen, want ze hebben immers witte voetjes.  Van toen hij nog klein was, sabbelde hij vaak aan een plukje van van het teddy-velletje in z'n mandje.  En nog steeds kan hij zo lang gerekt miaauwen.  Vroeger zocht hij altijd naar mijn broer en miaauwde dan luid aan de deur van zijn slaapkamer tot hij opendeed.  Zelfs nu m'n broer al meer dan 10 jaar het huis uit is, kan hij die gewoonte maar niet afleren.  Hij dankt zijn naam "Minos" aan de koning van Kreta en hij wordt dan ook behandeld als een echte keizer.  "Miaaaaaaaauw, wat vinden jullie van mij, miaaaaaaauw ?"

Heb je ook thuis zo'n viervoetertje rondlopen of heb je een ander dier (vis, vogel,...) dat het verdient om eens in de bloemetjes te zien staan ?  Stuur dan een mailtje naar mayawandelt@gmail.com.  Geef een beschrijving (leeftijd, geslacht, karakter, afkomst, eventueel leuke anekdote...) en stuur er een tweetal kiekjes bij.  Alle diertjes zijn welkom !

dieren

19:20 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (9) | Tags: dieren |  Facebook |

25-09-11

Euraudax Herdersem : 25 km

euraudaxeuraudax

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren trok ik naar Euraudax Herdersem met startzaal in Velzeke.  Omdat ik 's avonds nog naar een feestje in Sint-Lievens-Esse moest, schreef ik mij enkel in voor de eerste lus. In de startzaal zette ik mij bij Rosette die ik al een hele poos niet meer had gezien en bestelde een pintje.  Om 11u trokken we richting Erwetegem en Oudenhove. Het werd een lus met heel veel groen en smalle weggetjes.  Lucia, Geert en Frank van de Kadees van Aalst kennen hun weg hier duidelijk goed.  En nu de herfst officieel begonnen is, begint de zomer.  Eindelijk zon, waardoor paraplu of KW overbodige objecten zijn.  Aan de eerste wagenrust kregen we twee boterhammen en ik bestelde een pintje voor de grote dorst.  Ook Hubert (zie hier : Euraudax Verviers) was van de partij en tijdens de tweede wagenrust genoten we samen van een tweede pintje.  Om 15u20 kwamen we in de zaal. Terwijl vele wandelaars nog 75 km voor de boeg hadden, dronk ik in het gezelschap van Peter en zijn vader een Duvelke.  Helga werd in de bloemetjes gezet voor haar Schelp.  Dikke proficiat aan haar en op naar de volgende ! 

euraudaxeuraudax

19:32 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: euraudax |  Facebook |

19-09-11

Euraudax Haaltert : 125 km

WANDELTOCHT - Vorig weekend stond er nog eens een Euraudax-tocht op het programma.  Na vier jaar op rij 150 km te stappen in Haaltert, had ik dit jaar gekozen voor de afstand van 125 km (met reden, zie verder...).  Omdat Polleke wegens gezondheidsproblemen niet kan stappen werd Peter Asselman onze baankapitein.  Behalve lus 5 dan, want dan mocht Marleen, de echtgenote van Paul, ons begeleiden doorheen een mooie lus.  Paul zelf fietste moedig de eerste 50 km mee met de elektrische fiets.  De mooie feestzaal Ter Ede heeft intussen een renovatiebeurtje ondergaan en bleek ingepalmd door een chique huwelijksfeest.  Wij, wandelaars, mochten ons "opladen" in een tent op de parking.  Wel grappig, want je moest naar het toilet in de feestzaal en werd zo geconfronteerd met dure maatpakken en glinsterende jurken.  Met de vuile wandelschoenen over de rooie loper...  Een vreemd zicht met die wandelaars in sportkledij...  Een opgeklede vrouw vroeg me geschokt wat ik in m'n hand had.  Het was m'n nieuwe paraplu :-). 

De tocht zelf is goed verlopen. Voor mij werden dat vijf lussen met als thema's Herzele, Woubrechtegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens Houtem (die zwaar te kampen had met wateroverlast. Zelfs de brandweer snelde ter plaatse), Hofstade, Aalst-centrum en Lede. Tijdens de eerste 50 km was broer Joost ook van de partij. verder genoot ik voornamelijk van het gezelschap van Koen en Arnaud, maar ook vele andere bekende wandelaars. Na de eerste 100 km kwam ik de tent terug binnen en zag vanuit de verte een flesje Duvel op mijn ontbijtbord staan. Wat een verrassing want die kwam van Joost die speciaal voor mij nog 25 km kwam meewandelen. Hij was lekker fris, want had in tegenstelling tot wij een nachtje geslapen :-). Met plezier ledigde ik de Duvel en at ik m'n ontbijt voor de laatste 25 km.

euraudax,gouden arendeuraudax,gouden arend

 

 

 

 

 

 

 

euraudax,gouden arendeuraudax,gouden arend

 

 

 

 

 

 

 

GOUDEN AREND - Ja, 125 km en geen 150 km want na het voltooien van deze tocht behaalde ik mijn derde Gouden Arend in het wandelen ! Voor een dergelijke Gouden Arend moet je volgende euraudax-wandelbrevetten afleggen : 4 x 25 km, 3 x 50 km, 2 x 75 km, 10 x 100 km, 2 x 125 km en 2 x 150 km.  Maar ik was niet de enige die een Gouden Arend behaalde.  Samen met René en Katrien die elk hun eerste Gouden Arend in de wacht sleepten, hield ik een drink tijdens mijn laatste lus.  Omdat ik geen citroenjenever drink, had Katrien voor mij Duvel voorzien.  En voor iedereen zelfgebakken cake (lekker !!). Na de lus kreeg ik van inrichter Paul een prachtig kader met een arend erop (zie foto).  Peter en zijn vader waren intussen ook aangekomen in de tent.  Ik vierde deze met drie Duvels en eenmaal bij m'n schoonvader genoot ik van een douche en een lekkere visschotel.  Erna ben ik als een blok in slaap gevallen :-).  En nu... Ja, op naar Gouden Arend nummer 4 !

euraudax,gouden arendeuraudax,gouden arend

 

 

 

 

 

 

 

euraudax,gouden arendeuraudax,gouden arend

19:06 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: euraudax, gouden arend |  Facebook |

14-09-11

Het gouden kannetje

Forever Living,aloë veraKen je het gouden kannetje ?  Het kannetje bestaat uit meer dan 96 % gestabiliseerde aloë vera gel.  De inhoud van dit kannetje is van goud waard voor ons lichaam ! Aloë Vera is een natuurlijk en evenwichtig voedingssupplement en is een buitengewoon goede leverancier van vele essentiële voedingsstoffen, mineralen en aminozuren, vitaminen en enzymen die de spijsvertering ten goede komen en daarmee de weerstand versterken. 

Drink dagelijks 's morgens een borrelglaasje op de nuchtere maag en 's avonds voor het slapengaan en draag bij tot een goede gezondheid en energiebalans.

Een korte kuur met 1 kannetje van 1 liter kost slechts 27,50 euro, een volledige kuur met 3 kannetjes (tri-pack) kost 82,50 euro.  De kannetjes zijn ook in andere smaken verkrijgbaar ! Je kan ze allen online bestellen op www.mayas-shop.be of via mij op bestel@mayas-shop.be (op afspraak af te halen).  NIEUWE SITE : http://maya.drinktook.be/

forever living,aloe vera,assebroek

11-09-11

Wandeling in en rond Ver-Assebroek : 21 km

wandelen

Exact 6 jaar geleden was deze wandeltocht de allereerste kennismaking met de gemeente waar we de dag voordien waren komen wonen.  En tot op de dag vandaag is wandelen door eigen gemeente vollop genieten !  Peter vergezelde vandaag mijn pad doorheen de prachtige omgeving van Assebroek en Sint-Kruis.  In de eerste controlepost genoten we van heerlijke, verse tomatensoep en tijdens de twee rusten die erop volgden kozen we voor een Westmalle Tripple.  In ieder geval bleek de herfst duidelijk zijn intrede gedaan te hebben.  Met een broekzak vol beukenootjes en okkernoten kwamen we terug thuis.  Hiermee heeft de solidariteitsgroep 'Families helpen Families' terug een mooie organisatie op poten gezet ten voordele van El Salvador, Brazilië en Bolivia.  Een mooi intitiatief en een mooie wandeltocht !

wandelenwandelen

19:28 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen |  Facebook |

08-09-11

Euraudax Zwijndrecht : 75 km

euraudax

Totaal op het onverwachts beslisten Joost en ik om de euraudax-wandeltocht van 75 km te stappen te Zwijndrecht.  Omdat we gisterenochtend heel vroeg moesten opstaan was ik al van dinsdagavond in Gent waar Joost en ik onder leiding van enkele Duvels een aflevering van Aspe bekeken.  We stonden om 5u15 op en reden naar café De 3 Jantjes.  Even misrijden en we kwamen nipt op tijd toe om ons alsnog in te schrijven.  We vertrokken met de 19 wandelaars richting Linkeroever.  Na een hele eind stappen leidde baankapitein Luc ons door het Sint-Annabos waar we tevens een wagenrust hielden, een prachtig stukje Antwerpse groene long die bedreigd wordt door het project van de Lange Wapper.  Na 29,1 km kwamen we terug in het café en kregen we een broodje.  Twee Duvelkes later ging het naar Burcht, Kruibeke en Bazel en ook hier hadden Luc en Frank mooie stukjes natuur voor ons in petto.  Er waren vele stukken parcours die we herkenden van twee jaar geleden (verslag : HIER - gek genoeg nam ik veel gelijkaardige foto's) en ook cafeetje De Kwartel (foto met pint) met de plaatselijke lus was geen onbekend stukje.  Op naar het centrum van Beveren (foto) met een bezoekje aan de winkelstraat en na 57,8 km een stop in Café De Duif waar we een tweede stokbroodje kregen en een Duvel.  De laatste wagenrust duurde helaas veel te lang, waardoor ik begon af te koelen.  Het laatste stukje stapte ik dan maar met een pullover.  Door die lange wagenrust kwamen we met 10min vertraging toe waardoor ik in Gent op een haar na mijn trein miste.  Dan maar de volgende trein nemen, dan badje en het bedje in.  M'n dagje recup was alvast goed besteed, ook al zijn de benen vandaag best wel wat stijf :-).

euraudaxeuraudaxeuraudax

 

 

 

 

 

euraudaxeuraudaxeuraudax

 

 

 

 

 

euraudaxeuraudaxeuraudax

 

 

 

 

 

euraudaxeuraudaxeuraudax

19:40 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: euraudax |  Facebook |

05-09-11

Euraudax Torhout : 100 km

euraudaxHet is de zesde keer dat ik deelnam aan de Euraudax-wandeltocht in Torhout.  De startzaal is er ruim en het eten is er lekker, dus het is een groot plezier om daar ieder jaar terug te komen.  Ik nam plaats tegenover Koen en wat later kwam Arnaud (die ik had leren kennen in Zelzate) ons vergezellen.  We vertrokken stipt om 13u voor de eerste lus die voornamelijk Torhout (Henricus en 't Hoge) aandeed.  Het weer was typisch Belgisch : Snikheet !!  Ik had het gevoel alsof ik letterlijk uitdroogde.  Gelukkig waren er twee wagenrusten met frisdrank à volonté en kon je er een blikje bier kopen.  Na 24,7 km kwamen we terug in de zaal en stond er voor iedereen een koude schotel te wachten.  Ik bestelde daar maar liefst een ice-tea en twee pintjes bij. 

Tijdens de tweede lus diende je al je fluojasje mee te doen, want tijdens het laatste stuk zou de zon al onder gaan.  Het bleef echter warm en tijdens de eerste wagenrust (ten huize Loncke) kocht ik opnieuw een blikje bier.  Daar kregen we een kloeke soldatenkoek bij.  Het volgende stuk was er eentje van 11,5 km en er leek echt geen einde aan te komen.  De warmte zat goed in de kleren en het werd puffen.  Er waren dan al verschillende wandelaars afgehaakt, waaronder mede-organisator Dirk die verschillende keren had moeten overgeven.  Na 50,7 km namen we tijd voor de warme maaltijd dat bestond uit een voorgerechtje, gebraad met worteltjes en purée en een kokos-dessertje (en een Duvel voor mij). 

De derde lus trok naar Lichtervelde.  Intussen had de hitte plaats gemaakt voor onweer met donder en bliksem.  Gelukkig niet boven ons hoofd !  Na een stevige wolkbreuk bleef het de verdere nacht gelukkig maar bij miezelbuitjes.  De tweede wagenrust stond in Torhout (Henricus) opgesteld en erna kwamen we even na 4 uur terug in de zaal voor het ontbijt.  En ik had honger als een paard !!  Tijd voor een drietal broodjes met kaas, een kopje koffie, verse kousen en een ander paar schoenen... 

De laatste lus trok naar Aartrijke en erna naar Wijnendale.  Mijn kous zat gedurende de eerste 8 km dubbel en dat deed een beetje pijn, maar tijdens de eerste wagenrust deed ik ze opnieuw aan en trok de pijn weg.  Langzaam kwam de zon op en dat gaf ons allen nieuwe energie.  Uiteindelijk bereikten we even voor 9u de zaal.  Ik nam afscheid en in het station zat Koen ook al op de trein te wachten.  We treinden samen naar Brugge waar hij de trein naar Antwerpen nam.  Dank terug aan de organisatie !  Op naar volgend jaar waar het 30ste jubileum een 30 uren oftewel 150 km zal aanbieden.  Deze staat alvast op mijn agenda !

euraudaxeuraudax

18:36 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: euraudax |  Facebook |