19-09-11

Euraudax Haaltert : 125 km

WANDELTOCHT - Vorig weekend stond er nog eens een Euraudax-tocht op het programma.  Na vier jaar op rij 150 km te stappen in Haaltert, had ik dit jaar gekozen voor de afstand van 125 km (met reden, zie verder...).  Omdat Polleke wegens gezondheidsproblemen niet kan stappen werd Peter Asselman onze baankapitein.  Behalve lus 5 dan, want dan mocht Marleen, de echtgenote van Paul, ons begeleiden doorheen een mooie lus.  Paul zelf fietste moedig de eerste 50 km mee met de elektrische fiets.  De mooie feestzaal Ter Ede heeft intussen een renovatiebeurtje ondergaan en bleek ingepalmd door een chique huwelijksfeest.  Wij, wandelaars, mochten ons "opladen" in een tent op de parking.  Wel grappig, want je moest naar het toilet in de feestzaal en werd zo geconfronteerd met dure maatpakken en glinsterende jurken.  Met de vuile wandelschoenen over de rooie loper...  Een vreemd zicht met die wandelaars in sportkledij...  Een opgeklede vrouw vroeg me geschokt wat ik in m'n hand had.  Het was m'n nieuwe paraplu :-). 

De tocht zelf is goed verlopen. Voor mij werden dat vijf lussen met als thema's Herzele, Woubrechtegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens Houtem (die zwaar te kampen had met wateroverlast. Zelfs de brandweer snelde ter plaatse), Hofstade, Aalst-centrum en Lede. Tijdens de eerste 50 km was broer Joost ook van de partij. verder genoot ik voornamelijk van het gezelschap van Koen en Arnaud, maar ook vele andere bekende wandelaars. Na de eerste 100 km kwam ik de tent terug binnen en zag vanuit de verte een flesje Duvel op mijn ontbijtbord staan. Wat een verrassing want die kwam van Joost die speciaal voor mij nog 25 km kwam meewandelen. Hij was lekker fris, want had in tegenstelling tot wij een nachtje geslapen :-). Met plezier ledigde ik de Duvel en at ik m'n ontbijt voor de laatste 25 km.

euraudax,gouden arendeuraudax,gouden arend

 

 

 

 

 

 

 

euraudax,gouden arendeuraudax,gouden arend

 

 

 

 

 

 

 

GOUDEN AREND - Ja, 125 km en geen 150 km want na het voltooien van deze tocht behaalde ik mijn derde Gouden Arend in het wandelen ! Voor een dergelijke Gouden Arend moet je volgende euraudax-wandelbrevetten afleggen : 4 x 25 km, 3 x 50 km, 2 x 75 km, 10 x 100 km, 2 x 125 km en 2 x 150 km.  Maar ik was niet de enige die een Gouden Arend behaalde.  Samen met René en Katrien die elk hun eerste Gouden Arend in de wacht sleepten, hield ik een drink tijdens mijn laatste lus.  Omdat ik geen citroenjenever drink, had Katrien voor mij Duvel voorzien.  En voor iedereen zelfgebakken cake (lekker !!). Na de lus kreeg ik van inrichter Paul een prachtig kader met een arend erop (zie foto).  Peter en zijn vader waren intussen ook aangekomen in de tent.  Ik vierde deze met drie Duvels en eenmaal bij m'n schoonvader genoot ik van een douche en een lekkere visschotel.  Erna ben ik als een blok in slaap gevallen :-).  En nu... Ja, op naar Gouden Arend nummer 4 !

euraudax,gouden arendeuraudax,gouden arend

 

 

 

 

 

 

 

euraudax,gouden arendeuraudax,gouden arend

19:06 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: euraudax, gouden arend |  Facebook |

Commentaren

Vanuit Zelzate proficiat. Ook al weet ik dat je het kan. Iedere lange afstand moet toch telkens weer gestapt worden.

Gepost door: G.U.Y. | 19-09-11

Amai, zoiets is voorlopig nog niet aan ons besteed. Maar ja we zijn dan ook niet echt getraind zoals jullie langeafstandswandelaars. Wat Bastogne betreft, tijd dat je ook eens deelneemt aan de bekende Bastogne Historic Walk, weliswaar niet van een lengte zoals de beschreven wandeling, doch alleen omwille van de historische entourage de moeite om er eens aan deel te nemen. Ook Guy uit Zelzate is reeds jaren een fan van deze weliswaar in lengte eerder beperkte tocht. Zie trouwens ons blog voor info over eerdere edities. Misschien tot ergens in Bastogne in december...

Gepost door: Kathy & Joris | 19-09-11

Een dikke proficiat met jouw 3° arend. Wat zei je tegen die mevrouw: tis ne parafix?

Gepost door: Ambigirl | 19-09-11

Wat een prestatie! Zo 1 gouden arend is al een hele onderneming. Super!

Gepost door: Patrick | 19-09-11

Proficiat maaike! op naar nr 4!
groetjes

Gepost door: Dominic | 19-09-11

Fantastisch Maaike! echt supergoed hoor...wat Guy al schrijft...je kúnt het..natuurlijk, maar al die kilometers moeten eerst nog wel onder je schoenen door hè...en dat al voor de derde keer! Woww! echt heel knap! Bravo!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-09-11

Proficiat! Op naar de volgende! De mijne is de landing bij Polleke begonnen, en de landingsbaan ligt deze keer in Lommel ... telkens weer een enorm gevoel.

Gepost door: Kim | 21-09-11

een knalprestatie ....

proficiat!

Gepost door: willy | 22-09-11

Van harte proficiat,want je moet het toch elke keer weer doen hé !

Gepost door: magda | 24-09-11

Leuk hoe ze daar allemaal op een rijtje wandelen in die eerste foto.

Gepost door: pieterbie | 29-09-11

De commentaren zijn gesloten.