24-08-11

Zimmertocht Lier : 30 km

wandelen

Het is altijd plezant om een stad te ontdekken d.m.v. een georganiseerde wandeltocht, dus kozen we voor de Zimmertocht van de Kleitrappers.  Toeval wil dat de startzaal op dezelfde steenweg ligt als de B&B.  De tocht maakt eerst een lus doorheen het groene landschap en enkele kilometers verder wordt ik al gebeten door een daas.  De jeuk negerend stappen we verder en na 8,4 km komen we terug in de startzaal.  Na een vlugge ice-tea gaan we richting stad.  Peter en ik passeren o.a. het hotel waar we in februari hebben overnacht (zie HIER) en een groot deel van de stadsvestingen.  De zon brandt en op een gegeven moment lijken we wel uitgedroogd, maar de controlepost brengt redding en twee frisse pintjes.  Hier doet de 30 km een exclusieve lus en alhoewel deze ook veel groen aandoet, is dit het minst mooie stukje van de wandeltocht.  Op de terugweg komen we een drankautomaat tegen en kopen we allebei een flesje frisdrank.  Erna genieten we in de controle die we voor de tweede keer aandoen van een broodje smos en een lekkere Duvel.  Erna stappen we terug richting vesting en na een goeie 3 km komen we aan de volgende stop.  Aan de bonnetjestafel zit Kim Geudens die ons wat later komt vergezellen.  Het laatste stuk is er eentje van een goeie 5 km.  Aangezien we toch niet ver van de B&B zitten, kunnen we deze mooie tocht afsluiten met een Duveltje.

wandelenwandelen

 

 

 

 

 

 

 

wandelenwandelen

18:41 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Prachtig stadje hè...zag er al eens foto's van op eem blog, ik denk bij Willy...die mooie klokketoren staat me nog helder voor de geest! Leuk ja, zo'n halve stadstocht...maar jullie zagen ook nog veel groen me dunkt!
Ik had zaterdag op ons tochtje door Dordt al behoorlijk last van vochtgebrek...echt wel verstandig om genoeg te drinken hè...alleen zou dat voor mij nooit bier kunnen zijn hehe...met warmte stijgt alcohol altijd meteen naar m'n hoofd en verdwijnt dan richting m'n knieën hahahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-08-11

een leuke stad omte bezoeken...

vooral het begijnhof is me bijgebleven...

fijn stapweekend !

Gepost door: willy | 26-08-11

Lier is een mooie stad. Leuk dat je er zo van ge
noten hebt!

Gepost door: Martine | 28-08-11

Mmm, ziet er wel een heel leuke omgeving uit.

Gepost door: pieterbie | 06-09-11

De commentaren zijn gesloten.