14-08-11

Dodentocht : 100 km

dodentocht,wandelenAls de Dodentocht eraan komt, denk ik altijd : Amaai, wat vliegt de tijd.  Met medaille 7 in gedachten stond ik met meer dan 10.000 wandelaars terug aan de start.  Samen met Joost hadden eerst afgesproken met Marleen (foto) in het Land van Bornem.  Spaghetti en drie Duvels later trokken we naar de start.  Echter, het indienen van de bagage verliep zeer moeizaam door softwareproblemen. Na een vertraagde start was het dan ook de de eerste keer dat ik kilometers lang moest schuiven in de massa en zo veel tijd verloor.  Vlak voor de Nutricia (17,32km) kwam ik Joost terug tegen en we kochten elk een blikje bier.  Op naar Ruisbroek, Puurs en den Duvel.  De rustpost aldaar lag niet langer in de brouwerij, maar gratis Duvels waren er gelukkig wel.  Ik dronk er drie en kwam er Alex tegen die zelfs z'n lege flesje water met Duvel opvulde.  Na de controle stapten we via de brouwerij terug naar Breendonk dorp, alwaar ik aan een kraampje nog een Duvel bestelde.  Op naar Palm, halverwege. Ik wisselde van kleren en schoenen en at m'n boterhammen op. 

Onderweg naar Merchtem kreeg ik de klop van de hamer.  Ik ging in de controlepost geeuwend op een stoel zitten tot ik telefoon kreeg van Peter.  Hij meldde me dat mijn scanning niet werkt.  Volgens de tracking was ik zelfs nog niet gestart !! Ontgoocheling alom ging ik dit vlug melden bij de medewerkers.  Ze zeidden me dat er veel problemen waren met de scanning en dat ik in Buggenhout een kaart moest vragen.  Eenmaal daar aangekomen waren de kaarten al op en stelden ze me gerust.  Toch niet plezant als je iedereen je startnummer gemaild hebt om me te kunnen volgen...  Dan maar vlug even online op facebook gemeld waar ik zat.  Richting Puurs had ik m'n Ipod op en kreeg ik opnieuw een klopje.  Ipod af dus en in Puurs even uitrusten.  Het begon hevig te regenen.  Ik nam van elke scanning een foto als bewijs dat ik er wel effectief was. Richting Oppuurs kwam ik Sylvia (en haar vader) tegen die ik had leren kennen tijdens de 100km Euraudax Zelzate.  In Oppuurs liet ik hen los omdat ik wilde doorstappen. 

Naar traditie hield ik in Sint-Amands mijn laatste rust.  Nog een bekertje water en een koekje en hop, richting dijk.  Vanop een terrasje zwaaide André De Leener (Euraudax) naar me.  Ik wilde zo vlug mogelijk de finish bereiken, temeer vanwege de scanproblemen.  Vreemd genoeg was ik niet erg stijf en had ik eigenlijk niet zoveel last van mijn voeten.  Alleen de hevige wolkbreuken die we moesten trotseren maakten alles nat.  In Branst deed ik voor een laatste keer melding van de scanproblemen.  Iemand van de organisatie nam m'n chip van de schoen en ontplooide deze met als resultaat dat hij werkte !!! Ik werd voor de eerste keer gescand :-). Een andere medewerkster zei dat deze chips niet meer voor herhaling vatbaar zijn.  Teveel wandelaars met problemen... Ik griste een Fristi mee en begon aan de aftelling van de laatste 5km.  En de laatste 500 meter, daar doen we het voor !  Zelfs als ervaren wandelaar blijft het een kick geven.  Peter en z'n vader zwaaiden naar me en de afgifte van m'n medaille en diploma gaven gelukkig geen problemen.  Ook daar wisten ze van de slechte chipstroken.  Oef !  En wat doen we na aankomst ??? Duvelen ! Ik maakte 2 exemplaren soldaat. Medaille 7 is een feit, op naar nr 8 ! Bedankt aan de organisatie, de supporters en proficiat aan allen.

dodentocht,wandelendodentocht,wandelendodentocht,wandelendodentocht,wandelendodentocht,wandelendodentocht,wandelendodentocht,wandelendodentocht,wandelendodentocht,wandelen

10:58 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: dodentocht, wandelen |  Facebook |

Commentaren

chapeau, om dat in zo'n weersomstandigheden uit te wandelen. Ik denk dat ik er de brui aan gegeven had.

Gepost door: pieterbie | 14-08-11

Proficiat Maaike!! Bij mij werkte de scanning perfect (geen enkele keren dat er een controle niet werkte, het varieerde dus blijkbaar echt van chip tot chip). Een knappe prestatie en het maakt niet uit hoeveel keer je hem ook al meegedaan hebt, je komt jezelf altijd tegen tijdens een 100!! Ik viel bijna letterlijk in slaap tussen 6u en 7u (Ik liep te knikkebollen en bijna lag ik al wandelend op de grond :-) ) Groeten van een mededodentochtwandelaar! (5245)

Gepost door: Davy | 14-08-11

FANTASTISCH Maaike...hartstikke gefeliciteerd weer met die geweldige prestatie!!!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-08-11

Ik heb aan je gedacht toen ik in het nieuws hoorde dat de start gegeven was voor de dodentocht. Ja daar Maaike dus ook ergens tussen die massa wandelaars. Zeg zoals jij dat vertelt is het precies alsof je op Duvels liep ,hahaha! In elk geval proficiat voor deze prestatie .Het is niet je eerste dodentocht maar elke tocht is toch weer van voor af aan beginnen !

Gepost door: magda | 16-08-11

van harte gefeliciteerd met nr 7 !

groeten

Gepost door: willy | 16-08-11

Proficiat, wat een prestatie en dat al voor de zevende maal. Ik zag beelden en foto's van de tocht, bewonderenswaardig.

Gepost door: bea | 16-08-11

Petje af voor je !

Gepost door: Mamapippa | 16-08-11

Dag Maaike,
Eerst en vooral bedankt voor je bezoekje,en ten tweede gefeliciteerd met je prestatie,we drinken er ne duvel op.
Nog een fijne avond en de groetjes.

Gepost door: René | 17-08-11

Proficiat!!!! Ik heb nooit kunnen vatten hoe een mens dit aan kan...

Gepost door: Martine | 28-08-11

De commentaren zijn gesloten.