21-05-11

Mei : Poepoes

Hilde5.JPGEen poosje terug kreeg ik een mailtje van Hilde Vermeir over Poepoes, een lieve kattin die in april precies 20 lentes oud is geworden.  Omdat ik het mailtje van Hilde heel mooi vind, neem ik dan hier ook letterlijk over wat ze mij schreef :

Poepoes is een sociale 'praatgrage' poes.  Als je met haar praat, antwoordt ze steevast met 'miauwtjes'-taal in verschillende frekwenties.  Ooit is ze eens bij de buren in de kelder binnengeglipt en dit juist voor ze op reis vertrokken... En ja, Ze zat daar maar liefst drie weken opgesloten !! Ik had hier in de omgeving 'oproep-briefjes' gebust, met een beloning voor de vinder !  Toen de buren teruggekeerd waren, vonden ze het briefje en belden ze me op.  Poepoes was zo goed als uitgemergeld en de dierenarts schreef haar een kuur astronautenvoeding voor.  Gelukkig heeft ze het allemaal overleefd ! Onlangs liep ze een wonde op in haar nek en ook deze heeft ze flink doorstaan.  Het jeukte blijkbaar, waardoor ze de verzorging ervan best leuk vond. Onlangs kroop ze bij me onder een dekentje en ik gaf haar n kusje.  Dat verwachtte ze blijkbaar niet en zo beet ze in m' neus.  Gelukkig is dat wondje is nu ook zo goed als hersteld.  Ze eet het liefste korreltjes, maar ze krijgt ook regelmatig rijst met worteltjes en ze is ook gek op melk. Door haar ouderdom krijgt ze dan dikwijls te kampen met darmkrampjes en diarree.  Dus mag ik haar geen melk meer geven.  In de plaats krijgt ze blokjes kaas en af en toe een beetje plattekaas. Er staat ook soms een vers hapje zalm en een stukje hesp op het menu die ze ook niet afslaat.  Verder is het een schatje.  Ze was de jongste van al mn poezen en nu zij nog als énige is overgebleven, heeft ze het rijk voor haar alleen. En dat vind ze natuurlijk zalig !

Heb je thuis ook een schattig huisdier rondlopen, stuur dan vandaag nog een mailtje met beschrijving en een tweetal foto's door naar mayawandelt@gmail.com.  Zeker doen, want ze zijn allemaal welkom op deze blog !! 

Hilde4.JPG

 

19:37 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Wat ontzettend leuk ze! Mooie tekst ook zeg en wat een schitterende kat. Heb zelf 2 raskatten en ik ruil ze nooit meer in, verslavend zijn ze! Groetjes, aranka

Gepost door: aranka janne | 21-05-11

Wij hebben t meer voor honden, toch hebben we ook al verschillende poezen gehad.

Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 21-05-11

Wow...20 lentes! Da's al flink oud, zelfs voor een kat hè! Maar ook drie weken opgesloten zitten in een kelder en het overleven...POE! die kat heeft haar naam niet voor niks gekregen hehe!
Ik hoop dat Poepoes nog een poosje hier mag blijven hoor...en dat ze haar bazinnetje nog veel plezier mag bezorgen!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 22-05-11

invitation a participer
Amis marcheurs civiles, militaires, policiers, et autres,Pour les amateurs de marche a pied: +/ - 10, 15 ,25 km ou plus en boucle, voiçi quatre grands rendez-vous incontournables en Belgique et Luxembourg pour l'année 2011:

www.marche.lu : 18et 19 juin: deux jours de marche au depart de Diekirch GD.luxembourg. org: armée luxembourgeoise

www.marche-mesa.be: ( marche européenne du souvenir et de l'amitié) 28 juin au 01 juillet : 4 jours de marche dans les Ardennes Belges, org: armée Belge ( la plus belle des trois!) 24.000 inscriptions en 2010

www.4jours.be : ( marche de l'yser) 4 jours de marche du 24 au 27 aout dans les flandres dans le westhoeck: jolies villes et villages Flamands a traverser, org: armée Belge.Vous choisisez la formule qui vous conviens. Pas d'oblgation de marcher tous les jours.
Ouvert aux civiles et militaires, policiers, jeunes et moins jeunes de tous pays (même en uniforme) et nordicwalking.
Dans tous les cas, possibilité de s'inscrire le matin sur place ( pour la formule autonomie totale) avant 10.30h ou par internet.
vous trouverez toutes les infos sur les sites çi-dessus.
Si vous avez des amis marcheurs, parlez-en autour de vous.

Gepost door: luc | 23-05-11

Fantastisch ! Twintig jaar dat is een flink pak jaartjes en ze ziet er echt nog goed uit! Ik wens poepoes nog veel jaartjes toe .


Voor jou succes met de studies ,ik duim voor je!!!

Gepost door: magda | 29-05-11

Ik zocht mezelf via Google en kwam hier op terecht,tot mijn verbazing lees ik hier over poepoes,mijn eerste kat noemde ook poepoes,nu heb ik ook nog veel poezen,maar mijn poepoes vergeet ik nooit,hopelijk mag je,je poepoes nog lang bij je hebben,20jaar proficiat

Gepost door: vermeir hilde | 29-09-12

De commentaren zijn gesloten.