17-03-11

20 x Geef Bloed

Geef Bloed.JPGZo'n twee maal per jaar ga ik bloed geven bij het Rode Kruis.  Eigenlijk mag je per jaar vier keer bloed geven (om de drie maanden), maar mede door het sporten loop ik extra risico rode kuis,bloed gevenom te kampen met ijzertekort, dus hou ik het bij een half- jaarlijkse donatie.  Vanavond was het de 20ste keer dat ik een beetje rood vocht afstond en sinds ik bij de overheid werk levert dit mij zelfs een dagje verlof op.  Maar bloedgever ben ik sinds 1996 toen het Rode Kruis bij ons op de hogeschool bloed kwam afnemen.  Bloed geven redt mensenlevens en het is één van de weinige giften die je geen geld kost.  Integendeel, je krijgt zelfs cadeaubonnetjes en na de afname is het altijd leuk om gratis drankjes te drinken en lekkere koekjes te eten en een babbeltje te slaan met de andere donoren.  Ik zou zeggen : Ga ervoor ! Klik op de bloeddruppel hiernaast voor de afnameplaatsen in je buurt.  Het doet helemaal geen pijn en er heerst een leuke, ontspannende sfeer !

19:23 Gepost door Maya in Dagelijkse Sleur | Permalink | Commentaren (6) | Tags: rode kuis, bloed geven |  Facebook |

Commentaren

een warme oproep!

groeten

Gepost door: willy | 17-03-11

proficiat dat je dit al 20 maal gedaan hebt! Er moesten méér jonge mensen zijn die dit doen .Inderdaad het kost je niets en je kan er mensenlevens door redden.

Gepost door: magda | 17-03-11

Ben ook donor..geeft altijd een goed gevoel hè..ook al ben ik door m'n hoge bloeddruk en kleine bijna onvindbare aders niet de ideále donor, men ziet je toch altijd graag komen!
Mag nu even niet geven omdat ik pas geopereerd ben, maar als het weer mag, zien ze me daar wel weer verschijnen hoor.
Ik probeer ook altijd via m'n blog er anderen voor warm te maken...al is het er maar eentje hè...er zijn altijd donoren tekort!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-03-11

Mooi dat je hier een logje aan koppelt, en ook mercikes voor je bezoekje aan m'n blog. Je opmerking over die Tiense 'kinnekessuiker' is wel raak, had t zelf nog niet opgemerkt, maar nu je't zegt ...
Fijn weekend !

Gepost door: AmaZony | 19-03-11

Ik heb het ooit ene keer geprobeerd. Ik krijg daar dus geen verlof voor en vertrok supervroeg op het werk om op tijd in Oostende mij aan te melden in het afnamecentrum.
Daar werd ik met een matronne geconfronteerd die mij wreed teleurstelde door te zeggen: "Als het jouw eerste keer is ga ik daar niet aan beginnen in het half uur voordat wij sluiten, kom op een andere keer maar terug".
Dat boezemde mij enerzijds angst in: is er dan effectief een risico?
Anderzijds was ik zo teleurgesteld omdat ik een inspanning deed en van een kale reis terugkeerde dat ik redeneerde dat ze wel mijn bloed zo erg niet nodig zullen hebben.

Gepost door: pieterbie | 07-04-11

@Pieterbie, jammer dat je zo'n negatieve ervaring opliep ! Blijkbaar had je te maken met een overstresste vrijwilliger of zo. Meestal worden nieuwe bloedgevers met open armen ontvangen. Ik zie niet in welk risico er zou zijn.
Knap dat je zo'n inspanning deed om bloed te gaan geven. Jammer dat het zo moest lopen !

Gepost door: maaike | 07-04-11

De commentaren zijn gesloten.