26-01-11

Januari : Ramses

Ramsesje.JPGJanuari heb ik voor wijlen m'n Ramses gereserveerd.  Het is deze maand exact 6 jaar geleden dat ik mijn beste vriend ben verloren.  Ramses was niet zomaar een sealpoint siamees, maar een ongelofelijke aanhankelijke kater die bijna altijd bij mij in bed sliep, die dagelijks mekkerend achter mij aanliep, die zo heerlijk kon flokken tegen m'n benen, die exact kon aanvoelen wanneer ik verdriet had.  En spinnen dat hij kon, net een helikopter ! En het leek erop alsof hij kon praten met zijn hese, rauwe miaauwen.  Echte dierenvrienden zullen begrijpen dat ik Ramses nog altijd mis.  Zijn foto staat op mijn bureau op het werk, pronkt op de livingkast en zit nog steeds in m'n portefeuille, want ik mis deze zachtste, warmste vriend nog altijd.  Ramie, deze is voor jou, mijn siam ! M'n prachtig beest !  Van 1993 tot 2005 was jij mijn bondgenoot, maar in m'n hart leef jij nog elke dag...

Heb je ook zo'n dier gehad.  Of heb je nog zo'n viervoeter rondlopen ?  Zo'n trouwe vriend(in) die je zoveel liefde en genegenheid biedt ?  Stuur dan een beschrijving met een tweetal foto's door naar mayawandelt@gmail.com. Alle diertjes zijn welkom, dus ook vissen, vogels, kippen,... Noem maar op en stuur maar door !

19:26 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (7) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Het was een schitterend beest...een echte Ramses vind ik. En ja...ik weet wat je bedoelt...hoe lief Axel ook is, die eerste, voor mij was dat Lennox, die blijft toch altijd dat ene speciale plekje in je hart houden hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26-01-11

Wat een lieverd en mooie kat en ook een sealpoint poe sgehad en erg herkenbaar, was net mijn kindje!.

Gepost door: Rinus | 26-01-11

ramses was hier wel een zeer toepasselijke naam...

en ik begrijp best dat je er nog aan terugdenkt...

groeten !

Gepost door: willy | 27-01-11

Ik ben blij dat mijn schattekat Floris hier ooit al een plaatje kreeg. Ondertussen is het 10 maanden geleden dat we hem hebben moeten laten inslapen. En 3 maanden geleden onze hondeschat Gitan. 't Is veel dierenverdriet geweest vorig jaar ... en 't zal nog heel lang duren eer ik er echt 'over' ben.
Gelukkig heb ik mijn andere shattebezen nog, dierenliefde, zo oprecht !!!!

Gepost door: Mamapippa | 28-01-11

Men zou geen dieren nemen om......het verdriet als ze heengaan Grts

Gepost door: willy Duvel | 30-01-11

een heel schoon beest ook!

Gepost door: pieterbie | 31-01-11

Mooi dier, en ik kan begrijpen dat het pijn doet.
Ooit, in een koude decembernacht met sneeuw hadden wij op familiebezoek geweest, en toen we naar huis gereden waren snachts, de auto in de garage.
Smorgens zat er net zo een poes in de garage, en die was meegelift op de motorfilter, je kon mooi in het stof de afdruk zien.
Wij dit in een publiciteitsblaadje gezet, en de eigenaar had na een week zijn diertje terug.
De peeos was liever dan de eigenaren, met moeite een bedankje, zelfs het geld van de advertentie niet terug.

Gepost door: roysfoto | 01-02-11

De commentaren zijn gesloten.