14-11-10

Bruges By Night : 15 km

wandelen,bruggeBruges By Night is een jaarlijkse traditie geworden en ook deze keer is Peter mee.  Na het inschrijven in de refter van het KTA gaat het via het station richting vestingen en passeren we de recent geschilderde Smedenpoort (zie foto).  Zo stappen we naar de Bloedput met het Graaf Visartpark, waarna we het stadscentrum in trekken en allerlei typische Brugse straatjes dwarsen.  De reitjes mogen hier niet ontbreken.  Zo wandelen we langs de Spinolarei, de Verversdijk en de Sint-Annarei.  Na 5,5 km komen we aan de eerste rustpost en tijdens het degusteren van een Brugse Zot maken we een praatje met Willy Sabbe.  Een kilometer verderop houden we halt in een onbekend cafeetje : 't Kroegske, waar een heerlijke Duvel vloeit.  En daarna gaat het verder richting Langerei waar het parcours van de 12 km een hoek afsteekt.  Intussen is het al pikkedonker en de regen is gelukkig niet al te hevig.  Maar hevig of niet, schuilen gaan we, ook al is dat maar een excuus.  In een leuk volkscafé (De Bron) genieten we van een tweede Duvel.  Tja, een avondwandeling is dan ook een beetje kroegentocht hé.  Via de Langerei wandelen we door de Oliebaan en zo verder naar de molens.  We lopen nu langs de vestingen verder naar de Gentpoort waar we doorheen het Astridpark gaan.  We hebben er al een goeie 12 km opzitten wanneer we aan de Vismarkt komen waar de tweede officiele rustpost is.  We maken er twee Duvels soldaat en beseffen plots dat we tijdig de avondbus moeten halen.  De laatste 3 km gaat via het Minnewaterpark en zo terug naar het station en de refter van het KTA.  Mooi op tijd dus voor de belbus.

wandelen,bruggewandelen,bruggewandelen,bruggewandelen,bruggewandelen,brugge

21:18 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen, brugge |  Facebook |

Commentaren

Hey leukkk! Die brug zag ik laatst ook...én het koningin Astridpark ook toevallig! Hartstikke leuk lijkt me zo'n avondtocht..maar wél in een stad! Ooit eentje gelopen die over het platteland ging en toen kreeg m'n zus, met wie ik samen wandelde, een vreselijk ongeluk...dus dat durf ik nóóit meer!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 14-11-10

Oh..maar dat was al zo'n 30 jaar geleden hoor...m'n zus was behoorlijk zwaar gewond, maar heeft sindsdien 5 Vierdaagsen in Nijmegen gedaan..!! Dus ja..het kwam in orde! :-)))

Gepost door: mizzD | 15-11-10

Door Brugge tijdens de avond dat moet een heel speciale sfeer zijn.Ik kon je bijna letterlijk volgen.

Gepost door: magda | 16-11-10

De commentaren zijn gesloten.