27-10-10

Oktober : Ringo en Walda

Walda-Ringo2.jpgTijdens de wandeltocht Ten Berg in Zottegem op 31 juli van dit jaar maakte ik kennis met Ringo en Walda en hun bazinnetje Margot.  En zoals je ziet op de foto hieronder mocht ik hen interviewen :-).  Margot heeft ze uit een asiel gehaald.  Ringo (blauw bandje) is 4 jaar en kan al wandeltochten maken tot 30 km !  "Woef, wij zijn altijd blij dat we meemogen."  Walda (rood bandje) is 7 jaar en wandelt zelfs al wandelingen tot maar liefst 50 km ! "Ja, waf, met mijn kleine pootjes dartel ik mee met ons bazinnetje."  Ze wandelen jaarlijks ongeveer 2500 km.  De twee witte woefjes zijn geen familie van elkaar en ja, soms dekken ze elkaar.  Margot zegt me nog : "Ik ga wel wandelen zonder man, maar NOOIT zonder m'n hondjes !".  Wat vinden jullie van Ringo en Walda ?

Wil je ook graag je diertje in deze blog zien verschijnen ?  Stuur dan zeker zo spoedig mogelijk een tweetal foto's met beschrijving en/of anekdote door naar mayawandelt@gmail.com en hou deze blog zeker in de gaten.  De wachtlijst wordt korter, dus 't is 't moment.  Alle huisdiertjes zijn welkom ! Of het nu om poesjes, hondjes, vogels, vissen of ... gaat.  Zeker doen !!!

Hondjes.jpg

19:33 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dieren |  Facebook |

24-10-10

16de Handzaamsetocht : 28 km

Kortemark18.jpgVandaag trok ik met de trein naar Kortemark waar wandelclub Michiel Mispelonvrienden de 16de Handzaamsetocht organiseerden.  Ik herkende de startzaal van de Hapkintocht.  De lucht was relatief blauw, toch zeker in 't begin.  Zoals de naam van de tocht luidt, leidden de rode pijltjes mij naar Handzame.  De eerste (en tweede) rustpost lag in de deelgemeente Edewalle.  De wandelafstanden van 18 en 28 km maakten immers een plaatselijke lus doorheen het landelijke decor van Koekelare en Ichtegem.  Bij de tweede rust at ik m'n boterhammen op en genoot ik van een frisse Hapkin in het gezelschap van enkele medewandelaars.  Erna volgde een stuk van 8 km, alhoewel die volgens m'n tijdsberekening een goeie kilometer korter leek.  Na een kommetje soep in het plaatselijk cafeetje waar de controle plaatsvond, trok ik op pad voor het laatste stuk.  Voor me was de hemel pekkezwart (zie foto's), maar op vijf druppels na heb ik tijdens de wandeltocht geen regen gehad.  Toen ik na de terugrit per trein de bus naar huis nam, lag het in Brugge wit van de hagel.  Ik heb blijkbaar heel veel geluk gehad vandaag !

wandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelen

19:26 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen |  Facebook |

21-10-10

De legende van Karel Tsjiep

Dorp-34.jpgTer gelegenheid van Ver-Assebroek Open kon je proeven van het gelegenheidsbier Karel Tsjiep.  Dit amberkleurig bier met een alcoholgehalte van 7,5% werd gebrouwen door Sint-Canarus in Deinze. 

Karel Tsjiep, geboren in 1874 als Karel Dollé, was een vroegere volksfiguur in Assebroek.  Zijn huwelijk zou maar één dag stand gehouden hebben, maar hij was vooral het middelpunt van pesterijen.  De zonderlinge figuur liep gekleed in lompen en een lange jas die toegesnoerd werd met een touw waaronder een bijl stak.  Daarmee hakte hij dagelijks hout in het bos om te voorzien in zijn levensonderhoud.  De schoolkinderen riepen hem na "Karel Tsjiep, Karel Tsjiep, je nestje stinkt van oederdom.  Je gat is krom." en gooiden met stenen naar zijn pispot.  Woest zat Karel Tsjiep dan de belhamels achterna en zo werd hij de schrik van alle kinderen.  Wie moedig was durfde van de Gentpoort tot aan zijn huisje te komen.  De eenzame Karel Tsjiep stierf in 1942 door onderkoeling. 

Maar dankzij Karel Tsjiep mochten we van z'n lekker biertje proeven. Voor de gelegenheid mochten kinderen de etiketjes op de flesjes ontwerpen. 

Dorp-36.jpg

19:43 Gepost door Maya in Pinten | Permalink | Commentaren (7) | Tags: bier, ver-assebroek, karel tsjiep |  Facebook |

19-10-10

Ver-Assebroek open

assebroek,erfgoed

Na Lissewege (2003), Dudzele (2005) en Zwankendamme (2007) koos Erfgoedcel Brugge dit jaar Ver-Assebroek als DORP IN DE KIJKER.  Hun bedoeling is om minder bekend erfgoed in de Brugse deelgemeenten in de kijker te zetten.  Het begon met gratis koffie en twee boterkoeken voor elke vooraf ingeschreven Ver-Assebroekenaar.  's Middags kon je ondermeer enkele exposities bekijken, de kerk en pastorie bezoeken en deelnemen aan een wandelzoektocht.  Deze zoektocht deden we dan ook met heel veel plezier en het was echt boeiend om zoveel bij te leren over je eigen deelgemeente. 

Zo is onze straat genoemd naar de voormalige Goetmoetmolen en ontdekten we een paadje dat naar de Munten leidde, een reeks kleine huisjes waar vroeger de arme arbeidsbevolking samenhokte.  En dat de oude spoorwegbedding (waar ik regelmatig ga lopen) een restant is van de spoorlijn Brugge-Eeklo en pas in 1967 definitief gesloten is.  Wat verder is er de Pestkapel waar Maria aangeroepen werd om de bevolking te beschermen tegen lichamelijke kwalen...  En ja, zoals je ziet op de foto's lesten we onderweg onze dorst met een frisse Duvel.  Maar er was nog een ander lekker bierke.  Wil je hierover meer weten, hou dan deze blog de komende dagen in de gaten !

assebroek,erfgoedassebroek,erfgoedassebroek,erfgoedassebroek,erfgoed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangenkerk - 2. Even pauzeren met een Duvel in het Leenhof - 3. De huisjes van de Munten - 4. Voetbalwedstrijd met F.C. Ajax Daverlo

19:30 Gepost door Maya in Dagelijkse Sleur | Permalink | Commentaren (5) | Tags: assebroek, erfgoed |  Facebook |

17-10-10

Euraudax Dendermonde : 50 km

euraudaxeuraudax

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag was het nog eens tijd om een Euraudax-wandeltocht af te leggen.  Leuk is dat het om een lijn-wandeling ging die vanuit het station van Dendermonde vertrok.  Baankapitein Kim had zoals gewoonlijk voor ons een heus stukje natuur in petto.  Om te beginnen stapten we door het bus van Buggenhout.  Ik kende dat bos enkel van tijdens de Dodentocht.  De herfst had er al goed zijn intrede gemaakt, maar de zon zat uit en die gaf heus wel wat warmte.  Na een wagenrust aan het station van Lebbeke volgde een caférust met een heerlijk Duveltje.  Maar de zon maakte plaats voor regen en dat was een heel stuk minder aangenaam. 

De middagrust vond plaats aan het station van Londerzeel, ook een deelgemeente die we met de Dodentocht aandoen.  Gelukkig had ik een zelfgemaakt boterhammetje met kaas mee en een peperkoek om de opkomende honger te stillen.  De herfstzon was intussen omgezet in een kille wind.  M'n pull zou vanaf dan ook niet meer uitgaan.  In Tisselt hadden we terug een caférust en broer Joost en ik geraakten aan de praat met twee plaatselijke inwoners die veel bewondering hadden voor de lange afstandstappers.  En zo stapten we verder naar ons eindpunt : Mechelen en dit via het bosrijke natuurreservaat Robbroek en Vrijbroek met z'n prachtige rozentuin.  Even voor 19u bereikten we de eindmeet : station Mechelen.  Ik kocht nog een pastaslaatje in een automaat in het station en in het gezelschap van heel wat medewandelaars (waaronder Joost) treinde ik terug naar huis.  Beste Kim en organisatie (Linda, Charel,...) weer goed gedaan, waarvoor dank !!

euraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudax

20:18 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: euraudax |  Facebook |

13-10-10

6de Midweektocht Zele : 21 km

Zele.jpg

Vandaag trokken Joost en ik naar Zele waar de 6de Midweektocht van de Durmestappers op de kalender stond.  Het werd een wandeltocht met heel veel natuur en dit richting Waasmunster en Hamme.  Heel mooi zijn de reservaatzones met de vestingen rond de Moerasput en de Oude Durme.  De 21km deed bovendien de Reservaatzone Durme-Meersen aan.  En wat zou een wandeltocht niet zijn zonder een fris Duveltje in een rustpost.  Bij de tweede controle genoot ik eveneens van een tomatensoepje met superveel balletjes.  Erna volgde een laatste stukje van een goeie 5km waarna we ons wandelboekje afstempelden en terug huiswaarts keerden.

wandelen

wandelen

wandelen

18:45 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

11-10-10

Een weekje Kreta

We zijn net terug van een weekje Kreta. Bij deze was het dan ook de eerste keer dat ik een Grieks eiland bezocht.  Ons hotel Sensimar Royal Blue lag op 2,7 km van Panormo, een dorpje 55 km ten westen van de grootste stad van Kreta : Heraklion.  Behalve dat het hotel vrij afgelegen ligt (zoals veel hotels trouwens) was het echt een topper ! Met een totaal van 38 zwembaden (en privébadjes) en een heerlijk ontbijt- en avondbuffet was het op en top genieten.  Om al die calorieën er wat af te werken heb ik op één dag na elke dag een half uurtje op de loopband van de fitness gelopen en een tweetal keer per dag gezwommen. Maar daarnaast hebben we heel wat afgewandeld.  Zo bezochten we de eerste dag Panormo en namen we de tweede dag de bus naar het kuststadje Rethymnon, op een goeie 15 km vn ons hotel.

reizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kreta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben drie dagen gebruik gemaakt van een huurwagen waarmee we een dag naar Heraklion en Knossos trokken en op donderdag naar de Irinikloof en Chania.  De Irinikloof is een minder bekende kloof van 7 km lang dat bijna tot aan het kustdorp Sougia reikt en tevens in het Samaria National Park ligt.  Na 2,5 km stappen begon het opeens zeer hevig te onweren.  Wolkbreuken, bliksems en zware donderslagen (en dit in sandaaltjes, t-shirt en short) deed ons dan maar besluiten om terug te keren.  Na een kort bezoekje aan Chania reden we doorheen een zeer hevige wolkbreuk (met modderstroompjes en plassen) terug naar het hotel.  De derde dag reden we met de huurwagen naar het kustdorpje Agia Galini (waar we een Duvel dronken bij een Belg) en bezochten we het verwoeste paleis van Festos en Agia Triada

reizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kretareizen,kreta

10:56 Gepost door Maya in Reizen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: reizen, kreta |  Facebook |

03-10-10

Forever ARGI +

ARGI+.jpgEr is een nieuw Forever Living Product in het assortiment, namelijk de ARGI+.  Deze heilzame drank bevat L-Arginine, een aminozuur dat sinds jaren door wetenschappers de "Wondermolecule" genoemd wordt.  Deze molecule zorgt voor een betere doorbloeding (door het ontspannen en verwijden van de bloedvaten) en heeft een krachtig effect op de werking van het immuunstelsel.  Een goeie doorbloeding is o.a. belangrijk voor een goeie bot- en spiergroei en -recuperatie, een algemene vasculaire gezondheid en een verbeterde sexuele functie bij mannen.

Naast de wonderlijke L-Arginine bevat ze granaatappel (sterke anti-oxidant), rode wijn extract (goed voor een gezond colesterolniveau) en vessenextracten en het vel van druiven (goed voor het immuunstelsel).

Meng een schepje Argi+ met bronwater of uw favoriete Aloë drank en het zorgt voor een geweldige boost voor uw gezondheid.  Ideaal om je fles water op het werk mee aan te vullen !

Je kan dit product bestellen door www.mayas-shop.be.  Woon je in groot Brugge of zien we elkaar soms, dan kan je het uiteraard ook via mij bestellen via mail : bestel@mayas-shop.be of mayas.forevershop@gmail.com.  Bestellingen via mij worden verwerkt op 11 oktober 2010. 

FLP ARGI+.JPG