20-09-10

Euraudax Haaltert : 150 km

euraudaxeuraudaxeuraudax

 

 

 

 

 

Een wandeltocht van 150km is niet nieuw.  Het is dan ook de zesde keer dat ik aan een dergelijke wandeltocht deelneem.  Belangrijk is dat je hiervoor goed uitgerust bent, zodus zat ik vrijdagavond omstreeks 20u45 in m'n bedje.  Wegens nachtelijke hoofdpijn bovendien niet zo goed geslapen.  Zou het stress zijn ? 

De wandeltocht vatte zaterdag aan om 11 uur stipt.  Polleke gaf het startschot en 42 wandelaars hadden zich net als ik voor de volledige afstand ingeschreven.  Daarnaast waren er verschillende mensen die zich voor een kleinere afstand hadden ingeschreven, zoals broer Joost voor de 50 km.  De eerste lus van 25 km ging naar Dederleeuw met een café- en een wagenrust.  Na een bordje Haalterse waterzooi trokken we omstreeks 16u terug op pad voor de tweede lus met Aaigem en Heldergem.  Als je regelmatig Euraudax loopt, ken je al vele wandelaars en het is altijd aangenaam babbelen met ondermeer Wim, Frank, Patrick, Kim, Jos, Fré, Luc en zovele anderen.  Om 21u kwam daar Helga bij en zo miaauwden we gedurende de nacht terug bij.  Ik was m'n MP3-speler vergeten en mocht er eentje van Wim gebruiken.  Gelukkig maar want tijdens de vierde lus had ik last van slaap.  Een beetje muziek helpt altijd om te vechten tegen het slaapwandelen.  Da's iets wat ik uiterst vervelend vind ! 

Na 100km stappen wisselde ik van schoenen met nieuwe inlegzolen die ik vorige week bij Decathlon Luik had gekocht.  M'n hiel die reeds pijn deed voelde opnieuw zacht aan.  Intussen werd het dag, maar de voorspelde zon leek helaas eerder afwezig...  Polleke leidde ons naar Erondegem en Lede.  Gelukkig had ik nergens last van pijnlijke of stijve spieren, alleen de voetjes voelden ietwat verhit.  12u en er stond een bord spaghetti op het menu.  Ik haalde de laatste paar kousen uit m'n sporttas.  Nog 5 uur te gaan !  Er volgde een lang stuk van 9km en een wagenrust.  Aftellen, nog een kleine drie uur te gaan !  De laatste stop bestond uit een caférust in Haaltert-Dorp en ik vond dat ik best al eens een lekkere Duvel verdiend had.  Erna stonden er nog een drietal kilometer op het programma en even voor 17 uur kwam de zaal in zicht.  Peter en z'n vader kwamen ook toe om mij op te pikken, maar dit niet zonder een goeie Duvel.  Marion behaalde hiermee haar vijfde Gouden Arend (foto) en Luc Poublon zijn zesde (foto).  Toen ik m'n Duvel dronk besefte ik : 30 uur stappen, het lijkt zo lang, maar eenmaal je neerzit lijkt alles in een knip voorbij.  Weeral een brevetje binnen !  Voldaan kroop ik om 20u35 in m'n bedje.  Doodop, maar wat geeft zo'n tocht massa's voldoening ! Ongelofelijk !  Bedankt Polleke, Marleen en organisatie !  De laatste lange afstand (100km of meer) van 2010 zit erop.

euraudax

euraudax

euraudax

19:31 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

niet te doen... 150km ... hoe doe je dat eigenlijk? ... voor mij is een halve marathon al een eeuwigheid.

Gepost door: natalie | 20-09-10

Niet te geloven...30 uur wandelen...en die lijkt dan in een knip voorbij? Oefjes...je bent echt wel een hele straffe wandelaarster hoor Maaike! Bravo bravissimo! Drink er nog maar een Duveltje op! :-)
Groetjes!

Gepost door: mizzD | 20-09-10

150 km, dat zou ik echt niet zien zitten.
Meer dan 24u.

Gepost door: pieterbie | 20-09-10

Bikkels en wat een afstand en tijd dat je kan lopen.
Petje af en genieten.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 21-09-10

Chapeau...Ik weet wat het is 150km...daarvoor heb je karakter nodig....maar arend nummer 3 komt nu wel steeds dichterbij....Proficiat

Gepost door: krist | 21-09-10

Proficiat meid, wat knap van je!
Jij hebt echt wel een sterk karakter, moed en lef.
Je hebt toch een duvelke gedronken onderweg?

Gepost door: Joke | 23-09-10

Proficiat voor het uithouden
om deze afstand af te leggen!
Dit is een hele prestatie
en kan geloven dat dit je een voldoening geeft!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 23-09-10

Ik viel bijna van mijn stoel als ik las dat je 150km gewandeld hebt. Niet te geloven dat je nog rechtop kon lopen en dan noem je dat "in een knip voorbij" hahaha! In elk geval een dikke proficiat ook van mij.

Gepost door: magda | 23-09-10

Dag Maaike, een dikke proficiat voor zulks een grote prestatie.

Gepost door: Freddy11 | 25-09-10

dit is wel een bijzonder sterke prestatie

felicitaties daarvoor !

Gepost door: willy | 25-09-10

Ik weet ondertussen dat je zo een kanjer bent!!!
moet niet veel gekker worden.
Je kan nu bijna naar mij komen LOPEN >>>!!!

Gepost door: ank | 26-09-10

De commentaren zijn gesloten.