31-08-10

Citytrip Parijs

1-La Défence.jpgVrijdag trokken we met de Thalys naar Parijs, een stad die ik al een beetje kende door het feit dat mijn broer (Wouter) er een aantal jaar heeft gewerkt en ik er een paar keer op bezoek was geweest.  Een van m'n lievelingsplekjes dat op het programma stond was La Défense, een moderne kantoorwijk in de agglomeratie.  Op foto 1 zie je de bezienswaardigheid aldaar : Grande Arche.  In 2001 stond ik nog bovenaan het monument, nu waren de liften helaas buiten dienst. 

reizen,parijsreizen,parijsreizen,parijsreizen,parijsreizen,parijsreizen,parijs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erna trokken we met de metro (16 metrolijnen, 213 km spoor en 300 stations) naar Centre Pompidou, een gebouw met externe buizen (die zorgen voor lucht, electriciteit, water...), genoemd naar een voomalige Franse president.  En wat zou Parijs niet zijn zonder een bezoekje aan de 317 meter (met tv-antenne 324meter) hoge Eifeltoren ?  Let op : Ze kan 15cm krimpen of uitzetten naargelang de temperatuur !  Zaterdag gingen we het oudste plein van Parijs (Place des Vosgens) en naar de Notre Dame, de kathedraal op Île de la Cité.  Vlakbij heb je het gezellige Quartier Latin.   

reizen,parijs

's Middags gingen we winkelen in Galeries Lafayette, alhoewel onze portefeuille niet aangepast is op al die luxe.  Mooi is het er in ieder geval wel.  En wie een gratis view over Parijs wil, brengt maar eens een bezoekje aan het dakterras van het winkelcentrum Printemps.

Paris à Vélo.jpgMet een Bongobon die ik van m'n collega's in Brussel kreeg genoten we op zondag van een fietsrit met gids doorheen het centrum van de stad.  We deden o.a. het binnenplein van Le Louvre aan, waarbij onze gids ondermeer vertelde dat je 12km wandelplezier hebt in het museum.  Bekend zijn er de glazen pyramides.  's Middags trokken we met de metro naar Tour Montparnasse waar ik de lift nam die mij in slechts 38 seconden naar de top bracht.  Eerst genoot ik van de view op verdiep 56 en dan van het terras op 210 meter hoogte, dit op verdiep 59.

reizen,parijsreizen,parijsreizen,parijs

 

 

 

 

 

11-Ark de Triomf.jpgOm de dag af te sluiten brachten we nog een bezoekje aan de Avenue des Champs Elysées.  Winkels huren hier hun winkelruimte voor meer dan 900.000 euro per jaar per 100m².  Bekend van de Tour de France is er natuurlijk aan de ene kant de Ark de Triomf en aan de andere kant Place de la Concorde (eendrachtsplein) met de Obilisk van LuxorMaandag (gisteren, nvdr) bezochten we uiteindelijk de 134 meter hoge heuvel Montmartre met on top de Sacre-Coeurbasiliek en Place du Tertre, bekend om z'n talloze kunstenaars.  Helaas tikten de laatste uurtjes weg en hadden we in de namiddag onze Thalys naar huis.  Parijs is meer dan een bezoekje waard.  Bezienswaardig zijn ook de Catacomben die ik in 2001 bezocht.  En Versailles... 

reizen,parijs

reizen,parijs

19:30 Gepost door Maya in Reizen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: reizen, parijs |  Facebook |

Commentaren

In Parijs heb je altijd tijd tekort...zéker als je in die gigantische rij voor de Eiffeltoren gaat staan...dat deden wij dus nog nooit! hahaha! Montparnasse wél..ook mooi! Een hoop bekende plekjes passeerden de revue...was er ooit jaarlijks, in Parijs..tijdens het Hemelvaartsweekend zaten wij altijd in Fontainebleau op klimweekend en dan is het maar zo'n dik anderhalf uur rijden naar de hoofdstad, dus dan pak je het mee hè! Lekker eten in Quartier Latin en verder rondslenteren..heerlijk! Zo te lezen hebben jullie er ook van genoten!
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 31-08-10

Leuk, je hebt er heel veel gedaan en gezien.
Ik vind La Défense ook heel tof, maar ik mijd het omdat ik het eerder associeer met werk. Ik kwam er meer voor professionele doeleinden toen ik ook in Parijs werkte.
Ik hou trouwens meer van het oude Parijs.
Place des Vosges is inderdaad heel mooi, heeft zo iets authentieks.
Jij trof niet veel volk aan de Sacré Coeur. Zoals je misschien zag op mijn blog kon je op de koppen lopen toen ik er kwam.

Gepost door: pieterbie | 31-08-10

Dit leek me een fantastische city trip .Je hebt er veel gezien in die dagen.

Gepost door: magda | 02-09-10

Parijs is echt eens de moeite he :)

Gepost door: Fairytale Girl | 03-09-10

Parijs, altijd de moeite waard...

knappe foto's heb je er bij geplaatst, vooral het zicht van op de toren Montparnasse en de Sacré-Coeur zijn toppers!

prettig weekend gewenst !!

Gepost door: willy | 03-09-10

Mooie trip naar parijs en wel mooi daar.
En kon je niet de trap nemen als de lift niet werkte?.
Groet rinus.

Gepost door: rinus | 03-09-10

De commentaren zijn gesloten.