08-08-10

Adriaanstocht Onkerzele : 50 km

voer sleutelwoorden invoer sleutelwoorden in

 

 

 

 

 

 

De laatste voorbereiding voor de Dodentocht van volgende week werd gisteren de 13de Adriaanstocht van de Padstappers De startzaal was gelegen in Onkerzele.  Van daaruit vertrok ik samen met Joost en dit exact om 8u35 wat eigenijk best al wat aan de late kant is voor een tocht van 50 km.  Maar wat geeft het als je toch overal mooi op tijd kan komen.  Na 7,5 km kwamen we voor de eerste keer in de rustpost van Zandbergen.  Met een blikje ice-tea in de hand stapten we door naar Nieuwenhove (Geraardsbergen).  Om m'n 14.000ste km te vieren trakteerde ik Joost op een Duvel.  Ikzelf bestelde een Chimay Rouge die we in het gezelschap van een zachte, dikke zwarte poes opdronken.  Terug 9 km te gaan doorheen het golvende landschap en dit langzaam terug naar de rustpost in Zandbergen.  We slaagden er telkens in om net voor het sluiten van de post terug te vertrekken.  Deze keer voor een stuk van 6,2 km.  Bij aankomst in Grimminge rustten we nog even uit met een blonde Tongerlo (gratis bonnetje) alvorens te beginnen met het lange stuk van 9,8 km.  We zagen verschillende bekenden die hier reeds voor de tweede maal waren.  Wij waren van de weinigen die de lus nog moesten beginnen.  Om 14u16 begonnen we aan het steile parcours die tweemaal over de Bosberg ging (éémaal op de kasseien en éénmaal in het bos) en even voor 16u waren we terug in Grimminge.  Het begon goed te regenen.  Ideaal om met een Tongerlo te schuilen onder de tent.  Nadien volgde nog een stuk van 6,2 km tot aan het Koetsenhuis.  Onderweg zagen we een spectaculair vliegtuigje loopings maken met als gevolg een vuile zwarte ronde sliert rook.  Eenmaal in het Koetsenhuis genoot ik van een Hoegaarden en gratis rijstkoeken.  Nog 2,6 km te gaan, zodoende we om 17u59 in Onkerzele konden afstempelen.  Een minuutje dus voor sluitingstijd. 

Onkerzele-8.jpg
Een stukje doorheen de maïs en Joost met camera in de aanslag.
Onkerzele-17.jpg
Zwarte poes in café Colorado in Nieuwenhove.
Onkerzele-28.jpg
Jezus wijst ons de weg.
Onkerzele-29.jpg
Steil pad richting rustpost in Grimminge.

10:59 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Oei...werd je daar niet zenuwachtig van...elke keer maar zo stipt op tijd binnen? Of kijken ze niet zo heel erg nauw en wist je dat? :-)))
Bravo in ieder geval weer...50km met de nodige rustpauzes in zo'n korte tijdspanne ...dat is goed doorgestapt hè! Ik snap nog steeds niet hoe jullie (recht haha) kunnen wandelen als je onderweg al zoveel bier drinkt hahahahahaa ik had het bij die ijsthee gehouden hoor...maar ja...ik lust helemaal geen bier hahahahaha!
Een bonnetje voor gratis bier...oehhh het had me aan m'n hollandse hartje gegaan maar ik had 'm niet verzilverd! Eén keer met m'n vriend de tweedaagse van Blankenberge gelopen en die heeft toen alle gratis Grimbergen op...hij waggelde die laatste 10 minuten naar de finish ! hahahahaaa!
Groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 08-08-10

Wat zou ik zenuwachtig zijn als ik zo net voor sluitingstijd binnen zou komen. Maar zo wandelaarster als jij hebt daar natuurlijk geen last van. Die poes op de foto lijkt sprekend op die van mijn.
Ook ik begrijp net als missD niet dat je kan wandelen als je onderweg bier drinkt. Ik drink altijd pas bier als ik binnen ben. Durf geen bier te drinken als ik nog verder moet. Ik ben veel te bang dat het me in de benen zal zakken.
Wandelgroetjes van Noortje

Gepost door: Noortje | 08-08-10

Bij de Padstappers is het altijd goed stappen. Normaal gezien was ik er ook geweest. Het is dan ook met dubbel zoveel plezier dat ik je verslag lees.

Gepost door: G.U.Y. | 09-08-10

Dat pad ziet er wel super uit. Kuitenbijter.

Gepost door: pieterbie | 10-08-10

Van een mooi omloop gesproken...knappe foto's.

Gepost door: natalie | 10-08-10

Gefeliciteerd met je vele loop km, en een mooie loop weer dit keer.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 10-08-10

Veel succes met de dodentocht

Gepost door: Ambigirl | 12-08-10

Succes met de Dodentocht Maaike!!

Gepost door: mizzD | 13-08-10

Pppfff,je hebt het op de minuut gehaald! Wel een flink aantal kilometers hoor.Hoe krijg je het telkens voor mekaar.En nu de dodentocht lees ik ! Alvast succes hoor.

Gepost door: magda | 14-08-10

ik dacht dat je het bloggen opgegeven had...

ik heb op 16 km gehouden en dat was voor mij ver genoeg

succes bij de Dodentocht !

groeten

Gepost door: willy | 06-08-14

De commentaren zijn gesloten.