06-06-10

Brugge-Sluis-Brugge : 100 km

Brugge-Sluis7.jpgVrijdagavond om 18u vond de derde editie plaats van de 100km van de Brugsche Globetrotters (editie 2008 en 2009).  Deze keer zonder de medewerking van de Trekvogels Boekhoute.  Vandaar dat het richting Sluis ging.  Joost was ook van de partij.  Het is altijd leuker om in gezelschap te stappen.  Steven en Jan, met wie ik vorig jaar optrok, waren er ook.  René deze keer niet.  Eerst maakten we een plaatselijk lusje doorheen de Gemene Weidebeek met een vliegende controle. Na een Brugse Zot, terug in Sint-Kruis (6,4km) trokken we richting Sijsele (13,9km) en Donk (21,8km).  Richting Moerkerke (28,7km) begon de zon onder te gaan en eenmaal in Damme (35,4km) konden we voor de eerste keer Brugge-Sluis9.jpgaan onze bagage.  Met een lange broek, een pull voor de nacht, een fluojasje en een zaklamp trokken we verder richting Lapscheure (45,6km) en Hoeke (52,9km).  Daar vernamen we dat er al 7 wandelaars reeds op de terugweg waren. Wij waren goed over de helft en stapten richting Sluis (61,4km). Dit stukje deed de volledige vestingen aan.  Vooral het stuk na de controle was adembenemend mooi met de ochtendnevel (foto 4 en 5).  Niet te ontbreken was een stukje langs de Damse Vaart waar vroege vissers zich reeds installeerden langs de oevers.  Joost kreeg een klop van de hamer en zwalpte achter Brugge-Sluis14.jpgmij aan, terug richting Hoeke (69,4km).  Na een frisse pint stapten we doorheen het landelijke landschap naar Damme (77,4km) waar de bagage opnieuw klaar stond.  De zon was al fel aanwezig, dus verse kousen en een short waren geen overbodige luxe.  Vandaar ging het langs de vaart richting Sint-Jozef met een sightseeing door de wijken aldaar.  Een vriendelijke wandelaar die nadien zei dat het z'n laatste 100km ooit was, stapte met ons mee.  Ook in Sint-Jozef (84,6km) genoot ik van een fris pilsje en zo gingen we verder naar een caférust in Sint-Kruis (89,2km), vlakbij het appartement waar ik drie jaar gewoond heb.  Na een korte rust trokken we opnieuw naar Sijsele (94,9km), helemaal langs de Brieversweg.  Een saai lang stuk met weinig schaduw in de blakende zon.  Na een pintje in het Keunekot van Sijsele waren we paraat voor het laatste stuk richting finish.  Via De Linde en uiteindelijk de Veltemweg.  Om 13u30 arriveerden we in het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis (100,1km) en werd ik verwelkomd door een overbuur die blijkbaar als vrijwilliger werkt bij het Rode Kruis.  Terwijl ze m'n sportzak wat in het oog hield bezegelde ik deze 100km met twee Brugse Brugge-Sluis27.jpgZotten. 

Na de (soms al te gemakkelijke) kritiek van vorige jaren, mag het gerust gezegd worden : Het parcours, de organisatie en de bevoorrading waren gewoonweg super.  Bedankt aan de Brugse Globetrotters en het Rode Kruis !!

Brugge-Sluis25.jpg
Brugge-Sluis35.jpgBrugge-Sluis41.jpg

12:05 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Genieten Groot gelijk, het was een tocht die veel in zich had. Het elfde gebod. "Ge zult genieten" was hier van toepassing.

Gepost door: G.U.Y. | 06-06-10

Wauw! Ik blijf het enorm knap vinden hoor! En dan nog zo'n nekker van een saai lang stuk tegen het eind...pfff...maar gelukkig kon je ook dat nog behappen! Applausje voor jezelf..hoewel jij dus liever een BrugseZot hebt hahaha! Ook goed!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 06-06-10

chapeau hoor, alweer een mooie wandeling op je palmares.

Gepost door: natalie | 06-06-10

Knap!! Proficiat met je zoveelste "100", en de pintjes hebben gesmaakt met zulk warm weer :-)

Gepost door: Steven Jaspers | 06-06-10

Proficiat! Hoe meer ik je blog begin te lezen, hoe groter mijn bewondering! Het valt me wel op, hoe dichter de finish nadert, hoe groter de dorst...

Gepost door: aprilvis | 07-06-10

100km Klinkt gewoon zalig zoals jij het beschrijft.
Maar 't zou toch niets voor mij zijn hoor 100KM.

Gepost door: pieterbie | 07-06-10

jawadde, hoe hou je dat vol om 100km te stappen.Maar het lijkt me een mooi uitgestippelde wandeling ,de streek een beetje kennende. Proficiat !

Gepost door: magda | 07-06-10

Proficaat met volbrengen van deze 100 km.
Ik heb uw nog met uw broer op mijne 15 km lus, welke ik naar de 100 km wandelte, gezien. Ik dachte endelijk hebbt uw ook dit saaie lang stuk verharde paden van Sint-Kruis naar Sijsele achter gelaten. Dit stukje was ook voor mij wegens de opkomenden hitte erg moelig gewest.

Gepost door: Marion uit Düsseldorf | 08-06-10

Jij bent een echte stapper hé. Knap dat je ervan geniet. Zondagavond gekeken naar Tomtesterom? Geen zin om de marathon des sables te doen? Je bent toch goed getraind zou ik zo denken. Maar je bent al heel overtuigend hoor.

Gepost door: Joke | 08-06-10

Het blijft een lange afstand en petje af om dat te halen.
Zo te lezen een mooie tocht en je hebt genoten.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 09-06-10

3de keer goede keer Als ik de verslagen lees en de foto's bekijk, wordt deze tocht elk jaar maar beter en beter. Spijtig kon ik er dit jaar niet bijzijn, maar hoopp er volgend jaar weer te staan. Binche zal ik ook moeten laten schieten, maar in Torhout sta ik er weer vaar de Nacht van West-Vlaanderen. En een Brugse Zot heb ik hier aan het thuisfront dan maar in mijn eentje gedronken om toch een beetje het gevopel te hebben erbijte zijn. Tot in Torhout

Gepost door: smets Rene | 11-06-10

Een heerlijke loop moet dat zijn.
De foto's bewijzen dat!

Gepost door: ank | 12-06-10

De commentaren zijn gesloten.