17-05-10

Even weg naar Poix

Sint-Hubert

We zijn net terug van een mini-huwelijksreisje naar Poix, een deelgemeente van Sint-Hubert.  Op de foto hierboven zie je de basiliek van Sint-Hubert, die de patroonheilige is van de jacht.  Na een Orval in een plaatselijk cafeetje trokken we naar het Wildpark, waar je wandelt tussen het wild dat in de Ardennen leeft, zoals everzwijnen, edelherten, damherten, reeën en kweekdieren.

Poix20.jpgPoix30.jpgPoix35.jpgreizen,ardennen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erna trokken we naar ons hotelletje Le Val de Poix en aangezien we half pension hadden geboekt, konden we elke avond genieten van een lekker 4-gangenmenu.  Van het hotel kregen we een appertiefje aangeboden en een ruiker bloemen.  Eindigen deden we met een fles Piper Heidsieck dat we van Peters broer gekregen hadden.

reizen,ardennenreizen,ardennen

 

 

 

 

 

 

De volgende ochtend trokken we na het ontbijt naar Masbourg om er een 40km-lange wandeltocht te stappen.  Het verslag ervan volgt eerstdaags !  Bij aankomst stond nog een verrassing klaar, namelijk een fles Waregemnaerke van m'n collega's !  De derde dag spendeerden we in de voormiddag in het provinciaal domein van Mirwart, een natuurgebied van 1350ha dat voornamelijk bestaat uit bos.  We volgden er een bewegwijzerde wandeling van 12 km, waarvan 11,5 km doorheen het woud trok.  Erna reden we verder naar Rochefort waar er juist een braderie aan de gang was (foto 8).  Na een hapje konden we de heerlijke trappist aldaar niet aan onze neus laten voorbijgaan... 

reizen,ardennenreizen,ardennen

 

 

 

 

 

 

 

Maar helaas : Aan alle mooie liedjes komt een einde en deze morgen verlieten we het hotel...  Maar niet zonder eens te stoppen in Ciney (waar we tja, een Ciney dronken), de prachtige stad Namur (!) en Wavre.  Helaas werden we telkens gevolgd door een heuse regenwolk...  En eindigen doe je in schoonheid, met name een frisse Duvel in Wavre.  En dan op naar huis, voor de files de autostraden overheersen.

reizen,ardennenreizen,ardennen

19:09 Gepost door Maya in Reizen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: reizen, ardennen |  Facebook |

Commentaren

En nu .... En nu beginnen de witte broodsweken. (Of zeggen ze dat in Brugge anders ?)
Geniet ervan.

Gepost door: G.U.Y. | 17-05-10

basiliek Ik herinner mij die basiliek in Saint-Hubert goed.
Klein is het er. Maar speciaal.

Gepost door: pieterbie | 17-05-10

dag Maya Van harte proficiat met jullie huwelijk! Veel succes en liefde in de toekomst en natuurlijk nog veel biertjes en wandelplezier ;-)
De Ardennen zijn een must voor iedereen. Namur heeft een heel speciaal karakter he. Kortom het hele gebied ademt iets apart uit. Wij blijven aan de gang doen jullie dat ook maar naar het beste vermogen. Groetjes vanuit Gent. en geniet nog maar na.

Gepost door: Kay & Joris | 18-05-10

jullie hebben je wittebroodsweken ingewandeld in een mooie streek...

kijk al uit naar het verslag van je wandeltocht !

Gepost door: willy | 18-05-10

Hey! Je had alweer gepost...korte huwelijksreis, maar wél eentje op je lijf geschreven hè! :-))) Mooie wandelingen gemaakt en lekkere biertjes gedronken...goede gewoontes moet je niet afleren! hahahaha!
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 19-05-10

De commentaren zijn gesloten.