25-04-10

Euraudax Dender : 100 km

Dender-6.jpg

Prachtig weer voorspeld en net als vorige week trok ik ook deze keer met Joost naar Geraardsbergen.  Deze keer om er een Eudaudax-wandeltocht te stappen.  Joost schreef zich in voor 50 km en ik voor 100 km, dus ook niet de maximumafstand van 125 km.  We zijn het niet meer gewend, maar het werd warm, heel warm...  Dat speelde bij velen parten, zodoende dat tijdens de tocht zeker zes wandelaars de tocht moesten staken. 

Baankapitein Peter leidde ons tijdens de eerste lus van 50 km doorheen het prachtige landschap van ondermeer Sint-Maria-Lierde en enkele deelgemeentes van Herzele.  Het stofferige zand waaide overal op en plakte aan onze huid die bij sommigen zelfs langzaam rood werd door het zonnetje.  Dorst ! Gelukkig was er zelfs eens een extra waterrust voorzien.  Rijen flessen sneuvelden dan ook.  Na een goeie 9 uur stappen (inclusief rusten) kwamen we terug in de startzaal Villa Wilson voor de maaltijd (zie foto).  Ik nam afscheid van Joost en zat er aan tafel bij Gilbert en Kim.  Na een goed uurtje rustentrokken we de nacht in en dit over de taalgrens (Lessines, Deux-Acren...). 

euraudaxeuraudax

 

 

 

 

 

 

 

Het werd iets frisser maar m'n lange broek schuurde over m'n verbrande kuiten en dat deed absoluut geen deugd.  Tijdens de rust om 2u (koude schotel) trachtte ik dat te verhelpen met enkele lagen kamelenvet.  De laatste lus (voor mij toch...) ging doorheen Zarlardinge.  En ja, niets is mooier dan om 6u30 nog eens de Muur te beklimmen.  Toegegeven, ik was echt content dat ik mij niet voor 125 km had ingeschreven.  Geen last van spierpijn of vermoeidheid, maar m'n enkels stonden vol met branderige uitslag.  Van het zand, zweet en warmte ?  Hoe dan ook, Peter kwam mij oppikken en na een heerlijk Duveltje vertrokken we huiswaarts. (archief : 2009)

euraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudax

19:26 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Zonneuitslag? Heb ik ook meestal rond enkels en op wreven..en dan loop ik een stuk minder dan jij! Had het vandaag op de 15km in Oosterhout ook al. Helpt weinig tegen, maar Purol-poeder verlicht wel.
Ik vind het knap hoor, 100km...doe het je zeker niet na!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 25-04-10

Ooh! Hé! Op weg naar huis, dacht ik nog: Hé ik heb Maaike geen proficiat gewenst.
... Bij deze dan, weer een mooie prestatie.
---
Trouwens ook een proficiat aan Peter die ons deze mooie tocht aanbood.

Gepost door: G.U.Y. | 25-04-10

Ik vroeg me vanmiddag nog af of je daar in Haacht niet ergens zou rondlopen op de walk for nature...

Gepost door: Martine | 25-04-10

FJEW Klinkt niet zo aangenaam moeten stappen met verbrande kuiten. Chapeau dat je het volgehouden hebt!

Gepost door: pieterbie | 26-04-10

Nog eens een dikke proficiat ! Hoewel sommigen het zwaar vonden, toch een perfecte organisatie. Ik was ook wel blij toen het twaalf uur sloeg gisteren ...

tot-tot, Kim

Gepost door: Kim | 26-04-10

Misschien kan je eens tot aan de blogbijeenkomst wandelen binnenkort? ;-) Ze hebben daar ook Duvel én je kan tegelijk wat collega-bloggers leren kennen.

Gepost door: bbb | 26-04-10

Maaike hoe breng je dat toch voor mekaar! Proficiat voor deze krachttoer.

Gepost door: magda | 27-04-10

amai(ke) Hoeveel kilometerkes hebt gij al niet in uw leven gedaan .En dan die duvelkes nog ....Ondertussen zeker ook al heel Belgie gezien op al die wandeltochten.Nog veel wandelplezier hoor .

Gepost door: erik en marina | 28-04-10

Wat een kilometers! Wat een kilometers heb jij al wel niet wandelend afgelegd. Ik sta er steeds weer versteld van. Het lijkt je zo gemakkelijk af te gaan.
Petje af hoor!
Groetjes van Noortje

Gepost door: Noortje | 28-04-10

heel sterke prestatie....

Gepost door: willy | 30-04-10

De commentaren zijn gesloten.