19-04-10

Mattentaartentocht : 42 km

Mattentaarten

Gisteren trok ik samen met m'n broer Joost naar het mooie Geraardsbergen om er de 27ste editie van de Mattentaartentocht te stappen, een organisatie van de Padstappers.  Het is al een hele tijd geleden dat Joost en ik nog eens samen gingen wandelen.  In 2005 stapten Joost en ik deze tocht voor de eerste maal en deze ging volledig door de modder.  Joost had toen een modderverslagje geschreven op de vroegere site van Wandelmee wat bij sommigen voor heel wat commotie had gezorgd.  Maar voorzitter Kurt Martens had niet liever, want modder is iets waar de Padstappers erg van houden.  Gisteren lag het er, op enkele uitzonderingen na, echter droog bij.  Er is dan ook niet veel regen gevallen de laatste tijd.  De 42km trok eerst naar Schendelbeke waar we een plaatselijke lus van 10,7km aandeden.  De Padstappers weten de aarden baantjes goed te vinden en het is daardoor heel leuk te vertoeven temidden de natuur.  Na Schendelbeke ging het naar Onkerzele, waar de 42km ook een plaatselijke lus van 9,7km volgde doorheen het Karkoolbos met enkele zeer steile hellingen ! Gevolgd door een prachtig uitzicht natuurlijk.  Het laatste stuk van de tocht ging naar Geraardsbergen-Centrum met natuurlijk de Muur !  Helemaal naar boven en langs de andere kant terug naar beneden.  Eenmaal daar hadden Joost en ik zo'n dorst dat we heel even van een terrasje met pintje genoten.  Nog 2km te gaan.  Na een kleine acht uur (pauzes inbegrepen) kwamen we toe en stonden Peter en z'n vader ons op te wachten.  We sloten af met een Tongerlo Tripel en de eerste echte zonnestralen hebben m'n huid al een beetje kleur gegeven.  Met een zak vol mattentaarten gingen we nadien tevreden huiswaarts.

wandelenwandelenwandelenwandelen

09:39 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

wandelen in en rond Geraardsbergen altijd mooi...

geniet van je zonnige vrije dag !

Gepost door: willy | 19-04-10

dag Maya, wij hadden het genoegen met deze club al eens een geslaagde en goed verzorgde wandeling te maken. Alleen die muur joh die blijft mij bij ;-)
groetjes van ons!

Gepost door: Kay & Joris | 19-04-10

Over de muur Mijn verlanglijstje voor zondag was: Geraardsbergen, Zonnebeke en Maldegem. Uiteindelijk heb ik voor Maldegem gekozen. Ik had vorig jaar toen de 100 Brugge-Boekhoute er passeerde, aan een wandelaar van dat stadje beloofd om ook eens bij zijn club te komen wandelen. Het is er goed wandelen. En van Zonnebeke kan ik genieten uit het wandelverslag van de Walking Bears, en van Geraardsbergen van je verslag.

Gepost door: G.U.Y. | 19-04-10

Dag Maaike, Mattentaarten met Tongerloo, dat kan niet verkeerd gaan.

Gepost door: freddy11 | 19-04-10

petje af voor jou en Joost. En geniet van de mattentaarten ! Grtz,

Gepost door: AmaZony | 19-04-10

Het doet plezier Beste Maya,

Ik zal jullie 's morgens vertrekken en dacht meteen aan het relaas van enkele jaaren terug. Meteen kwam bij mij op dat dank zij jouw broer er heel veel geschreven is over de Mattentaartentocht. Het doet me echter plezier dat jullie blijven naar onze tochten komen, een bewijs dat die modder van toen reeds lang vergeten is.
Groetjes en tot een volgende.
Kurt (geen voorzitter maar organisator)

Gepost door: Kurt Martens | 20-04-10

Prachtige tocht lijkt me! En nee...erg moddrig kon het na de mooie dagen van afgelopen weken niet zijn...en dan zijn die aarden paden inderdaad wel het allermooiste!
En mattentaart heb ik vorig jaar voor het eerst geproefd (in het Gents Vleeshuis!)en ik vond het heel lekker! :-)
Groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 20-04-10

PARCOURS Lijkt mij inderdaad een super parcours daar. En die aarden weggetjes zullen toch niet slecht zijn voor gewrichten, neem ik aan.

Gepost door: pieterbie | 22-04-10

Maya, mmmm,die mattentaartjes zijn zeker al allemaal op?

Gepost door: magda | 22-04-10

Zware opdrachten werk jij erdoor, maar de tongeloo achteraf doet wel deugd denk ik ;-)
Raar , maar telkens ik hier kom krijg ik trek in een Duvel ...

Gepost door: roy | 23-04-10

De commentaren zijn gesloten.