08-04-10

Einde Caféboek 2008-2009

Garre1.jpgEen kleine twee jaar geleden werd het startschot gegeven voor het Caféboek 2008-2009.  Het boek bevatte maar liefst 210 adresjes van leuke, originele cafeetjes, drankcentrales en brouwerijen.  Waar je ging, kreeg je een stempel en een gratis consumptie, aangeboden door het boek.  Je had twee jaar tijd om zoveel mogelijk stempels bijeen te sprokkelen.  Zoals eerder beschreven heb ik er 100 bezocht en van elk café schreef ik op de Boekerijder-site een klein verslagje.

Er waren vele leuke ontdekkingen bij.  Helaas is mijn stamcafé De Kelk (waar ik het boek kocht) definitief gesloten (snif).  De gezelligste sfeer vond je in 't Hazepad in Esen (Diksmuide) en één van de origineelste stekjes was 't Spoor in Boekhoute.  In De Statie in Lokeren vond je een ronde biljarttafel en in Het Labyrint in Kemmel kon je talrijke volksspelen testen.  Zeer leuk zijn ook De Filosoof in Maldegem en De Scheve Zeven in Zomergem.  En in De Paling in Herzele kan je nog Duvel drinken voor 2 euro (gezelligheid inbegrepen !).  En deze kan ik je niet nalaten : In de Moppie in Elene (Zottegem) schreef de gastheer volgende spreuk in m'n boek : Een kameel kan 10 dagen werken zonder te drinken, ik kan 10 dagen drinken zonder te werkenHelaas zullen we nog een jaartje geduld moeten oefenen voor de nieuwe editie die deze keer voor heel Vlaanderen zal gelden.  Maar nu toch al : SANTE !!

Caféboek

Volgorde : De Planck (Gent), De Kelk (Brugge), 't Apostelken (Aalst), De Kartuizer (Lierde) en Flandria (Veurne)

20:11 Gepost door Maya in Pinten | Permalink | Commentaren (8) | Tags: bier |  Facebook |

Commentaren

Leuk initiatief! Esen...dat is toch waar ook de brouwerij van de Dolle Brouwers is? Volgens mijn vriend is dat ongeveer het lekkerste bier van België...maar hij was bevooroordeeld, want hij kreeg er flesjes van van een lieve (Vlaamse) vriendin van ons, die er een prachtig verhaal bij vertelde! hahahahaha!
Zo zie je maar...verhalen laten zoiets meer leven...dat zullen jouw verhaaltjes ook wel gedaan hebben!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 08-04-10

Ik ga nooit op café Ik ga nooit op café, dat weet je wel van mij. Maar ik weet ook: Zeg nooit nooit. Het Spoor in Boekhoute ben ik al vaak gepasseerd bij wandeltochten van de Trekvogels of van de Kwartels.
Het Labyrint daarentegen, daar ben ik niet alleen veel voorbij gekomen, maar ook veel binnen gekomen.
Groeten uit Zelzate,
en zeg ?
¿ Doe je mee aan de benefiettocht van team 66 op Pinkstermaandag ?

Gepost door: G.U.Y. | 08-04-10

Ga ook wel es graag n pintje pakken... vind deze log dus echt wel interessant. Bedankt voor de tips ! Grtz,

Gepost door: AmaZony | 09-04-10

Een prachttocht voor jou ten einde, nu de tijd opvullen tot de volgende, ik denk daar heb je toch echt geen moeite mee, veel plezier alvast op die ontdekkingsreis!

Gepost door: Danique | 09-04-10

Proost en inderdaad top om op deze manier de kroegen te ontdekken!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 11-04-10

In den Grooten Moriaen In het boek staat waarschijnlijk dit cafe er niet in, maar als je ooit eens in Wervik bent moet je eens binnen springen in de reto-café "De Moriaen" waar je U te goed kan doen aan een bleken of bruynen Moriaen, uitsluitend daar te verkrijgen. Dit bier is gebrouwd in watou.Het cafe bevind zich naast het Tabaksmuseum en aan de Stenen of Witte molen.

Gepost door: lesage freddy | 12-04-10

hoi Maaike heel origineel natuurlijk en voor mensen die het graag lezen, net als ik goede info. Alhoewel ik niet meteen een boek nodig heb om jou enkele goeie adreskes in het Mechelse aan te tonen.
Maar dat weet jij vast ook wel he.
Groetjes en tot ziens

Gepost door: Kay & Joris | 12-04-10

wist ik niet Ik wist van het bestaan niet af. Klinkt wel iets da'k eigenlijk graag zou doen.

Gepost door: pieterbie | 13-04-10

De commentaren zijn gesloten.