24-03-10

Maart : Leffe

dierenWie aan Leffe denkt, denkt ongetwijfeld aan het gelijknamige gerstenat.  Maar hier gaat het over een Lori, een kleine felkleurige papegaai.  Wij gaan dikwijls op vrijdagavond een Duveltje (of enkele) drinken in een plaatselijke landelijke herberg.  Zo kunnen we te voet gaan.  Bij het binnenkomen worden we altijd verwelkomd door enkele leuke rasvogeltjes en één ervan is Leffe.  "Ik ben een Groenstaart Lori en ik hoef je wellicht niet te tjilpen waarvan deze naam komt."  Leffe is een heel sociaal beestje en als je Leffe eens in het echt bezig wilt zien, dan moet je maar eens naar het Leenhof in Assebroek gaan.  En doe ze ginder vele groeten !

Wil je ook je favoriete dier zien verschijnen in deze rubriek, stuur dan alvast een tweetal foto's met beschrijving door naar mvc_siam@yahoo.co.uk en hou deze blog in de gaten.  Alle soorten dieren zijn welkom om hier eens in de bloemetjes te staan.  Ze zijn allen toch zo schattig !!

Leffe2

19:56 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Assebroek... daar heb ik twee vriendinnen wonen, dus dat ken ík wel, da's tegen Brugge! :-)
Maar Bergen op Zoom ligt net een 20 minuutjes boven Antwerpen en is een prachtig stadje. We liepen daar in die buurt al meer wandeltochten, bij Wouwse Plantage bv en ook aan de Belgische kant, Merksem en Stabroek ed...dat ken je waarschijnlijk wel. Voor vanuit Brugge niet zó dichtbij vrees ik en de toltunnel maakt de wandeltocht dan meteen weer een stuk duurder hè...vandaar ook dat ik niet vaak bij jullie daar in de buurt wandel! :-)
Leuk dat je eens langskwam op m'n blog!
(daar staat trouwens geregeld mijn eigen hond Axel in de kijker..meer moet maar niet, anders krijgt ie het nog hoog in z'n bol hahahaha!)
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 24-03-10

dag Maya wij zijn eerder thuis in de wandelwereld dan in het dierenrijk. Maar dit is dan ook een uniek exemplaar he, alsook de naam.
Uw vorige wandeltocht hier beschreven hebben we ook graag gelezen.
Groetjes

Gepost door: Kay & Joris | 28-03-10

KLEUR 't is in elk geval een heel kleurrijke Leffe :-)

Gepost door: pieterbie | 15-04-10

De commentaren zijn gesloten.